Toľko mi trval vzťah už teraz s bývalým priateľom...nie je to až taká hrozne dlhá doba, ale zanechalo to vo mne strašnú dieru. Baby, ktoré prešli niečim takým ako ste zvládali tú samotu, ktorá vás zrazu obklopila, bolesť, hnev, smútok, prázdnotu. Čo mám s
Fuj .. presne vim co zazivas , ale z odstupom casu to bola pre mna ta najlepsia skusenost a zmenilo ma to o 180 stupnow ... clovek si povie ze nenajdem uz lepsieho .. ale to je picovina vzdy vzdy vzdy dojde niekto lepsi .. lebo menis preferencie kazdym rokom .. dnes by som sa uz k byvalemu nevratila ani za nic
No ja som prve dni strasne plakala a nejedla. Schudla som na 47 kg. Proste som nic nevedela zjest. Max jeden suchy krajec chleba na den. Tyzden som skoro nikam ani nesla. Potom som zmenila prostredie, isla na tyzden si zalyzovat a do wellnessu. To mi pomohlo velmi.
A potom sa to zlepsovalo, pomohli mi naviac kamaratky a mamka. Popritom som sa cely cas snazila sustredit na nieco ine ako napriklad na cvicenie, skolu, nakupy...
A postupne to preslo, zacala som znovu randit.
Ja viem, ze je to hrozne ale prejde to. Si stale hovor , ze si kazdy den blizsie ku dnu kedy ti nebude uz vobec chybat.
@shoesmaniac tá myšlienka sa mi moc páči každý deň k dňu kedy mi chýbať nebude ...ďakujem vám všetkým za reakcie a rady ako vidím naozaj to bude musieť bolieť pár dní kým sa to "zahojí" ...musím len počkať
no a k téme.
je to náročné takéto rozchody.
ako už bolo spomínané, nájdi si činnosti, aktivity, ktoré ťa tešia a zamestnajú tvoje vedomie.
a neboj sa revať a nadávať ak máš tú potrebu. to pomáha niekedy dosť.
@elemia áno z jednej strany by som sa najradšej skryla niekam a preplakala celý týždeň z druhej to nechcem dopustiť lebo viem že by som nemala niečo take lebo on sa bude usmievať a ja trápiť? nezaslúži si to...ale je moc ťažke to držat v sebe obzvlášť ked musím lebo dom je plný ľudí a nechcem aby to riešili :/
@kittyboo ja si myslím že sú aj dlhšie a z toho pohľadu si môže niekto myslieť že to nie je až tak vela ale pre ma to bola dlhá doba..veľa spomienok...zážitkov atd
@13 no mne celkom pomáha nie sama sa niekde depkovať v perine a ľutovať sa (nech už ide o ťažkosť života pre čokoľvek), ale na druhú stranu ísť niekam s dobrým priateľom a tam sa vykričať a ponadávať si aj na to, čo s tým vzťahom, či rozchodom nesúvisí.
popritom sa ešte aj zabavíš, lebo toto isto nebude jediná téma večera.
dva roky sú dosť dlhá doba - ja som sa dávala dokopy rok a pol po krachu 3-mesáčného vzťahu, kedže to boli 3 mesiace ako zo sna - vždy to záleží od intenzity, nie od dĺžky
a čo sa týka toho zabúdania - aktivity - najhoršie je sedieť doma v teplákoch pred seriálom (ešte k tomu takým, kde sa riešia vzťahy) a rozmýšľať o tom, prečo to dopadlo ako dopadlo a 10x si v hlave omieľať všetky spoločné situácie a čo si mohla vtedy urobiť inak ... choď von s kamoškami, naplánuj nejaký výlet, nakupuj, prihlás sa na nejaký kurz, choď na koncert, zašportuj si - aj keď na to spočiatku nebudeš mať možno chuť, zrazu zistíš, že život ide ďalej...a potom už iba čas a nový chlap pri ktorom si uvedomíš, že si vlastne tomu rozchodu rada
@pesadilla no a mne každý tvrdí veci typu "veď ste neboli spolu tak dlho, tak to nebude také zlé..." každý si myslí že je to len o dĺžke vzťahu. Možno to netrvá dlho ale keď dáš do toho úplne všetko a veríš že to má budúcnosť, bolí ťa to rovnako a je smutné keď nad tým tvoji priatelia iba mávnu rukou ako tí moji
@rockingirl88 prechádzame teraz asi tým istým obdobím podľa mňa...je mi veľmi ľúto, že sme teraz na tom rovnako a taktiež aj to čo píšeš ak tvoji priatelia nevedia pochopiť ako sa cítiš a ako si ho ľúbila a čo to v tebe spôsobila nemyslím si, že sú to dobrý priatelia .....a ja teda dúfam, že sa už čoskoro dostaneme z depresií musíme si veriť určite aj na teba raz padne úľava
@maros3150 áno ja viem, možno to z toho komentáru vyznelo hlúpo ale rozhodne si nemyslím, že tieto ťažké stavy zažívajú len ženy... tak isto aj chalani mnoho krát trpia a dlho poviem len príklad ja som svojho brata už kvôli dievčaťu videla plakať jeho najťažšie kopačky, ktoré dostal....nie je to fér ani u jedného pohlavia
Ako @elemia povedala, hlavne byt s niekym a nie sam, mne prave teraz dost pomohlo ze kamos ma vytiahol sadnut si na pivo, kedze som absolvoval rozchod po 6rocnom vztahu. Rozhodne mi viac prospelo mozog na to tolko neupozornovat.
