Vykopala som vojnovú sekeru... Vypracovávam bojový plán, vyberám najlepšiu a najúčinnejšiu stratégiu. Ako poraziť Celulu za cenu malých obetí?

Cvičiť, cvičiť, cvičiť... a ešte raz cvičiť!
Neveľmi rada cvičím. Lepšie povedané možno by ma to aj bavilo, len nie je s kým. Lemry lemravé - a ja som tá najväčšia... Ale povedala som si dosť!

Prichádza leto a s ním kopa krásnych slnečných dní priam ako stvorených a volajúcich po rôznych aktivitách. Korčule mi už vyskočili z krabice, bicykel ma volá, aby som z neho utrela ročný prach a vlastnoručne nafúkala gumy blbou pumpou, z ktorej vychádza viac vzduchu pomimo ako dnu, čiže aj pri tomto sa namakám a posilním ochabnuté svaly. Ale výsledok bude určite stáť za to. Vlasy vejúce vo vetre, svišťanie prúdiaceho vzduchu pri ušiach, spánok ako v bavlnke a bolesť na druhý deň. Čo môže byť lepšie? Navyše si možno aj opálim svoju bledú pokožku a dodám jej zdravú dávku vitamínu D.

Takže vojakov už mám... Pozor! Pochodom vchod!

Už sa nemôžem vyhovárať na nedostatok času - školské povinnosti sú minulosťou, brigáda len v príležitostné dni a prax v nedohľadne. A ja som si povedala, že nebudem len tak sedieť na zadku, aj keď s tým nemám ani najmenší problém. Iba kvasiť a kvasiť, to teda nie... Hoci nevyzerám ako vykvasená buchta, pomarančová poleva si nepýta súhlas. Dokonca aj vlastná mamička mi to bez okolkov strelila rovno do očí a pohľad do zrkadla mi to len potvrdil. Pravda je nevyvrátiteľná. Spáchaný atentát! Musím s tým niečo robiť, takto to ďalej nejde...

Vytvoriť obranné formácie?
Ubrániť sa je ťažké. Ale vraví sa, že najlepšia obrana je útok. A ja som stavila na zaručený pohyb a pravidelný i dostatočný pitný režim – spojenie nielen príjemného s užitočným, ale zároveň aj lacnejší spôsob ako používanie určitých prípravkov alebo návšteva špeciálneho centra, kam nemám dôvod sa chystať, veď nie som v štádiu ohrozenia života, a ani by ma tam aj tak nik nedostal.

Už sa normálne teším na prechádzky na relatívne čerstvom vzduchu a na prílev endorfínov. Mám chuť zahrať si badminton alebo jednoducho si hádzať lietajúci tanier ako za starých čias, veď aj to je nejaký pohyb, aj keď možno iba ako spestrenie, nie ako forma útoku. A v horšom počasí si jednoducho doma pustím hudbu a budem sa vrtieť do rytmu.

Čo ťa nezabije, to ťa posilní...
Tak stratégia boja by už pripravená bola, už sa treba len vydať vpred. Bude to dlhý a namáhavý boj. Jediný nedostatok vidím v pevnej vôli, som zvedavá, ako dlho mi vydrží... Každopádne chcem túto vojnu vyhrať a spraviť z Celuly len mastný fľak.
Pripraviť sa! Do boja! ! !

(a pre motiváciu v ťažkých chvíľach: Ja nechcem vyzerať ako tieto! )


 Návod
Komentuj
 fotka
heidi  1. 7. 2009 18:19
Normalne mam po precitani tvojho blogu chut vybehnut von a zahrat si badminton! Ako si povedala skolske aktivity su minulostou uz nie je na co sa vyhovarat tak do toho!!!!

Dufam ze ti ta pevna vola vydrzi...
 fotka
bluepanter  1. 7. 2009 18:31
Perfektný článok ...ja nemám celulitídu, ale aj tak je šport super .

Nabudúce napíš článok ako pribrať
 fotka
blackrose277  1. 7. 2009 19:20
Toto je super
 fotka
similda  2. 7. 2009 10:21
tento blog sa mi veľmi páči, asi by som aj ja mala začať niečo robiť najradšej mám korčule a plávanie, teraz v lete si to užijem držím palce, nech vydržíš a vyhráš
 fotka
owad  2. 7. 2009 12:09
blog je napísaný úplne dobre



nechcem ti však kaziť tvoju vervu do boja,ale ja som roky hrávala tenis a niektoré baby,ktoré stále trénovali a boli v pohybe mali úplne škaredú celulitídu,čiže odvety uznávam teóriu,že celulitída nie je o pohybe,ona je skôr o génoch,zložení stravy a pod.



a aj preto sa stáva,že úplne chudá baba má celulitídu a korpulentnejšie ženy ju niekedy nemajú...toť vše,čo som chcela povedať
 fotka
snehovavlocka  2. 7. 2009 14:54
vďaka všetkým

@bluepanter na to som ešte bohužiaľ nenašla recept :p ale ak ho objavím, podelím sa o skúsenosti (iba ak by si sa podujal ako pokusný účastník výskumu )



@owad uvidíme, no ak sa mi jej nepodarí zbaviť, aspoň trochu pozastavím jej nástup, a ak ani to, budem mať z toho dobrý pocit, že som to skúsila a ten pohyb mi treba tak či tak
 fotka
bluepanter  2. 7. 2009 15:05
@bluepanter rád sa stanem pokusným králikom
 fotka
bluepanter  2. 7. 2009 15:18
(ROFL) ja som to sám sebe písal asi mám úpal
 fotka
snehovavlocka  2. 7. 2009 15:27
@bluepanter nevadí, stane sa a už ťa mám v evidencii... čoskoro to spustíme, ešte mi chýbajú finančné dotácie takže môžu sa zapojiť aj ďalší
10 
 fotka
ashlee  22. 7. 2009 23:30
super blog
Napíš svoj komentár