záchvat abstinenčných príznakov po vysadení niečoho na čom bol človek závislý - podľa toho o akú látku/vec šlo môže ísť o hromadu vecí od obyčajnej nervozity, náladovosti a výbušnosti, neschopnosti sústrediť sa (to napr. pri cigaretách), po skutočne fyzické príznaky (zvýšené potenie, nevoľnosť, horúčka, triaška - to napr. pri absťáku u silnej závislosti na alkohole prípadne drogách), až po svalové kŕče, lokálne alebo celotelové, vracanie, alebo dokonca smrť (jop, napr. ak je človek silno závislý na heroíne a náhle ho vysadí, môže vrámci absťáku zomrieť).
slovo absťák sa však vo všeobecnosti používa tak ako každé iné - nie vo svojom pôvodnom význame... niečo ako depresia-depka, kde depka je proste blbá nálada a so skutočnou depresiou má málo spoločného, tak v podobnom zmysle abstinenčné príznaky-absťák, kde mnoho ľudí používa slovo absťák v zmysle "mám na danú vec chuť lebo som ju dlho nemal(a)".
@mcvpn - väčšinou z hlavy, niekedy googlim, podľa potreby, toto konkrétne bolo z hlavy a ešte som sa musel krotiť aby som nezachádzal do podrobností o tom že vzniká preto lebo biochemické procesy v tele sa pri dlhodobom užívaní látky upravia tak že ju telo prakticky pre správne fungovanie potrebuje, takže keď ju vysadíš tak sa tým vlastne naruší metabolizmus, a prejavom tohto narušenia je absťák.
@schizoofrenik naozaj je to take hrozne???? este mozno horsie, co? halucinacie su asi vtedy bezna vec....citala som o tom, ze ciastocne sa to da prirovnat k delirium tremens
abstak je pomenovanie skurweneho pocitu ktory nasleduje po vysadeny veci ktore ty robia zas pocity pekne....plati to pri veciach na ktore si telo navyklo alebo dlhodobo si uzivala nejake drogy,lieky alebo nieco v takom zmysle alebo na takej baze...skratka nechces...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
mala som abstaky lebo som vysadila lieky
uz NIKDY O_____O
záchvat abstinenčných príznakov po vysadení niečoho na čom bol človek závislý - podľa toho o akú látku/vec šlo môže ísť o hromadu vecí od obyčajnej nervozity, náladovosti a výbušnosti, neschopnosti sústrediť sa (to napr. pri cigaretách), po skutočne fyzické príznaky (zvýšené potenie, nevoľnosť, horúčka, triaška - to napr. pri absťáku u silnej závislosti na alkohole prípadne drogách), až po svalové kŕče, lokálne alebo celotelové, vracanie, alebo dokonca smrť (jop, napr. ak je človek silno závislý na heroíne a náhle ho vysadí, môže vrámci absťáku zomrieť).
slovo absťák sa však vo všeobecnosti používa tak ako každé iné - nie vo svojom pôvodnom význame... niečo ako depresia-depka, kde depka je proste blbá nálada a so skutočnou depresiou má málo spoločného, tak v podobnom zmysle abstinenčné príznaky-absťák, kde mnoho ľudí používa slovo absťák v zmysle "mám na danú vec chuť lebo som ju dlho nemal(a)".
Premetajú sa t v hlave strašné obrazy, máš depresia, si agresívna, zmätená, trasú sa Ti ruky a s schopná čohokoľvk, zábrany proste zmiznú.
Keď som mal absťák naposledy som odjebal LCD telku :/