Kedže som fanatik do prírodných vied a cudzích jazykov, neviem sa rozhodnúť ktorým smerom sa uberať. Preto rozmýšľam o tom že by som to študoval naraz. Prírodovedeckú fakt. (CHE, BIO) a prekladateľstvo tlmočníctvo (NEJ, Arabský jaz.)..pričom som na pokro
@kielenkaantaja ak ta zaujima che a bio naco chces studovat na vs este jazyky ? myslis ze takej kombinacii najdes v zivote realne uplatnenie ak sa ti ju podari ukoncit ?
pokial ja vem tak prirodne vedy, vedecky smer sa neda studovat denne .. externe sa da ale je to ucitelsky smer ... takze ak mas zaujem o serioznu vedu externe CHEM/BIO studovat nemozes nikde, ucitelsky smer je o inom .. a ta druha skola jazyky to by som tiez radsej denne siel inak to nema zmysel .... chod najprv na PF .. skonci ju a potom si daj tie jazyky aspn ja by som to tak riesil
daj si prihlášky a uvidíš kam ťa vezmú.. ak by si chcela študovať obe, tak si to hlavne dobre rozvrhni, aby si nemala štátnice naraz. Jeden známy si robí tiež dve. Pred rokom mal naraz mgr aj bc štátnice a fakt sa to nedá zvládnuť a pritom je neskutočná hlava. Tak si to rozložil a druhé dorábal v auguste či kedy, no vôbec nemá čas na oddych, kedže už aj aktívne pracuje. Pri dobrom rozvrhu sa to ale dá.. je to o tvojej sebadôvere, rozhodnosti, pracovitosti, výdrže a kopy podobných vecí.. no držím palce..
dve školy sa dajú zvládať, ale keď ich začneš naraz, len veľmi ťažko...začni študovať jedno, a o rok na to druhé, a budeš mať kľud čo sa štátnic týka, aj na práce ti ostane viac času...no a rozmysli si, či ti to stojí za to...ja som tiež študovala dve školy, a nemala som čas na nič...ani sa poriadne vyspať...
@suellen asi to tak spravim...najprv pojdem na jazyky...po roku, dvoch si dam na prirodovedecku.....som ešte len tretiak takže uvidime čo úroda prinesie....
a potom že čo nám tak pribúdajú infarkty v mladom veku..
Najprv si zisti či sa tieto odbory vlastne dajú externe študovať.. a prekladateľstvo-tlmočníctvo je sakra náročné pokiaľ viem, takže si to dobre premysli.. A tiež si zváž finančnú stránku, keďže jednu školu si budeš platiť, každopádne držím palce
Ak, tak by som určite nezačínala naraz - fakt si neviem predstaviť písať dve bakalárky a tak. Mám spolužiačku, ktorá okrem dennej biologie študuje aj externý manažment a veru jej nezávidím, kedˇ počúvam, koľko skúšok má a to je len prvý ročník...
Ale osobne som toho názoru, že je lepšie jedna a poriadne, aspoň sa vyspíš.
super téma,práve prežívam niečo podobné akurát s tým rozdielom,že už dva roky študujem žurnalistiku a rada by som si dala ešte marketing,ale až o rok,po štátniciach. mám spolužiaka,ktorý zvláda dva odbory naraz,ale to sa nedá porovnávať s jazykmi,to je iná káva. Byť na tvojom mieste skúsim interne jazyky a extrene to ostatné. Daj vedieť ako dopadneš,každopádne ti držím palce
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Ja by som na tvojom mieste isla z PF externe a na jazyky chod na denne...
luthien ake odbory chceš???
Najprv si zisti či sa tieto odbory vlastne dajú externe študovať.. a prekladateľstvo-tlmočníctvo je sakra náročné pokiaľ viem, takže si to dobre premysli.. A tiež si zváž finančnú stránku, keďže jednu školu si budeš platiť, každopádne držím palce
ale ak si veríš, že to zvládneš tak choď do toho!
Ale osobne som toho názoru, že je lepšie jedna a poriadne, aspoň sa vyspíš.