Na začiatok, článok je pre tých, pre ktorých láska a vzťah nieje len vymieňani ponožiek a spodného prádla či zdrhania z ranného cudzieho pokoja. Takže teraz vážne.

V poslednej dobe som veľa rozmýšľala nad tým, prečo sa v mojom vzťahu riešia totálne blbosti. Áno, je pravda, že som typ, ktorý si musí povedať svoje, ale nie vždy si uvedomujem, kedy je hranica. A poviem Vám, tak ďaleko, ako som zašla už nechcem nikdy zájsť. Špeciálne vo vzťahu s osobou, ktorú nadovšetko milujem.

Niektorí sa môžu pýtať, že prečo by som sa tak správala k osobe ktorú milujem. Ja som bola tiež vždy za ten spôsob odpovedi že “keby si miloval, tak by si…”. A presne toto bol môj problém. Chlapi sú veľmi komplikovaní. My ženy to tak vidíme. Faktom je, že žena potrebuje od chlapa také tie základné, romanticky prednesené správania voči nej a to nie raz. Ale sústavne.

Problémom žien, ktoré stretli priam dokonalého životného partnera (teda tie, čo zistili hneď že to nebude len ďalší frajer) je, že si v období jeden mesiac po začatí relationshipu tak nejak zvyknú na blahobyt a pocit že “niekým” som pre chlapca, ktorý sa snaží nič nepokaziť, a tým nám dáva dosť gentlemanské, priam lepšie signály, než v romanťáku. Presne tak. Žena si na to zvykne ako aj dieťa si zvykne na pravidelné vreckové, pričom chce stále viac, žena začína po chvíli vzťahu zisťovať, že niečo nie je v poriadku.

Čo tým myslím? Úplne jednoduché. Napríklad: “Prečo ma neprídeš vyzdvihnúť na stanicu? To ti už ani za to nestojím?!” alebo “ty na mňa úplne kašleš! Si celý deň online a ani nenapíšeš, čo sa s tebou stalo? Už pre teba niesom dosť cenná?” aaa tak ďalej.. Vieme si všetci domyslieť to svoje.

Áno, toto je chovanie väčšiny žien, ktoré potrebujú pocítiť v dňoch, kedy chlap nič nerieši, že je ním stále milovaná tak, ako po prvé rande, ba o niečo viac. Ženy si avšak musia niečo uvedomiť. A chlapi tiež.

Bolo to takých pár týždňov, čo som sa nechtiac správala ako totálna stíhačka. Priateľ mi to, pravdaže, dal pekne pocítiť. Hrozne som túžila mať zase všetko “OK” pod podmienkou, že mi vysvetlí, ako sa veci majú a prečo sa správal tak, ako sa správal. Až raz došlo k nepeknému večernému chatovaniu (nakoľko sme od seba stovky km), kde som mu so slzami v očiach vyčítala prečo to a prečo to, či už ma neľúbi a prečo mi nedokáže povedať, čo má na mne rád. Čo som sa naučila? Len dopoviem…

Chlap ako ten môj nikdy nebude nútene hovoriť niečo, čo chcem počuť pokiaľ ho totálne nevyburcujem. Bolo to odomňa hrozné, ale vtedy som sa cítila naozaj ako jemu ľahostajná. Poznáš to, žena má také dni.. Palec smerujúci nadol

Na čo som prišla? Až som sa jeden deň utápala v slzách možného ukončenia nášho vzťahu, dala som si chvíľu pauzu. Rozmýšľala som veľa, pozerala veľa anglických stránok o tom, ako vyriešiť takéto nedorozumenia. Počúvala som zopár tém o vzťahoch…proste žena vtedy urobí hocičo aby bolo lepšie. Niekedy nás to zavedie až na samý pokraj hrdosti, ale to je jedna vec, ktorú musíme vo vzťahu potlačiť. Tu nejde o nás, ženy. Ani o vás, chlapi. Vo vzťahu ide o obidvoch, a riešiť problémy je jedna vec, ktorú sa musia naučiť spoločne vykonávať obaja partneri spolu. Predsa to je kľúč k dokonalosti.

Takže som si pozerala pár článkov o ženách a vzťahoch. Tu je pár definícií výnimočnej ženy, po ktorej každý muž túži. A neklamte, ženy, ktorá z vás by taká byť nechcela? Poďme sa na to pozrieť:

Výnimočná žena Princezná

1. Povzbudzuje ťa v nasledovaní tvojich cieľov a vášní, ale nekomanduje ťa. Keď niečo nevyjde, nevyčíta a nemá rétoriku štýlu – „Ja som ti to aj tak vravela.“ Dôveruje ti, že urobíš správne rozhodnutia. Je tvoj fanúšik Žmurk, nie boss.

