Na chvíľu vyšlo slnko. Svitla nádej, že ešte dôjdu a že nedošli len preto, že bolo pod mrakom. No slnko začalo znova zachádzať za matné mraky a mizol môj tieň spolu s tieňmi ostatných vecí a začali spolu splývať. Ostala som znova sama, sama bez tieňa. No čo už, nedošli. Pohupovala som sa na hojdačke ešte desať minút po čase, kedy sme sa mali stretnúť v nádeji že predsa len niekto dôjde. Nemala som ani len kredit na mobile aby som niekomu zavolala kde sa všetci nachádzajú. Bola som v tom parku prvá lebo som ho mala jediná docela blízko k domu tak som tam išla pešo. Zdvihla som sa a pomaly som sa začala poberať preč. Kopala som do kamienka a premýšľala. ,Aké plytké od nich.‘ Prišla som domov a na icq som našla správy. Bola to správy od kamošky, ktorá tam mala tiež dojsť. Boli to chaoticky napísané správy.

jupi (9:40 AM)
zabili sa
jupi (9:40 AM)
autoubs havaroval
jupi (9:40 AM)
prezil len andrej
jupi (9:40 AM)
narazilo do nich auto a autobus spadol z mosta
jupi (9:41 AM)
idem do nemocnice

Vôbec som nechápala. Zavolala som tej kamoške a mierne mi to začalo dochádzať a slzy sa mi hrnuli do očí. Zdvihla s plačom. „Janka čo sa stalo? Kedy a ako?“ „Stalo sa niečo strašné. Konečne s tebou hovorím. Ako išli v autobuse tak do nich narazil opitý vodič a oni išli cez ten starý most bez zábradlia. Prežil to len Andrej. Ale je na tom veľmi zle. Leží v nemocnici Dúfam že sa uzdraví. Prosím ťa dôjdi za mnou do nemocnice!“ To už som vedela presne čo sa stalo a rozplakala som sa. Janka jediná nemohla ísť lebo mali na návšteve babku a povedala že za nami dôjde neskôr.

Hneď som sa vybrala za Jankou do nemocnice. Aj keď jeho som nemala veľmi v láske lebo Janka čo ho pozná sa docela zmenila, ale hlavne že ona bola šťastná. Bolo mi ľúto prečo on? Prečo nie niekto iný? Prečo neprežil napríklad Kubo, Maťo, Jolly, Peťo, Lucka, Lula, Sisa, Andy alebo
alebo jej brat Rasťo? Hnevala som sa na neho. Mal prežiť niekto iný. On bol chuligán. Sprejoval domy, fajčil, pravidelne pil a vtedy Janku aj podvádzal a aj keď som jej to hovorila neverila a podľa mňa o tom aj vedela len si to nechcela priznať lebo jej o tom hovorili aj ostatný.

Došla som do nemocnice. Janka sa mi hodila okolo krku a začala hovoriť že Andrej leží na intenzívnej starostlivosti a je v bezvedomí. Stále plakala a nevedela čo má robiť. Vysvetľovala som jej že sa musí hlavne ukludniť lebo sa čoskoro zblázni. Aj keď som mala v sebe hnev nevedela som jej to povedať do očí že ani bezvedomie si Andrej nezaslúži. Bola tam celých päť hodín a ja som medzitým chodila aj domov a bola som si dobiť kredit a čo najviac ľudom čo tých super ľudí poznali som oboznámila so skutočnosťami. Ako som to hovorila vždy som plakala lebo som nemohla zniesť to že tí ľudia už naozaj nikdy nedôjdu ku mne a nebudeme si pripíjať, spoločne variť, vyvádzať, žiadna chata sa už nekoná, už nikdy si Maťo nedá afro parochňu, Kubo nedostane závrat s porezaného prstu, Jolly už nikomu neukáže svoj holý zadok, Peťo si už neskúsi dať na hlavu fialovú farbu ako mal v pláne, Lucka sa už nestane právničkou, Lula sa nebude v opitosti váľať po hnoji, Sisa si číro na hlave už neurobí, Andy ani Rasťo sa už nebudú hádať kto bude sedieť na mieste spolujazdca. Všetci už dožili. Len on. Len Andrej si môže ďalej vyvádzať. A to ma štve.