my mame za sebou ani neviem kolko mesiacov (ani srnka netusi kedy sme sa my vlastne dali dokopy ale bavime sa o casovom useku cca rok a pol) ale v piatok sa ideme rozist
s tym ze ja som odisla do inej krajiny a boli sme spolu este predtym ako som sem dorazila takze iny zivot ako ten s nim ani nepoznam ako toto ide byt ina sranda
plus ja byvam sama co je uplne fajne tiez ze proste aj kebyze sa tu zabijem tak nato pridu tak o 3 dni a nemam ziadnu taku...stalu podporu (hlavne v noci ked vsetci spia a ja by som mala tiez ale nieee ja sa idem uzierat) plus najlepsich kamosov mam tiez na slovensku
neviem no...
ono jasne ze treba len cas
ale aj 5 minut je uplne nekonecne skurvene dlho momentalne
asi len davat jednu nohu pred druhu a cakat kym to prejde. lebo ono to raz prejde a ked sa nato pozries spatne ono to ani nebude TAK hrozne. to len teraz je to hrozne.
ja som sa rozhodla ze do vianoc budem z toho najhorsieho vonku. a pravdepodobne odtialto odidem na najdlhsiu moznu dobu.
ked prides na daco ako vypnut tu emocnu cast mozgu ktora ma uplne iracionalne myslienky a starchy a nuti ma revat daj mi vediet
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
choď von s kamoškami
čítaj/pozeraj filmy/pozeraj seriály
začni s nejakým športom
snaž sa ten čas proste nejak využiť a časom prídeš na iné myšlienky
A potom sa to zlepsovalo, pomohli mi naviac kamaratky a mamka. Popritom som sa cely cas snazila sustredit na nieco ine ako napriklad na cvicenie, skolu, nakupy...
A postupne to preslo, zacala som znovu randit.
Ja viem, ze je to hrozne ale prejde to. Si stale hovor , ze si kazdy den blizsie ku dnu kedy ti nebude uz vobec chybat.
no a k téme.
je to náročné takéto rozchody.
ako už bolo spomínané, nájdi si činnosti, aktivity, ktoré ťa tešia a zamestnajú tvoje vedomie.
a neboj sa revať a nadávať ak máš tú potrebu. to pomáha niekedy dosť.
toto je riešenie na všetko!
popritom sa ešte aj zabavíš, lebo toto isto nebude jediná téma večera.
držím prst, nech to máš čím skôr za sebou!
ale fakt to chce cas
niekedy to trva viac nez je zdrave (u mna viac nez rok)
inak cas
a čo sa týka toho zabúdania - aktivity - najhoršie je sedieť doma v teplákoch pred seriálom (ešte k tomu takým, kde sa riešia vzťahy) a rozmýšľať o tom, prečo to dopadlo ako dopadlo a 10x si v hlave omieľať všetky spoločné situácie a čo si mohla vtedy urobiť inak ... choď von s kamoškami, naplánuj nejaký výlet, nakupuj, prihlás sa na nejaký kurz, choď na koncert, zašportuj si - aj keď na to spočiatku nebudeš mať možno chuť, zrazu zistíš, že život ide ďalej...a potom už iba čas a nový chlap pri ktorom si uvedomíš, že si vlastne tomu rozchodu rada
oddneska si strkám banán do obľúbeného ucha keď budem smutko
s tym ze ja som odisla do inej krajiny a boli sme spolu este predtym ako som sem dorazila takze iny zivot ako ten s nim ani nepoznam ako toto ide byt ina sranda
plus ja byvam sama co je uplne fajne tiez ze proste aj kebyze sa tu zabijem tak nato pridu tak o 3 dni a nemam ziadnu taku...stalu podporu (hlavne v noci ked vsetci spia a ja by som mala tiez ale nieee ja sa idem uzierat) plus najlepsich kamosov mam tiez na slovensku
neviem no...
ono jasne ze treba len cas
ale aj 5 minut je uplne nekonecne skurvene dlho momentalne
asi len davat jednu nohu pred druhu a cakat kym to prejde. lebo ono to raz prejde a ked sa nato pozries spatne ono to ani nebude TAK hrozne. to len teraz je to hrozne.
ja som sa rozhodla ze do vianoc budem z toho najhorsieho vonku. a pravdepodobne odtialto odidem na najdlhsiu moznu dobu.
ked prides na daco ako vypnut tu emocnu cast mozgu ktora ma uplne iracionalne myslienky a starchy a nuti ma revat daj mi vediet