jj lebo filozoficka fakulta to je čosi ako mašina do ktorej dáš mnoho rozlišných ludí a vyjdu z nej uplne rovnako naprofilovaný i povahovo i všetko ludia...
+ filozofické fakulty jaq keby jednooborovka bola...
brace yourselves, prichádzajú ludia, ktorí nikdy nič nedosiahli a jediné na čo sú pyšní sú ich trápne diplomy. a tak si budú chrániť svoje zranené egá.
eh, ja som absolvent a pracujem v knižnici. a momentálne som na stáži v kancelárii Václava Havla. a vystupujem ako slammerka na festivaloch a v divadlách.
@ceruzisko šag vravím, že u nás napr. čím som chcela povedať, že zrovna tie dva odbory nie sú zrovna najtypickejšie pre FF (akože, nikde sa na FF študujú a niekde nie) a že FF má omnoho viac odborov, ktoré tam sú. a tak.
(o tej stáži si mi nehovorila! jako dlho?)
@grietusha jajaj, chňápem už. (veď na Pohode som ti vraveu, júl-august-september, obchytkávame tu jeho veci a píšeme k nim texty. dnes sme boli s kamoškou za sochárom Zoubkom. vyzerá ako Švankmajer, najviac čarovný dedo! a našla som tu Satanské Verše od Salmana Rushdieho s osobným venovaním, chňochňochroch.)
podla mna to tak byt nemusi, zalezi to od sikovnosti cloveka, od kontaktov a stastia a blablhalbaa...
na FiFUK v BA dostudoval bratranec prekladatelstvo tlmocnictvo a akoze nasiel si robotu a zaraba dost nadpriemer by som povedala...a tiez to je vlastne filozoficka. takze zalezi aj odbor,ako to už vyssie baby spomenuli.
Ako by FF bola len filozofia, fakt.
A teda neviem, čo by som robila s filozofiou, ale ako absolvent jazykov som sa zamestnala asi dva týždne od štátnic, a fakt nie v Tescu za pokladňou
Môžeš mať aj výšku v Sládkovičove pokiaľ más kontakty, tak más vyhrané. Týpek môže mať aj STU a neviem čo iné pokiaľ nemá kontakty tak je mu to tak na 2 veci. Stále bude zarabať len priemer.
niektori si tu mylia pojmy filozofia a filozoficka fakulta, ale to bude asi tym ze vacsina tu studuje jadrovu fyziku takze drobne rozdiely medzi slovami pre nich nie su podstatne. kazdopadne, na filozofickej je napr. aj take prekladatelstvo tlmocnictvo ktore je dost narocne a dost dobre platovo ohodnotene. ja len tak, mozte sa teraz vratit k stiepeniu atomov a tak
@amg63 milujem ludi co vsetko prirovnavaju k medicine medikom nikto neberie to ze sa vela namakaju, ale zas netreba zit v skatulke kde su len medici/technici a potom plebs co si vala sunky v laviciach a caka 3 roky kym dostane diplom na striebornom podnose.
@kittyboo polka mojich kamaratov vie robit prekladatelstvo z anglictiny sme generacia kt vyrasta na PC hrach a serialoch takze anglictinu ani nemusis studovat
ak by aj áno tak čo. absolútne z toho nič nevyplýva. rovnako tam končia aj ekonómovia , právnici, absolventi stredných škôl, aj absolventi akože tých "lepších" škôl čiže aj zo stavebnej a ďalšie...
čiže aj tak nevidím žiaden záver.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
+ filozofické fakulty jaq keby jednooborovka bola...
Filozofovať mohli v škole, inde už o to nemajú záujem
"filozofovat"
filozofovať, lol
hej, ale vy fakt ani neviete, čo sa na filde vlastne študuje
eh, ja som absolvent a pracujem v knižnici. a momentálne som na stáži v kancelárii Václava Havla. a vystupujem ako slammerka na festivaloch a v divadlách.
a to všetko vďaka filozofickej fakulte.
takže ide viac o to za čo presne ten diplom máš.
(o tej stáži si mi nehovorila! jako dlho?)
na FiFUK v BA dostudoval bratranec prekladatelstvo tlmocnictvo a akoze nasiel si robotu a zaraba dost nadpriemer by som povedala...a tiez to je vlastne filozoficka. takze zalezi aj odbor,ako to už vyssie baby spomenuli.
@16 @ceruzisko : ) Ó (ten Zoubek). a tiež poznám jedného pána, ktorý vyzerá ako Švankmajer. je kvetinár.
A teda neviem, čo by som robila s filozofiou, ale ako absolvent jazykov som sa zamestnala asi dva týždne od štátnic, a fakt nie v Tescu za pokladňou
ale inak mas pravdu, z filozofickej skoly sa asi len tazko uplatnis, ale nikdy som o takej nepocula
čiže aj tak nevidím žiaden záver.