mali ste uz abstak po opiatoch? Ake to bolo. Zima / teplo / potenie / syndrom nepokojnych noch / vybusnost / zapcha? Lebo presne take stavy ja mam ked berem vela kratomu a potom to zo dna na den vynecham. Dokonca mi niekedy aj tecie z nosa.
@Nuumik závisí od dávky keď si dáš málo tak ťa to nakopne keď si dáš priveľa tak si utlmený.
@patrixo ale kratom neni opiát kratom je opiopid ktorý ťa nakopne a zartoveň aj utlmí ale kratom má podobné abstinenčné príznaky ako opiáty. Opiáty (heroín morfín kodein) reagujú hlavne na ópiové receptory kratom reaguje okrem nich aj na iné receptory ktoré ťa majú stimulovať (teraz to vysvetlujem velmi zjednodušene)
@Surfrock89 rád by som s tým skončil ale ono to dosť zvyšuje moju kreativitu a aj schopnosť sústredenia. Dokonca mám potom aj umelecké sklony. A tiež sa mi potom veľmi dobre programuje.
@surfrock89 tak ale ono je to legálne a zase to neni až také škodlivé zdraviu to trochu aj pomáha. Len ten návyk keby tam nebol.
@aventine dobre si to napísala s tou zápchou. Fuu takže ja som už na tom dosť zle keď mám stavy ako ľudia závislí na heroine. Mal by som to obmedziť alebo aj úplnme prestať brať. Len čím to nahradím čo mi pomôže ku kreativite?
@7 JJ aj ja beriem marihuanu na kreativitu, piko na sústredenie a občas si dám herák na lepšie trávenie.
Rozmýšľam či som nejak v neporiadku keď som si kreativitu a sústredenie rozvíjal mimo drogy aj keď som ich aktívne bral/beriem. Absolútne nechápem tú feťácku potrebu obhajovať to čo beriem tým že ma to rozvíja. Keď máš pocit, že vieš byť takový a makový len v nejakom zábere tak sa nerozvíjaš akorát skor tie schopnosti navazuješ na sračku, ktorú keď vysadíš, budeš v danej veci polovičný ako si bol kým si sa sračkou začal kŕmiť.
@karlotiskot nemáš celkom pravdu kratom je motivátor ...ak si nejakú schopnosť rozvíjaš tak tá schopnosť ti už ostane rozvitá na vyššej úrovni aj bez kratomu. Ide o to že do niektorých čionností by som sa za normálnych okolností nedotlačil radšej by som išiel trebárs na pivo ako sa učiť C++ (to je len príklad)
@xxar3s Kamaráde, keby je pravda to čo píšeš, tak nepotrebuješ potom za ten kratom náhradu, alebo si ho ďalej dávať lebo bez neho nie si kreatívny. To že sa nevieš do niečoho donútiť je o tom, že sa spoliehaš len na pičoviny a ospravedlňuješ to ešte vačśímy pičovinamy. Každý normálny človek si musí pestovať volu sám a prekonavat lenivost. Ak ju prekonavas srackami tak ju neprekonavas ty, prekonavaju ju tie sracky, takze ti zostane hovno a nie nejaky rozvoj. A ešte samozrejme tí čo to dokážu bez sračiek sú určite len lucky ones obdarený bohom... Máš to v hlave moc popletené, ale to má každý závislák, keď sa má vzdať svojej lásky. Najhoršie je, že ty aj píšeš jak dáky závislý piker (a napočúval som sa ich dost za život) Síce mu už vypadávajú zuby, ale vďaka tomu on predsa dokáže ísť do roboty...
@karlotiskot ale piko je toxické svinstvo ktoré ťa pomali zabíja skúsil som to pár krát a vôbec nič pozitívne mi neprinieslo (našťastie mi také stimulanty nechutia)
Ale kratom je omnoho slabší a má aj úplne iný účinok je viac sedatívny. Neni toxický, telu neškodí (až na ľadviny tým škodí všetko vrátane zinku a vitamínov) znižuje krvný tlak, posiľnuje to imunitný systém, je to silný antioxidant. Jediná vec čo je na tom zlá je fyzická závislosť.
Ale inak to čo som sa na kratome naučil už viem ale ja chcem ďalej využívať svoj čas efektívne a nevenovať ho len nepodstatným pičovinám. Viem že by som sa mal naučiť motivovať sám seba bez pičovín, ale podľa mňa mi toho kratom veľa dal ale asi máš pravdu idem s tým skončiť už si to nedám aj keď ho mám ešte doma pol kila.
Čo si pamätám tak si tu písal že každú drogu berieš len raz, alebo pár krát a potom vyskúšaš zase niečo iné a keď si ich dávaš len raz za mesiac tak ti to nemôže uškodiť, lebo sa ti nevytvára závislosť. Teraz si to posunul do tej roviny, že to berieš často, máš absťáky a chceš to niečím nahradiť aby si mal efekt. Asi by si sa mal trochu zamyslieť na tým.
