Načriem trochu do ekonomického okienka, ale musím povedať že ekonomika v tomto kontexte ma nezaujíma, skôr teda úvodom by som vyzdvihol mentalitu ľudí a ekonomickú filozofiu, alebo filozofiu ekonomiky, ktorá v podstate mi objasnuje mnohé nezrovnalosti a dáva mi teda podnety a inšpirácie preto, aby som vzťahy vhodne definoval a aby som sa v tomto všetkom pravda vedel aj primerane ľudsky osobnostne orientovať. 

O čom teda sa dnes chcem zmieniť v týchto riadkoch nižšie, vyjavím onedlho. 

Dá sa len tak bežnému človeku zdvojnásobiť svoj príjem? a nie je toho trochu veľa?

2 násobok je veľmi veľa. mysliš že je to reálne brácho? si vezmi. odideš od rodneho domu 200 km dakde. si rad že byvas kdesi na intráku a robiš v nejakej práci, máš možno aj 1000 eur mesačne, ale.... nájom okolo 250 hned dole, jedlo 150 e dole, tankovanie na mesiac možno 80 eur plna nadrž na mesiac (priermerne) plus bežné vydavky naozaj, z vyplaty ti ostane možno realne 400-450 eur. ako vieš zdvojnasobiť reálne svoj príjem, ked nepodnikáš, ale pracuješ ako zamestnanec?


To čo hovorí, sa dá vykonať jedine podnikateľským štýlom, lebo jedine podnikateľ dokáže navýšiť svoj príjem. Bežný zamestnanec určite nie. Aj ked mnohí šetria a to je dobré. ale ten dvojnásobok nevieš vyrobiť behom mesiaca. ja by som apeloval na jednu vec. 

Nie je potrebné 2x násobiť prijem. V prvom rade pre mladého je potrebné, aby sa udržal v práci a ten príjem mal. Nič viac. A žil. Poviem si. 4x dni makám, na piaty idem do reštiky. Ale nie že 4x reštikujem s pivom, vínom, alkoholom, a potom nemám peniaze. Nie. Trochu si odtrhnúť od huby, ako sa hovorí, ale čo je predovšetkým najdôležitejšie je to, aby človek nadobudol DISCIPLINOVANOSŤ. 

Toto ľuďom aj mladým aj starým chýba. Ako to teda myslím. Pravdepodobne, vychádzam teda z reality, je jedno či máš 5 litrov mesačne, alebo zmývaš podlahu v kauflande za 550 +- eur. je jedno. 

Výška platu nie je podstatná. 

Otázka je či si vnútorne ako osobnosť dostatočne disciplinovaný, a či si schopný sám manažovať svoj denný režim. 

A či ťa to vnútorne napĺňa, a stávaš sa aj štastným, a dokážeš obohatiť svojich kamarátov, alebo frajerku, ktorý ktorá tak napríklad ako ty podobne zrovna zmýšľať nemusí, a dostáva sa na zlé chodníky. 

Ver tomu, že to tak funguje. Domnievam sa, že vtedy zažiješ harmóniu, a vtedy prídeš na to, že aj keď nie si schopný vyrobiť 2x násobok, ale žiješ z mála, niečo menšieho, alebo od výplaty do výplaty, ako sa tomu ľudovo nazýva dnes, je ešte dôležitejšie to, či zažiješ v súčasnosti, a to zdôrazňujem, harmóniu, duchovnú a duševnú pohodu, zmenu myslenia, a potom budeš inak konať aj telesne. 

Budeš mať proste iné priority. Máločo ťa rozhádže, a budeš vyrovnaná osobnosť. 

Vieš pamätaj aj takú vec. Ak celý život budeš jazdiť mercedese, bývať v dome zarabať 2 litre, alebo pokojne vieš vygenerovať určite aj viac mesačne, a budeš závidieť susedovi, ktorý má porše, alebo bently, alebo ferari  (píšem to nie odborne, ale ľudovým slovníkom, nedodržím nachsvál pravopis )s 3 dalšimi nehnuteľnostami, to nie je výsledok toho, že si menej schopný, ale to, že TY a predovšetkým TY máš inú životnú cestu a posolstvo ako on a ty sa nauč v prvom rade TOTO REŠPEKTOVAŤ. 

Ver mi, že 1000x násobne je šťastný špatný (relatívny pojem pre fyzickú krásu človeka, muža a ženy, ale ber to v kontexte) ktorý žije po boku so svojou milovanou a milujúcou oddanou ženou, a tvoria spolu jednotu, lebo si NUTNE vytvorili zmysluplný systém, v ktorom sú šťastní, a oni nepotrebujú zvýšiť svoj príjem, lebo im stačí málo.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár