Caute, po velmi dlhom case som prisiel na birdz, podelit sa s vami o nieco malo, vypocut si vsae nazory. Takze som s priatelkou skoro 4 roky, mam 20, ona 19. Vsetko bolo samozrejme krasne, az kym...
som nezacal chodit na vysku. Zo zaciatku bolo vsetko ok, pomaly sme si zvykli na menej casu spolu atd, ale momentalne je vztah na najnizsom bode aky kedy bol. Vsimol som si, ze ju prestavam zaujimat, neriesi ma, kludne mi napise ze niekde ide a potom sa par hodin ani neozve, proste taketo blbosti. Ti co ste si niecim takym presli urcite viete o com hovorim. Trva to cca mesiac. Bolo obdobie kedy som sa ja k nej nespraval ako by som sa mal, ale teraz to ja pocitujem z jej strany, taky ten, ako to nazvat-nezaujem o mna.Pri tom neviem, ci sa ona len robi ze sa nic nedeje alebo to len neriesi a caka na mna. Takze som v situacii kedy neviem co robit,ona ide teraz tiez na vysku, cize nebude to nic lahke urcite. Co by ste robili vy?
z tohto som celkom nepochopil, co je problem. pochopil som, ze akysi nezaujem z jej strany, ale inak je to na mna prilis vseobecne. potom tam bol konkretny "problem", ze ti povie, ze niekam ide a neozve sa par hodin - to je predsa uplne normalne, nie? nevidim dovod, preco by sa mi partnerka mala ozyvat kazdych niekolko hodin 0_0
podla mna vyska je strasne obdobie v zivote na vztah chapem ze vacsina birdzakov su asi vysokoskolaci a nebudu suhlasit, ale maloktory vztah podla mna prezije vysku. ja by som si nikdy za partnera nehladala vysokoskolaka. proste uz nech ju ma dokoncenu, alebo nech ju nema vobec, ale nechcela by som mat na krku studenta, co na mna ani nema cas, ani domov nenosi ziaden prijem. a este plus bodik keby sa chcel ozierat a robit zo seba idiota na tych typickych vysokoskolskych "akciach".
no a k tvojmu pripadu konkretne - vztah je zlozeny z velmi vela veci. jedna z tych veci je, ze aj ty si pravdepodobne zacal mat na frajerku menej casu, ked si zacal chodit na vysku. to, ze ju nezaujimas (podla tvojich slov) pravdepodobne prameni z toho, ze ani ty na nu nemas cas hocikedy, ked si ona piskne - a tak teda zaujala rovnaky pristup a tiez pre teba nie je dostupna 24/7.
je to sucastou dospievania, ze ludia nie su na prijme stale, nekomunikuju spolu stale, na par hodin sa proste vypnu. ci idu von s kamaratmi, ci su v skole na prednaske, ci su v praci na meetingu. ked ty pre frajerku nie si dostupny stale a nevenujes jej vsetku tvoju pozornost (a to ani NEMOZES ak si na vyske, to ti nevycitam), nemozes od nej cakat ze zasvati cely svoj zivot cakaniu na teba, az na nu budes mat cas.
aj to, ze si sa k nej nespraval, ako si sa mal, ma svoju zotrvacnost. take veci sa vo vztahu velmi tazko napravuju a casto sa napravit nedaju. mozno sa teraz snazis, ale u nej si sa uz zafixoval ako osoba, ktora sa k nej sprava zle. chlapi maju takuto nejaku deformaciu, ze si myslia, ze ked sa jeden den spravaju ako kreteni a dalsi den su zlati, tak to vymaze minulost. na to si bud musis najst dievca s alzheimerom, alebo akceptovat, ze veci nevratis a mozes len driet a dufat, ze ich casom napravis, aj ked sa to nikdy nemusi podarit.
no a potom -
to, ze vo vztahu umiera pozornost, je jeho bezna sucast. je tzv. "honeymoon period", ktora trva tak od pol roka do 2 rokov - a potom to ide dolu vodou, partneri sa zacinaju vidiet viac realisticky, venuju sa jeden druhemu menej, rozvijaju aj ine konicky a zaujmy. to je tiez jednoducho sucast vztahov, ze take, ake boli prvy mesiac, nebudu navzdy.
co by som robila ja? keby som bola na vyske, nehladala by som vazny vztah. venovala by som sa uceniu, spoznavaniu, osobnostnemu rozvoju, budovaniu kamaratstiev.. ved na to to je. ked uz tam si, tak tam nebud zbytocne.
