caute
chcem sa spytat, co sa stane ak:
vedla seba vytvorim dve cierne diery? docela ma tato myslienka zaujala a na googli som nenasiel odpoved
pritahovali sa? vcucla by mensia vacsiu? ak ano zvacsila by sa? alebo by sa odtahovali?
ja myslim zeby sa spojili a vacsia by pritiahla mensiu aj myslim ked som pozeral nejaky dokument o dierach na discovery tak hovorili ze sa to tak deje.
Cierne diery maju rozne velkosti, ale ci to je dane objemom vcucnutej hmoty, alebo gravitaciou, lebo v podstate su vsetky vnutri rovnake, za horizontom udalosti - nekonecna teplota tlak a hustota...tazko teda povedat, ci by sa jedna zvacsila.
ja som si ciernu dieru nikdy nevedcela predstavit.. ved co to vlastne je .. "nič" čo vcucáva všetko do seba..a kde sa to hromadí..ako to vlastne putuje vesmírom.. a čo to proste je, nechápem ten proces vzniku a ešte proste ako to vyzerá vnútri ako tornádo ci ako vír ... ách
velkost ciernych dier urcuje ich gravitacna sila, cize cim viac hmoty pohltia, tym su väcsie... ak sa stretnu 2 cierne diery, tak sa jednoducho spoja, ako napriklad pri hviezdach, planetach atd... v podstate cierna diera je strane hmotne a huste teleso, teda pokial viem, spravaju sa podla klasickych gravitacnych zakonov...
aj podľa mňa sa proste spoja, veď sú to len obyčajné telesá, ibaže vééééľmi hmotné. Ten náraz by bol asi riadne silný, menšiu by možno roztrhal, ale gravitácia tú hmotu hneď stiahne. treba vyskúšať
niesom si isty ci by po spojeni neuvolnila ta vacsia nejaku energiu do okolia zase sa mi daco take mari. sak mrkni nejake dokumenty na discovery snad natrafis aj na spajanie
Tak najprv si treba vedieť predstaviť čo je vlastne čierna diera, je to len teleso obrovskej hustoty, ktoré má takú veľkú gravitáciu, že aj fotóny, čiže svetlo sa od nej nedokáže odtrhnúť, preto je čierna, žiadne svetlo...
podľa mna je to ako dve škvrny ropy na vode... iba sa spoja do jednej trochu večšej, ale mohol by sa stať opak, vzniknúť biela diera, ktorá by hmotu vymršťovala, ale zase len fantázia a teória...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
a keby sa tak v zrkadle pozrel na tu väčšiu v riti, mohol by až potom uvažovať ako sa ten dos do nej dostane :-S :-S :-S
PS: zisti si, ako sa vlastne čierne diery vytvárajú
podľa mna je to ako dve škvrny ropy na vode... iba sa spoja do jednej trochu večšej, ale mohol by sa stať opak, vzniknúť biela diera, ktorá by hmotu vymršťovala, ale zase len fantázia a teória...