Cawte kamosi, hlavne vysokoskolaci Chcel by som, aby ste sa vyjadrili, ako ste to prezivali, ked ste isli na vysoku skolu...cakalo vas nove prostredie, novi ludia, ine povinnosti... Ja idem od septembra na UPJS do Kosic, mam sa obavat? mam sa tesit? b
úplne normálne. extrémne som sa tešila. na strednú som dochádzala 5 rokov do iného mesta, budila som sa o piatej, domov som chodila o šiestej večer, nič som nestíhala. ale naučilo ma to určitej samostatnosti a žitia v inom meste.
takže... bez problémov... okrem toho nám náš ÚHV (ústav hudební vědy) hneď prvý týždeň spravil sústredenie s prednáškami a čapovaným pivom zdarma, takže sme sa všetci rýchlo zoznámili... som na umenovednom odbore a tam sú všetko praštení ľudia, takže si proste všetci rozumieme...
vysoká škola je pre mňa to najprirodzenejšie na svete asi
ja mam vysku uz za sebou a mozem povedat, ze to boli najlepsie roky mojho zivota... trochu som mala zo zaciatku obavy, ci to zvladnem, ale ako som po mesiaci nabehla na ten system a zorientovala sa v bludisku chodieb, tak bolo zrazu vsetko super... chcela by som vratit cas ((
aj ja som sa bála, hlavne o kolektív, ale nejak si ma našla presne moja krvná skupina. Všetko šlo nejak samo Na gympli sme boli tiež skvelý kolektív, ba priam výborný, ale už by som sa nevrátila. Výška je výška a hoci som tam len 1 rok, zapáčilo sa mi tam veľmi A hlavne, že som od domova na 360 km Mám ich rada, ale vždy so sa držala maminej sukne
myslím, že na výške je lepšie ako na strednej... aspoň sa nejakí učitelia furt nestarajú, kde si bol prvú hodinu a prečo toto a načo tamto... tu si každý môže zariadiť štúdium tak, ako chce a to je dobre... je to individuálnejšie a slobodnejšie...
ja som bola prvý mesiac, dva, strašne vyhúkaná z toho všetkého. Ja som totiž 8 rokov chodila na ten istý gympel, tam sme proste všetci boli ako jedna veľká rodina. Či už my žiaci, alebo aj profáci. A preto som si potrebovala zvyknúť, že na VŠ sa o teba nik zaujímať nebude, tam si proste len meno, nič viac. Meno ku ktorému priradia písmenko. Samozrejme, že niektorí vyučujúci sú veľmi milí, ale proste nenabehneš im do kabinetu, že naša skupina chce odložiť zápočet, tak ako sme to robili na strednej. Je tam určitý odstup.
Ale inak, aj my sme super kolektív, takže na nový semester sa fakt strašne teším!
heh no ono dost zalezi aj na tom, ze na aku skolu, aky odbor a tak. Niekde je to v pohode oddychovka, ziadne povinne cvika, iba prednasky a volne dni v tyzdni... Ale tak zase je to relativne, vsetko ma svoje pre a proti Kombinacia matematika, biologia asi nebude z tych lahsich, ale zas moze to byt dost zaujimave, ak mas k tomu vztah... btw ja som tiez na prirodovedeckej, ale UK systematicka biologia a ekologia
No ja som si to az do poslednej chvile ani poriadne neuvedomovala, ale ono sa to vsetko zbehne tak rychlo. Je to cele hlavne o samostatnosti, o tom, ze sa uz na nikoho nemozes spolahnut, iba sam na seba... Ale spoluziaci su ini, lepsi, dospelejsi, je tu menej odsudzovania, ci ponizovania ako to casto krat byva na na strednej. Urcite je to nova a velmi zaujimava skusenost.
Aj ja nastupujem od septembra na FCHPT STU v Bratislave (čiže dochádzanie z PP bude dosť napipu). Kamoš hovoril, že odbor, ktorý ma čaká je prvý rok poriadny zabijak, ale to asi na každej škole nie? Tak či onak, mám zmiešané pocity a hlavne sa obávam kolektívu. Hádam sa tam bude dať s kým posedieť pri pivku (samozrejme len počas vyučka ). Ako tak čítam vaše komenty, vačšina z vás zapadla do kolektívu...tak hádam sa aj mne pošťastí Mám dôvod sa obávať...hlavne kvôli mojím doterajším skúsenostiam na strednej.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
takže... bez problémov... okrem toho nám náš ÚHV (ústav hudební vědy) hneď prvý týždeň spravil sústredenie s prednáškami a čapovaným pivom zdarma, takže sme sa všetci rýchlo zoznámili... som na umenovednom odbore a tam sú všetko praštení ľudia, takže si proste všetci rozumieme...
vysoká škola je pre mňa to najprirodzenejšie na svete asi
ale výška je super, neviem sa dočkať septembra už. sme malá katedra, každý každého pozná a žúruje sa od večera do rána.. a potom het do školy
Ale inak, aj my sme super kolektív, takže na nový semester sa fakt strašne teším!
tesim sa na nove prostredie a aj na novych ludi a na zivot na intraku
dochadzania sa nebojim, ved som 4 roky dochadzala na gympel, a dufam ze budeme aspon taky dobry kolektiv ako na gympli vsetci jedna velka rodina
zu FiF........fakt dufam, ze bude sranda........
po 8 rokoch na gympli.......zmena vzduchu mi prospeje
a hlavne budem v BA......cely deeeeeeeen a rovno v centre
a kamarati budu mat fakulty o par ulic dalej............
a bude to zaujímavé.. prvý kraát budem dochádzať do školy ešteže trnavu poznám.. síce nie veľmi, ale poznám
No ja som si to az do poslednej chvile ani poriadne neuvedomovala, ale ono sa to vsetko zbehne tak rychlo. Je to cele hlavne o samostatnosti, o tom, ze sa uz na nikoho nemozes spolahnut, iba sam na seba... Ale spoluziaci su ini, lepsi, dospelejsi, je tu menej odsudzovania, ci ponizovania ako to casto krat byva na na strednej. Urcite je to nova a velmi zaujimava skusenost.