2. Nemá pokušenie v tebe vyvolávať žiarlivosť, aby si niečo dokázala. Je si vnútorne istá svojou hodnotou, tým čo vie ponúknuť a verí, že máš schopnosť oceniť jej kvality. Nemá potrebu hrajkať s tebou hry, aby sa pred tebou ukázala ako majsterka sveta. Vie ti ukázať aj svoje zraniteľné ja, pretože si si zaslúžil jej dôveru.

3. Netrpí tzv. komplexom „princezničky“. Vyžaduje od teba, aby si s ňou zaobchádzal s rešpektom a úctou, ale z dôvodu, že ju miluješ. Nie z dôvodu, že len tým, že je žena je automaticky oprávnená k niečomu viac. Nemyslí si, že si zaslúži v živote viac ako ty len preto, že je žena. Presne tak, ako očakáva, že budeš zaobchádzať so svojimi priateľmi a rodinou s úctou a rešpektom, vie tiež, že s ňou inak ani zaobchádzať nebudeš.

4. Má vo svojom živote jednu oblasť, ktorá sa teba nikdy nebude týkať. Priatelia, koníčky, kariéra – čokoľvek. Je sebavedomá a nezávislá na takej úrovni, že nepotrebuje tvoje angažovanie sa vo všetkom, čo robí.

5. Výnimočná žena vie, ako sa zaobísť v nových a zatiaľ neprebádaných situáciách. Jasným znamením, že chodíš s fakt výnimočnou ženou je, že by si dlho nepremýšľal nad tým, či ju pozveš do nových oblastí tvojho života (grilovačka, večera, párty…). Vie zanechať dobrý prvý dojem na tvojich kolegov, rodičov, biznis partnerov atď. Zároveň je dostatočne múdra, aby vedela, že príjemne sa odviazať neznamená hneď detskosť a nezrelosť.

6. Venuje sebe primeranú pozornosť, lebo jej sebaúcta ju k tomu automaticky vedie. To neznamená, že je dokonalá, znamená to, že sa stále zlepšuje. Nemusíš jej hovoriť, že potrebuje vyriešiť ten a ten problém vo svojom živote. Je sebauvedomelá a vedomá si toho, aké výzvy má vo svojom živote a sama ich iniciatívne rieši. Potrebuje muža, čo ju bude milovať, nie otecka, čo ju bude vodiť za ručičku.

7. Keď je v situácii, kedy nepozná daných ľudí, tak sa dokáže sebavedomo predstaviť. Nestojí ti pri zadku a nečaká, kým rozvíriš hladinu sociálnej interakcie. Vie budovať mosty medzi ľuďmi a povzbudzuje druhých k vzájomnému zoznamovaniu sa. Zbiera kontakty, pestuje si sociálnu sieť a neuspokojí sa s povrchným poznaním zaujímavej osoby.

8. Priemerne náročný, nie extra-konzervatívny zamestnávateľ by ju po zhliadnutí jej životopisu buď okamžite pozval na pohovor alebo rovno ponúkol solídnu pozíciu v jej obore. Má sebavedomie zo svojich pracovných úspechov a vie, že má na trhu práce solídnu hodnotu.

9. Čo sa sexu týka, nie je hanblivá a už vôbec nie zablokovaná. Keď niečo nechce robiť, tak to dokáže zrozumiteľne a jasne vyjadriť, namiesto pasívneho podriadenia sa. Tvoj sexuálny život s ňou nie je temná tabu téma, o ktorej jej je moc nepríjemné hovoriť. Správa sa dospelo, lebo vie, že sexuálna túžba je zdravá potreba každej ženy. Vedie váš vzťah k tomu, aby ste obaja „udržiavali oheň v kozube“ (a ty jej v tom vďaka nej pomáhaš prikladaním tvojho polena do jej pece

10. Rešpektuje cudzie názory a keď vidí, že niekomu škodia, tak mu pokojne, pokorne a s vášňou ukáže lepší, prospešnejší pohľad. Dokáže dať spätnú väzbu ako dar, nie kvôli sebe, ale aby pomohla druhej strane pochvalou alebo odporučením. Nezveličuje, nepreháňa ani neprikrášľuje situácie, ktoré zažila. Ak s tebou nesúhlasí, tak s ňou dokážeš mať rozhovor bez toho, aby niekto z vás zvýšil hlas.