@patrixo presne ako pise @Nerwous15 nepochopil si pointu treba vnimat hlbsie suvislosti. mal som taky pocit ze opiaty sposobuju podobne stavy preto som si to chcel overit ci ten stav co som prezival je abstinencny syndrom podobny ako po opiatoch, lebo viem ze sem chodia aj ludia ktori maju skusenosti s opiatmi. a potvrdilo sa mi ze abstak je asi rovnaky (aj ked asi omnoho slabsi)
@Marjy77 ale to som hovoril o zakazanych latkach (piko, koleso, kokain) kratom beriem dlho... kratom neni tvrda droga ak sa to s nou neprehana (akurat ja to s nou v poslednej dobe prehanam - tak ako so vsetkym preto som to od vcera prestal brat) na slovensku jeto volne predajne. a v rozumnom mnozstve je to dokonca liek. takze zase neporovnavajte piko, kokain alebo koleso s kratomom.
kratom je opioid ale sila ucinku oproti skutocnym opiatom je neporovnatelne slabsia, nieco podobne ako ked porovnas pivo s tvrdym alkoholom kazdopadne ak ho clovek berie vela a potom zo dna na den prestane tak mu to moze vyvolat podobne abstinencne syndromy ako po opiatoch aj ked asi omnoho slabsie (neviem to porovnat - opiaty som nastastie neskusal a ani to nemam v plane vychadzam len z toho co mi povedali ludia).
@nuumik nakopne ta to zavisi od davky. nizka davka ta nakopne (hlavne zo zaciatku sa citis ako na energy drinku) ale ak to beries den co den tak ta to nakopava stale menej a potom uz mas len ten euforicky nootropicky efekt ale ten je na tom vlastne najlepsi. ja to beriem 2 roky vkuse a mal som max tyzdnove pauzy ale vacsinou to beriem kazdy den. ale uz mi to slape cim dalej tym menej a zvysovat davky uz nechcem uz toto co berem su nebezpecne davky takze som s tym sekol.
@xxar3s to je úplne jedno, že to nie je tvrdá droga, ako sám píšeš vzniká z toho fyzická závislosť a to stačí. A ak kedy to malo menšie následky na tele ako napr. heroín ako ty vieš čo to vyvoláva dlhodobo? Pochybujem že je to preskúmané. Aj na káve vzniká závislosť a ľudia sa jej potom musia zbavovať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
@patrixo ale kratom neni opiát kratom je opiopid ktorý ťa nakopne a zartoveň aj utlmí ale kratom má podobné abstinenčné príznaky ako opiáty. Opiáty (heroín morfín kodein) reagujú hlavne na ópiové receptory kratom reaguje okrem nich aj na iné receptory ktoré ťa majú stimulovať (teraz to vysvetlujem velmi zjednodušene)
@aventine dobre si to napísala s tou zápchou. Fuu takže ja som už na tom dosť zle keď mám stavy ako ľudia závislí na heroine. Mal by som to obmedziť alebo aj úplnme prestať brať. Len čím to nahradím čo mi pomôže ku kreativite?
Rozmýšľam či som nejak v neporiadku keď som si kreativitu a sústredenie rozvíjal mimo drogy aj keď som ich aktívne bral/beriem. Absolútne nechápem tú feťácku potrebu obhajovať to čo beriem tým že ma to rozvíja. Keď máš pocit, že vieš byť takový a makový len v nejakom zábere tak sa nerozvíjaš akorát skor tie schopnosti navazuješ na sračku, ktorú keď vysadíš, budeš v danej veci polovičný ako si bol kým si sa sračkou začal kŕmiť.
Ale kratom je omnoho slabší a má aj úplne iný účinok je viac sedatívny. Neni toxický, telu neškodí (až na ľadviny tým škodí všetko vrátane zinku a vitamínov) znižuje krvný tlak, posiľnuje to imunitný systém, je to silný antioxidant. Jediná vec čo je na tom zlá je fyzická závislosť.
Ale inak to čo som sa na kratome naučil už viem ale ja chcem ďalej využívať svoj čas efektívne a nevenovať ho len nepodstatným pičovinám. Viem že by som sa mal naučiť motivovať sám seba bez pičovín, ale podľa mňa mi toho kratom veľa dal ale asi máš pravdu idem s tým skončiť už si to nedám aj keď ho mám ešte doma pol kila.
@Marjy77 ale to som hovoril o zakazanych latkach (piko, koleso, kokain) kratom beriem dlho... kratom neni tvrda droga ak sa to s nou neprehana (akurat ja to s nou v poslednej dobe prehanam - tak ako so vsetkym preto som to od vcera prestal brat) na slovensku jeto volne predajne. a v rozumnom mnozstve je to dokonca liek. takze zase neporovnavajte piko, kokain alebo koleso s kratomom.
kratom je opioid ale sila ucinku oproti skutocnym opiatom je neporovnatelne slabsia, nieco podobne ako ked porovnas pivo s tvrdym alkoholom kazdopadne ak ho clovek berie vela a potom zo dna na den prestane tak mu to moze vyvolat podobne abstinencne syndromy ako po opiatoch aj ked asi omnoho slabsie (neviem to porovnat - opiaty som nastastie neskusal a ani to nemam v plane vychadzam len z toho co mi povedali ludia).