@jeko chcem začať budovami a potom možno pohybujúce sa postavy, potrebujem to v After Effects, kvôli videám čo tam robím (nebudem predsa behať po meste a kamerovať sa pred budovami keď mám zelené kľúčovacie pozadie a existujú 3D programy, no nie? )
3Ds max je asi suverenne najlepsi...ale takisto ako pre zaciatocnika ti bude stacit aj Truespace od spolocnosti Caligari..ovladanie trocha jednoduchsie ako v maxe (aspon podla mna)
@majo Ake uzitocne rady by si este vedel poskytnut o tridéčku (3ds max)? Myslim doplnkove veci, pluginy atp. A vies nieco o V-ray? V com je lepsie, ak ho nainstalujem?
@jeko STRÁNKU! Okamzite! (* na tie uz vymodelovane 3d projekty) Budem velmi povdacna a zaviazana . Inak.. vies o nejakej dobrej stranke, kde sa daju stahovat vymodelovane veci do tridecka (nieco ako "max script" myslim?), pricom ich mozes pootm rozbalit a otvorit priamo tam + pripadne menit parametre/pouzit ich v nejakej vlastnej scene a tak?
@marty0908 no určite bez pochyby 3DS Max. Mám ale Mac, tak Mayu, ale to je to isté, len v inom šate.
@flussica pluginov je kopa, treba poskúšať veľa vecí. Mne napríklad bohate stačil samotný Max. V-ray je geniálny, fakt ďakovať tvorcom treba. Je to super vec ak rendruješ interiér/exteriér, skôr by som to používal v prípade, že chcem vyrendrovať reálne vypadajúcu scénu (ulica, auto, obývačka atď.)
@flussica ja som to robil metódou pokus/omyl. Nedávaj rendrovať na veľké rozlíšenie. Samotné okno renderu je vpodstate to isté, čo origo, len inak narába z konkrétnymi materiálmi na objektoch. Treba cvičiť mapovanie tých materiálov, skôr tam je pes zakopaný
vray Ti spraví toto:
50 hodín rendrovania (11s. snímka), vykresluje objekty viac reálne než in-built render a navyše, rýchlosť rendrovania. Tiež treba mať nejakú krabicu, čo to potiahne
Cinema 4D, 3ds Max, Wings 3D (myslím že to vie exportovať .3ds súbory a tie by mal vedieť after effects možno importovať, ak nie, tak avi určite), Anim8or...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
3DS Max má plugin na import/export dát z AE, je to ale pálka, cca 230$.
Keby si si mal vybrať len jeden, na ktorom by záviselo všetko, ktorý by to bol?
Ale myslím že si to komplikuješ. Na čo modelovať vlastné 3D modely, na internete je plno projektov už hotových, stačí si len vybrať.
Čo to má byť za video? : )
@flussica pluginov je kopa, treba poskúšať veľa vecí. Mne napríklad bohate stačil samotný Max. V-ray je geniálny, fakt ďakovať tvorcom treba. Je to super vec ak rendruješ interiér/exteriér, skôr by som to používal v prípade, že chcem vyrendrovať reálne vypadajúcu scénu (ulica, auto, obývačka atď.)
Parádne to vykresluje materiály, neviem to opísať
vray Ti spraví toto:
50 hodín rendrovania (11s. snímka), vykresluje objekty viac reálne než in-built render a navyše, rýchlosť rendrovania. Tiež treba mať nejakú krabicu, čo to potiahne