11. Nikdy v živote by so svojou (alebo ešte horšie s tvojou) rodinou alebo priateľmi nevtipkovala o tom, akí sú chlapi nanič, akí sú menejcenní oproti ženám, detskí, nevyzretí, perverzní atď. Výnimočná žena je imúnna voči tzv. mantrám o nadradení žien nad mužmi (akékoľvek zaužívané vtípky, ktorých cieľom je pod zámienkou irónie dať verbálne dole muža/životného partnera)

12. Vie čo očakáva od života. Nemení svoje ciele a hodnoty, aby sa prispôsobila chlapovi, s ktorým chodí.

13. Pravidelne máš návaly šťastia, že si jej partner. 100 % si si istý, že ona by nechodila len tak s hocikým. Nechodila by s niekým, kto nespĺňa jej kritériá. Vieš, že ty jej kritériá na partnera nielen spĺňaš ale aj prekračuješ. A cítiš z nej, že je hrdá na to, že spĺňa tvoje kritériá na partnerku.

14. Pravidelne a vedome vyhľadáva novú a novú úroveň, na ktorú by sa s tebou posunula, aby ste mali zo života viac. Viac radosti, viac intenzívnych zážitkov, viac spojenia, viac lásky, viac orgazmov, viac záchvatov smiechu, viac prežívania prítomnosti, viac haribo medvedíkov… Pri nej máš pocit, že život je naozaj o zážitkoch – o ich frekvencií a intenzite.

15. Nebojí sa ostať single, keď vyhodnotí, že to s tebou nemá perspektívu. Vieš, že dlho by single nezostala a hneď by po nej vyštartovala armáda kvalitných (či menej kvalitných )chlapov. Máš pri nej istotu, že je s tebou pretože ju priťahuješ (vzhľadovo aj osobnostne ) ako chlap. Obaja ste si istí, že ste spolu, aby ste spolu napredovali (osobnostne, duchovne…) a boli obaja ako celok ešte lepší a kvalitnejší ľudia.

Sú dve možnosti vplyvu týchto bodov na vašu osobnosť. Buď ťa absolútne urazí, pretože ty si žena aká si a ty si originál a ty sa nemieniš meniť, kvôli dákemu chlapovi Palec smerujúci nadol, alebo, tak ako u mňa v čase emocionálneho rozpoloženia kvôli láske môjho života, ma totálne ponížil a súčasne totálne povzniesol nad situáciu. Vyskúšam to. Chcem byť taká, predsa, taká som bola, keď som bola single. Ak je toto, čo chlap potrebuje, a ja ho nadovšetko milujem, tak to spravím a budem výnimočnou ženou pre neho. Nič nemôže byť tak ťažké ako potešiť chlapa a zároveň z toho vyťažiť aj pre seba to najlepšie Palec smerujúci nahor.

Viete, bola som vždy názoru že meniť sa kvôli chlapovi nikdy nebudem. Ale toto nebola zmena. Zmenila som sa vtedy, keď som sa správala ako totálna “koza” a chcela nasilu vedieť že ma ľúbi. A poviem vám, po uvedomení si bodov, ktoré som vyššie spomenula, som sa zresetla a úplne zabudla na veci ktoré sa diali medzi nami posledné týždne. Ani som nevedela, že to bude také ľahké. Dôverovať môjmu chlapovi a zároveň vedieť, že som pre neho jediná. Znie to ako v rozprávke, ale je to tak. Môj chlap si to všimol a ocenil to hneď. Len mu treba nechať priestor. Teraz sa tešíme polroka z toho, že sme spolu a zvládame také primitívne a zároveň ovplyvňujúce problémy nášho vzťahu vyriešiť. A preto vás chcem ženy povzbudiť, buďte tým, koho váš prítomný alebo budúci potrebuje, niekoho, koho vy sami hľadáte. On to ocení v zlomke sekundy, verte mi. Po pár jednoduchých krokoch prídete na to, že ak chcete cítiť lásku a istotu vo vzťahu, musíte potlačiť svoje ego a nastaviť latku na trošku inteligentnejšiu úroveň. To je pre vás, neho a takisto vás oboch to najlepšie a najzdravšie. A kto by nechcel mať dokonalý vzťah?

Veľa šťastia!

 Návod
Komentuj
 fotka
sisi092  9. 8. 2014 19:56
mne sa paci ta veta ze zeny potrebuju permanentne tie dôkazy a gestá romantickej lásky
 fotka
tachechos  9. 8. 2014 20:00
@sisi092 veru, chlapi na to sem-tam zabudnú
 fotka
sisi092  9. 8. 2014 20:06
@tachechos nuž poznam... ked chcem aby ho spontanne napadlo ma prekvapiť telefonatom a on mi povie ja ti zavolam ked mi povieš že mám ... fucking romantic
 fotka
relieforsaddist  9. 8. 2014 21:17
Napíš svoj komentár