Posilnený kokosom v čokoláde Vám prinášam moje dojmy z včerajšieho náhulu v Randale.

Celé to začalo ešte niekedy v hlbinách septembra keď som bol v Randale na jednom inom koncerte a tam som si všimol, že tam bude vystupovať aj táto ultimátna slovenská banda(áno, reč je o Karpine! , tak som si zaumienil, že sa tam jednoznačne vyberieme.

A tak sa aj stalo. Aj keď nie v takom hojnom počte ako som predpokladal, ale aspoň traja: Ja(Dudri), Emil(Esso) a Mimi(Telgarth). Emil spal u mňa, lebo býva v Senci, čo je trošku od ruky. Takže som si kvôli nemu pekne poupratoval, preniesol gauč do mojej izby, aby mal kde spať a navyše som objavil veci o ktorých som si myslel, že sú už nenávratne utopené v kolobehu dejín.

Stetli sme sa o štvrtej v meste, išli sme ku mne, aby si zložil veci, počúvali sme Sepulturu, hrali na gitarách, čo to sme pojedli a vybrali sme sa do Randalu asi tak o siedmej. Vzali niečo na pitie, počkali na Mimiho a išlo sa dnu.

Chvíľku sme sa tam motali, kým nezačala skupia Problém 5. Na scénu najprv vyšiel taký starší gitarista, ktorý začal drtiť dva akordy v meniacom sa tempe. Všetci okrem basáka mohli mať tak okolo 40 rokov, ale ich hudba ma moc nedostala, rovnako ako väčšinu prítomných(ozývali sa hlášky ako: "Vieš koľko je hodín?"). Na konci ich 40 minútového setu by som vedel väčšinu ich repertoáru zahrať. Ale bol to pocitvý punk s angažovanými textami.

Všetci netrpezlivo očakávali Karpinu, ktorá na seba dala chvíľku čakať, než sa všetci nazvučili(zvučenie bubeníka bolo parádne, potešil ma výborními dvojkopmy .

A prichádzajú ONI: v sombrérach, s vatovými fúzami a spúšťajú fláku od ZZ Top s prerobeným textom. Nasleduje "óda" na Mika Hladkého - Semenníky. Požičaná melódia od Gladiátorú a text:

Lížem ti riť,
tak rýchlo ako sa dá,
lenže mne sa stále nepostaví,

si po chvíľke spieval celý naplnený Randal. Mimi mi do ruky dal svoj mobil zo slovami "Mišo, máš slovo, foť," tak som sa predral do predu aby som získal tie najlepšie zábery.

Za zmienku stojí tiež projekcia, ktorá doprevádzala skvelý výkon kapely. Niekedy tam bolo len ich logo, ale napríklad pri už zmienenej pesničke Semenníky sa na nás škeril Miko s tučným a chlpatým telom ako si chytá svojho "klaďasa".

Nasledovala Hirošima, a za ňou môj osobný favorit od Karpiny - Berta(bál som sa, že mi ju nezahrajú), zchuti som si s Elvisom spieval/reval všetky texty, ľudia do mňa strkali, oblieval ma pot a pivo jedného opitého týpka/chlapa ktorý si kúpil pivo, ale ani raz sa z neho nenapil, všetko ho povylieval

Nasledovalo asi ešte 10 pesničiek(prerábky aj pôvodné), medzi nimi aj koncertný hit Slovenský Národ s nemenej dobrým textom:

My sme ten národ, slovenský národ,
národ ktorý za pravdu horí
my sme ten národ, slovenský národ,
ožratý, lenivý, sprostý a chorý

Proste pecka ako sa patrí. Veľmi sa mi tiež páčila komunikácia skupiny s publikom, Elvis každú chvíľu dával mikrofón do publika a rozprával blbosti . V jeden osudný okamih sa mu podarilo zlomiť stojan na svoj nástroj(mikrofón, na čo zase nemyslíte)tak povedal do zadu ku organizátorom: "To nám potom odpíšte z honoráru,"

Na záver Nekromanca, ich najväčší hit. Koniec? Nie! Všetci skandovali: "My sme Slovan a my sme tu doma!". Tak sa teda skupina vybrala naspäť a Elvis zadelil: "No, my sme prišli, lebo sme si povedali, že je to také divné keď vám ludia tlieskajú a vy ste preč, " potom ohľadom toho Slovanu: "Pôvodne sme túto pesničku ani nechceli hrať, ale keď máte tak radi hokej a šport, tak prečo nie?"

