Chcem sa začať učit dva cudzie jazyky naraz. Mate niekto odskušane alebo viete s akym casovym odstupom by som sa ich mala ucit? Ci je dobre naprikald jeden jazyk rano a druhy vecer, alebo jeden den venovat jednemu jazyku druhy den venovat dalsiemu jazyku.
podla mňa je lepšie sa venovať jednému naplno a keď už budeš rozbehnutá pridaj ďalší. ale keď inak nedáš skús si vybrať jazyky, ktoré sa na seba absolútne nepodobajú a určite sa ich neuč v krátkom časovom rozmedzí po sebe
@matthewp@thunderstorm jedine ruštinu sa ucim od zakladov a anglictinu som upper-intermediate, tu uz v podstate ovladam len obohacujem co sa da... a ucim sa to doma ako samouk , knihu z rustiny mam cesko-slovensku nazaj je dobra
mne učiteľka na strednej radila, nech sa učím oba naraz... napr. že učíš sa slovíčka a naučíš sa to slovíčko po anglicky, aj po nemecky ...ja som to tak nerobila, lebo neznášam neminu a učila som sa iba to, čo som z nej musela vedieť, takže neviem, či to funguje, ale skús to
ja sa strašne nerada učím dva jazyky naraz lebo v škole sa nám to tak pletie... na nemčine povieme dačo aj po anglicky a nevie ma napadnúť nemecký výraz len anglický
No, ja sa učím naraz dva jazyky, teda... učím ako učím ale sú to jazyky, ktoré sú odlišné jeden je románsky druhý germánsky ... jednému - tomu, ktorý viem lepšie sa venujem viac lebo v ňom chcem dosť pokročiť, ten druhý som kedysi vedel veľmi dobre len som ho zanedbal a prestal sa učiť, nemal s ním žiadny kontak niekoľko rokov, tak som začal oprašovať znalosti, aby som v ňom potom mohol pokračovať. Uhm ja nemám problém sa učiť naraz jazyky, len skôr ja mám iné problémy pri učení sa cudzieho jazyka- ale to nie je teraz témov tejto diskusie ...
A venujem sa im tak, že raz sa jeden deň venujem jednému naplno, druhému zase druhý deň, niekedy sa obom venujem jeden deň, podľa náhlady, chuti sa učiť... je to rôzne, podľa mňa nejde o to kedy sa ktorý budeš učiť, treba tam len proste dobrú metódu ako sa učiť cudzí jazyk, ktorú ja akosi stále pátram, ktorá je pre mňa vhodná - niekedy mám pocit, že žiadna metóda u mňa nikdy nezaberie
pridavam sa k nepodobnosti jazykov doteaz mam problem v ruskych číslovkách faktksom v nich neksutočne neistá, lebo ako prvé mi napadnú polské ....tie nas neskutočne drillovali to začnem spievať i so sprievodnou pesničkou kedykolvek ma človek zobudi zo spanku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
A venujem sa im tak, že raz sa jeden deň venujem jednému naplno, druhému zase druhý deň, niekedy sa obom venujem jeden deň, podľa náhlady, chuti sa učiť... je to rôzne, podľa mňa nejde o to kedy sa ktorý budeš učiť, treba tam len proste dobrú metódu ako sa učiť cudzí jazyk, ktorú ja akosi stále pátram, ktorá je pre mňa vhodná - niekedy mám pocit, že žiadna metóda u mňa nikdy nezaberie