@hoperpohroma v prvom rade Diky za triezvy a dobrý názor. To s tým, že sa mi neozve je myslene, tak, že z ničoho nič zmizne a potom keď od nej nepočujem tak jasne že mám starosti trochu. A stalo sa to už dostkrat, neviem či to robí naschval alebo proste kašle na mna. To je vedľajšie teraz. Chcel som hlavne rady od niekoho čo majú s týmto skúsenosti a vidieť pohľady z tretej osoby. Hra v tomto veľmi veľa dalších faktorov ale to už tu asi nebudem rozoberať.
@petko98 ja som bola na strednej 3 roky pokiaľ bol priateľ na výške. A tiež som ho ignorovala a nezaujímalo ma nič lebo keby som sa zaujímala veľmi by som sa hnevala ako trávi voľný čas lebo hral veľmi často hry. Počas druhého roku sme mali úplne zle obdobie ale vydržali sme to lebo ja som sa vyplakala keď bol doma a bolo na nejaký čas dobre. No a teraz po 3 rokoch sme boli prvý rok spolu na výške a rak sme sa mali po tom čase dobre ze sme zasnubili a žijeme šťastne. Treba sa niekedy zavrieť do izby na celý večer. Žiadne bozky len sa donútiť rozprávať. Veľa rozprávať. Takéto rozhovory sú ťažké ale posunu vzťah alebo ho udržia
@laynde presne vieš o čom hovorím a rovnaky nazor na vec mam aj ja. Skoda len je, ked to takto berie len jeden z dvojice a ten druhy nema az taku potrebu tieto veci riesit...
Takze ked ste sa dali dokopy mal si 16 a ona 15.Ono ide o to ze clovek podla mna do 25 velmi rychlo dospieva, meni sa a hlavne sa zacina inak pozerat na vztah a priority celkovo. Ber tak ze doteraz si mal typicky stredoskolsky vztah ,co preziva kazdy. Je to mile, pekne ale je to taky detský vztah. A asi aj tvoj prvy.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
no a k tvojmu pripadu konkretne - vztah je zlozeny z velmi vela veci. jedna z tych veci je, ze aj ty si pravdepodobne zacal mat na frajerku menej casu, ked si zacal chodit na vysku. to, ze ju nezaujimas (podla tvojich slov) pravdepodobne prameni z toho, ze ani ty na nu nemas cas hocikedy, ked si ona piskne - a tak teda zaujala rovnaky pristup a tiez pre teba nie je dostupna 24/7.
je to sucastou dospievania, ze ludia nie su na prijme stale, nekomunikuju spolu stale, na par hodin sa proste vypnu. ci idu von s kamaratmi, ci su v skole na prednaske, ci su v praci na meetingu. ked ty pre frajerku nie si dostupny stale a nevenujes jej vsetku tvoju pozornost (a to ani NEMOZES ak si na vyske, to ti nevycitam), nemozes od nej cakat ze zasvati cely svoj zivot cakaniu na teba, az na nu budes mat cas.
aj to, ze si sa k nej nespraval, ako si sa mal, ma svoju zotrvacnost. take veci sa vo vztahu velmi tazko napravuju a casto sa napravit nedaju. mozno sa teraz snazis, ale u nej si sa uz zafixoval ako osoba, ktora sa k nej sprava zle. chlapi maju takuto nejaku deformaciu, ze si myslia, ze ked sa jeden den spravaju ako kreteni a dalsi den su zlati, tak to vymaze minulost. na to si bud musis najst dievca s alzheimerom, alebo akceptovat, ze veci nevratis a mozes len driet a dufat, ze ich casom napravis, aj ked sa to nikdy nemusi podarit.
no a potom -
to, ze vo vztahu umiera pozornost, je jeho bezna sucast. je tzv. "honeymoon period", ktora trva tak od pol roka do 2 rokov - a potom to ide dolu vodou, partneri sa zacinaju vidiet viac realisticky, venuju sa jeden druhemu menej, rozvijaju aj ine konicky a zaujmy. to je tiez jednoducho sucast vztahov, ze take, ake boli prvy mesiac, nebudu navzdy.
---------------------------------------------------------------
co by som robila ja? keby som bola na vyske, nehladala by som vazny vztah. venovala by som sa uceniu, spoznavaniu, osobnostnemu rozvoju, budovaniu kamaratstiev.. ved na to to je. ked uz tam si, tak tam nebud zbytocne.
To je strasne, ako to vydrzis...
... treba to riesit. Rozpravat sa, ucit sa pocuvat. Po troch rokoch v inych mestach byvame spolu, tahame piaty rok.