2. Lebo pri točení do prava máš pocit, že "pribúda" , pri točení doľava že "ubúda" , teda aspoň ja keď sa pozrem tak mi to tak príde ale racionálne vysvetlenie v tom nehladajte
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
........S
Z.............V
.........J
ak teda ide slnko z vychodu na zapad, tak ide urcite cez najvrchnejsi bod na poludnie a z toho vyplyva ze ide proti ci?
moc zlozite -.-
lebo ked sa postavim slnku chrbtom a hodiny otocim smerom k sebe tak pojdu jak slnko
cize smer ich tocenie je relativny, je to len o tom ako ich obratis
@hoperpohroma to je celkom dobrá teória -.- ale aj tak sa budú točiť furt rovnako, čísla neojebeš tým že otočíš hodiny
proste by si ich otacal po svojej osi a rucicka by furt isla inak
2.prečo by sa mali točiť doľava ?
ide o to ze za 24h by sa rucicka na hodinkach otocila presne o 360°
rovnako ako by sa za 24h zem otocila okolo svojej osi o 360°
to chapes nie? zem sa za 24 hodin raz otoci aj hodiny by sa raz otocili, keby mali 24h format
teraz maju 12h format tak ich uhlova ryvhlost je 2krat rychlejsia ako Zeme okolo svojej osi
Ale chcem tomu pochopiť
z 2. obrazku vyplyva ze ty cisla vidis dobre ale hodiny idu smerom ako slnko
prepac
2. Lebo pri točení do prava máš pocit, že "pribúda" , pri točení doľava že "ubúda" , teda aspoň ja keď sa pozrem tak mi to tak príde ale racionálne vysvetlenie v tom nehladajte