Prešli tri dni a ja som bola v nemocnici každý deň ale len na hodinku, a to som bola len kvôli Janke a nie kvôli Andrejovi. Volala mi o druhej poobede že mám rýchlo dôjsť že Andrej otvoril oči. Hneď som vyrazila a nasadla do auta s mamou ktorá bola tiež zvedavá ako sa mu darí lebo ho poznala a bolo jej ho ľúto aj keď nám raz rozbil okno. Keď sme dorazili do nemocnice a vošli do izby na oddelení intenzívnej starostlivosti okolo Andrejovej postele bolo len pár ľudí. To preto lebo pri posteli mohli byť maximálne traja ľudia. Viac ľudí bolo vonku. Všetci tí ľudia ho poznali ako nevychovaného ale boli šťastný že aspoň niekto prežil s tej nehody ktorá bola aj vo večerných správach. Vtedy som si to uvedomila aj ja. Je úžasné že aspoň niekto prežil. Lepšie ako nikto. Je o jeden život ktorý ešte má šancu viesť normálny život. Konečne som sa s mamou dostala na izbu. Janka a jeho mama tam boli stále takže väčšinou tam išiel každý sám. Moja mama mu len pohladila ruku a zaželala veľa šťastia. Ja som sa ho opýtala ako sa to stalo.

Andrej začal rozprávať že si len pamätá ako do nich narazilo to auto a ich minibus spadol. Na zvyšok si už nespomínal, len ako sa už zobudil v nemocnici. Stále som sa pýtala ako? Prečo on? Nevedel odpovedať. Janka mi hovorila nech mu už dám pokoj a že by som mala byť šťastná aj za ňu a že nie som kamoška. Ja som len chcela vedieť pravdu. Andrej vtedy povedal že sa zmení.

Dva týždne bol Andrej na intenzívke a potom ho pustili domov. Išiel z rodičmi v aute a išla s nimi aj Janka. Chcela byť s ním. Milovala ho. Aj on jej to začal hovoriť od tej nehody. Myslím že by jej to hovoril doteraz keby nebolo vodiča za volantom kamiónu ktorého po 36 hodinách nespavosti prepadol mikrospánok. Teraz už neprežil ani Andrej. V ten mesiac, som stratila všetkých priateľov. Prečo? Prečo všetci umreli na cestách? Prečo ten kamionista žije? Prečo teraz sú všetci spolu a nechali ma tu znova samú? Ako keby to urobili schválne, ale keď umriem, budem znova s nimi. Ale ja mám čas.... Ale na ako dlho?

EDIT: Pre istotu dodatok: Toto nie je skutočný príbeh (našťastie). Proste mi to len tak dnes napadlo. Strata priateľov mi je blízka ale nie ich smrť ...

 Vymyslený príbeh
Komentuj
 fotka
werunka175  26. 6. 2007 12:46
och ..to je take smutne..aj ked neviem pochopit ako sa teraz asi citis,tlacia sa mi slzy do oci

musi to byt fakt hnusne,ked stratis vsetkych kamosov..ale neboj..vsetko sa na dobre obrati
 fotka
death-iskra  26. 6. 2007 13:17
moja wies jak som sa zlakla?? cely cas sopm to citala a smutnela... nastastie si tam dala dodatok
 fotka
stifut  26. 6. 2007 13:49
kokos, podobne....toto nám zo slabím srdcom robiť nemôžeš, lebo ťa prídeme strašiť
 fotka
emjey  26. 6. 2007 14:03
jeziis uz ma myklo andulili...fuh ete ze tak...ale bolo to dost presvedcivo napisane
 fotka
sisikea  27. 6. 2007 19:31
jezisi!!!! fuj...moment musim to predychat...to co bolo?!?!?! jak som sa lakla!!! uf....ale inak strasna predstava...este aj niektore mena sa zhoduju s mojimi znamymi!! fuj...

presvedcive...
 fotka
ian  3. 7. 2007 21:45
Kokoooooo baba ty pojdes na novinarcinu jasnee? Inak ti nebudem pisat
 fotka
blueeye  1. 8. 2007 10:49
Ou...celu dobu co to citam zimomriavky po celom tele, slzy na krajicku...a potom chvala bohu dodatok...
Napíš svoj komentár