Potom dali Prievidzu, paródiu na Ameriku od Rammstein. A úplne na záver zahrali nejaký slaďák, aby nás pripravili, čo príde po nich.

Koniec. Výborná show, neskuotčne som sa bavil, presvedčili ma viac ako Metallica, ktorá síce hrala výborne, ale ich vystúpenie pôsobilo tak sterilne. Zato ctihodní páni z Karpiny sa evidentne bavili spolu s publikom.

A chytil som paličku!!! Zbehol som sa opýtať Viktora(bubeníka), či mi ju nepodpíše, ale nemali tam fixku a perom to nešlo Ale čo. Aspoň som sa s členmi skupiny povyprával a Peter(gitarista) mi povedal, že nový album bude už na jar! Tak sa tešíme!

Z Peter And The Test Tube Babies sme už veľa nemali, lebo sme už boli unavení a tak sme sa pobrali domov. Ich hudba, aspoň čo som počul, bola zmesou klasického punku a hardcoru. Hrali dobre, ale fakt sme už boli vyčerpaní z Karpiny.

Doma sme ľahli a spali...Až do rána. Dobre nám padlo posúvanie času, takže sme si pospali "o hodinu dlhšie". Emil totiž musel ísť na bus o 10:40, lebo sa ešte musel čosi učiť či čo.

Každopádne to bol skvelý koncert na ktorý tak ľahko nezabudnem. Dúfam, že sa dostanem aj na ten s Horkýže Slíže 14.11. v PKO.

 Blog
Komentuj
 fotka
chea  28. 10. 2007 14:15
14.11....joooj tomu ver tam nesmiem chybat,HT si vychutnat
 fotka
transplantovana  28. 10. 2007 15:22
robim si dalsiu ciarku v kolinke koncerty, ktore mi utiekli v dosledku nedostatku intrakov a privatov.. ale na HT a Slize pojdem aj ja!! to si uz nenecham ujst!! vr
 fotka
pzvch  28. 10. 2007 17:28
Karpina rulezzz... v poslednom case si pustam dookola Masiarku
 fotka
ludmila  29. 10. 2007 14:03
no.. na uvod jeden maly.. hm.. no .. co ja vime ja sa to nazyva ! ze nepis chvila s tvrdym yyyyyyyyyyyyyyy !! spravil si to uz v blogoch asi tri krat a nabuduce ta za to kopnem doprdele ked ta stretnem !§ trha mi to oci dusu a ostatok tel a



ale inak si to opisal pekne. inspirativne som si pritom zapla karpinu a neviem co vidis na tej berte ale nevadi .. nejako.. im asi budem musiet prist na chut asi
 fotka
zayl  29. 10. 2007 15:33
Priznam sa, ze doteraz som o Karpine ani nepocul a hanbim sa za to

Ale hned si idem nieco "kupit"
 fotka
ciernaruzicka  29. 10. 2007 19:22
juhuuuu zavidiim

uz nech aj u nas je daaaky koncert konecneee vrrrrr
 fotka
allisya  29. 10. 2007 21:33
po prvéé- niééééééé

po druhé-zbožňujem karpinúúúúúú

po tretie-aj ja chcem paličkúúú

po sštvrté- že dobre napísané

no asi toď vše
 fotka
gothicpoethic  30. 10. 2007 13:29
áno, mal si pravdu- srší z toho hlboká filozofia pekný blog každopádne
 fotka
the.wall  30. 10. 2007 15:43
Este ma to caka. No mne osobne sa metallica velmi pacila... lenze taketo male koncerty maju svoje caro
10 
 fotka
aio  30. 10. 2007 15:48
hehehe jaka haluz... akoze pekne si to napisal a aj ten vecer musel byt paradny
11 
 fotka
anzu  1. 11. 2007 12:33
mala oprava: povedal, nech to strhnu z honoraru Petra and so on



a kedze som sedela rovno 2 metre od gitaristu a videla im na papier s piesnami, mozem povedat, ze tie dva pridavky tam mali dopredu napisane (ale slovan nie, no dobre)



najlepsia aj tak bola makarena v punkovej verzii s textom o Ficovi a ty si nezostal na Petra?? hanba ti!
12 
 fotka
pedall  1. 11. 2007 18:22
aj ja chcem, keď ale kto by šiel niekam sám to ma nebaví a nikto iný ma nezavolá
13 
 fotka
borlabulabarbula  17. 12. 2007 18:28
problem 5..ehm...pozname

..najvacsia dieeraa je prieevidzaaa...

Napíš svoj komentár