Všetci poznáme jogurty so živou kultúrou...BIFIDUS ACTIREGULARIS...
priaznivo pôsobí na naše trávenie aa blaa blaa poznáme to....

Minule som čítala v časopíse(síce už newiem v ktorom), že v jogurtoch nieje živá kultúra! je to len jedno velké reklamné klamstvo
Podľa toho článku v jogurtoch nemôže byť živá kultúra, pretože tá neustále rastie...a keby v jogurte, ktorý má trvanlivosť 3 týždne bola živá kultúrá, ktorá neustále rastie kelímok by vybuchol...

Tak teraz newiem či je to pravda alebo nie ale aj tak je to na zamyslenie...bola by sranda keby otvorím chladničku a mala by som v nej vybuchnuté jogurty

 Úvaha
Komentuj
 fotka
hangtime11  27. 12. 2008 17:24
a ved aj ja som nad tym uz uvažoval jak ta ziva kultura moze v kelimku prezit ked tam nema tolko kysliku ? kedze jogurt je cely uzavrety
 fotka
wednesday  27. 12. 2008 17:54
ako vôbec dostanú tú živú kultúru do kelímka? veď keď je živá, tak sa hýbe, ale dobrovoľne by tam predsa nevliezla, nie?
 fotka
rebell  27. 12. 2008 18:03
Mozno je to nejaka geneticky modifikovana kultura ktora rastie iba tyzden a k zivotu nepotrebuje kyslik
 fotka
vinyl1  27. 12. 2008 18:31
ja umriem keby v tom jogurte narastol nejaký.... muž...ale nie, to je len moj osobny uchylacky nazor, inak som rada tvojmu blogu že je tak pozitívny
 fotka
zipporah  27. 12. 2008 20:44
no z čoho bol ten článok?
dôverovala by som len takým časopisom, kde sú vedecké články, každopádne mimo tohto dôkazu, ktorý uvádza neprítomnosť baktérií v jogurtoch, môžem pridať naše vlastné dôkazy z pozorovania rôznych typov jogurtov na cvičeniach, kde sme vedeli určiť existenciu mikróbov len v jogurtoch značky HM, humenné teda, v žiadnom inom neboli, a sledovali sme agrovské, zvolenské, danonovské jogurty, ba dokonca slávny, ale neskutočne humusný jogurt danone bifidus acti, či jak sa to volá, s tým zeleným obalom
oni tie baktérie tam dajú, ale šanca ich prežitia je takmer nulová... navyše sem môžem vsadiť ešte krásny dôkaz z inej sféry, prečo asi nedokážu prežiť tieto bytosti... touto sférou je strojárina, kamarátka sa zúčastnila na výrobe jogurtov, neviem presne, ako to už vysvetľovala, ale to podstatné som si zapamätala... s jogurtom si pochutnávame aj na oleji... tie stroje zrejme nejako mastia, alebo nerobia takú údržbu, aby bolo všetko s kostolným poriadkom
 fotka
zipporah  27. 12. 2008 20:46
myslím, že najlepšie je si pochutiť na menej spracovanom jogurte, akým je humeňácky, či azda aj iný, a "vysoko kvalitne" spracovaným výrobkom sa radšej vyhnúť
 fotka
miskazteska  27. 12. 2008 21:38
hhaha....ano je to ako maly princ ktory vyrastie v dostatku vody...princ rastie 72 hodin..
 fotka
vinyl1  28. 12. 2008 01:38
princ vyrastie? na čiernom mercedesi? kde su také jogurty?
 fotka
jogurtovakultura  28. 12. 2008 12:54
wrrrrrrrrr.chrrrrrrrrrr. a vias sa k tomu nevyjadrím
Napíš svoj komentár