Ahojte prosim Vas ako je to s uradom prace po statniciach? Viem, ze do 7dni sa tam treba nahlasit a priniest kopiu diplomu (wtf? ved ho este mat nebudem) a co potom? Pocula som, ze sa tam treba hlasit kazdy tyzden, je to pravda? Ako ste to riesili vy?
Ja som ešte nemala štátnice ale viem že na študijnom oddelení ti dajú papier o ukončení štúdia a ten treba odniesť na úrad práce alebo keby chceš byť dobrovoľne nezamestnaná tak vtedy ideš do zdravotnej poisťovne a platis si sama odvody
@ewkaa dakujem ti velmi pekne... A nevies prosim ta ako je to s tym hlasenim sa na urade kazdy tyzden? Lebo idem na dovolenku na 2tyzdne, preto som si nechcela najst pracu hned od statnic... Ci dalo by sa to tak, ze by som si platila iba nejaku cast mesiaca (co budem na dovolenke)?
Zdá sa mi že hlásenie je buď každé 2tyzdne alebo raz do mesiaca . Veď choď na úrad práce sa prihlásiť a keby náhodov ti chceli dať termín vtedy keď budeš na dovolenke tak im to vysvetlí že budeš odcestovana a nech ti dajú iny termin a stým platením to neviem podľa mňa by si musela zaplatiť celý mesiac a to by stálo asi 50-60€ ale keby si dobrovoľne nezamestnaná tak nemusíš ísť vôbec na úrad práce len do zdravotnej
Raz do mesiaca tam chodíš s tým, že musíš priniesť aj potvrdenie o hľadaní zamestnania. Tiež ťa úrad práce môže poslať na pracovné miesto, napríklad upratovačky, ak to nebudeš chcieť robiť, vyradia ťa a im je jedno či si vyštudovaná doktorka alebo inžinierka
Ak na sa na úrade práce nezaregistruješ, tak odvody mesačné máš tých 62 eur
prídes na pracák, povies ze sa chces zaregistrovat, ale diplom ti este nedali. Babenka povie ze ok, zaregistruje ta a povie ti, ze diplom mozes doniest dodatocne. Priblizne raz za mesiac nosis potvrdenia. Mozu byt aj vytlacene maily. Obcas ta niekam budu chciet poslat na skolenie, na trh prace a podobne.
ahoj..somarina ...pred emsiacom som ukončila VŠ...pojdes si na študium po papier ktorí potvrdzuje že si ukončila štúdium, diplom ti netreba....a do 7 dni (pozor aj vikend sa rata) prides tam....potom po tyzdni si prides pre rozhodnutie o tom ci ta zaevidovali (ked mas nejaké dohody, brigády treba si to vysporiadať) a potom až o nejaké 2 mesiace na podpis
Princíp je nasledovný - ísť sa zaevidovať na úrad práce môžeš ale nemusíš, je to len a len Tvoja voľba....Ak sa pôjdeš zaregistrovať tak máš jednu jedinú výhodu v tom, že úrad za Teba bude odvádzať peniaze na zdravotné poistenie ...Ak nepôjdeš tak máš status "dobrovoľne nezamestnaná" a platíš si zdravotné poistenie sama (za mesiac je to 65 €)..To je celé, žiadne iné výhody z toho neplynú, keďže ÚP Ti určite nezoženie kvalitné zamestnanie Napr. ja som na ÚP nikdy nebola, taktiež som zoštátnicovala atp...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
Ak na sa na úrade práce nezaregistruješ, tak odvody mesačné máš tých 62 eur