nedavno mi prisiel mail od kamosky ktory mi pripadal taq trosku ako spomienka na casy ked som bola este velmi mala bolo v nom toto:vyrastali ste na zaciatku 90 rokov? vzrasta vo vas s pribudajucim vekom
ja som musela byť divné decko. minimálne polovica vecí na mňa totálne nepasuje nevravím si jezis, ale smejem sa, tabletkami neoplývam, ale už mi vykajú v práci, a mávam ťažšie dni ako noci
to s likerom a sampanskym ma uplne dostalo. 100% pravda
ked tak uvazujem nad detstvom... zazrak, ze ta garaz, kde sme stlkali latky a nafukovali gumene rukavice kompresorom, este stoji... kedysi sme jaksi chceli zaparkovat do garaze, samozrejme, dvere boli zavrete. zistili sme to az ked sme do tych dveri narazili (cest pamiatke dedkovej embecky, ze to vtedy prezila. pokope ju drzala uz len izolacka)
ha, a v stavani bunkrov u babky na dvore, alebo rovno v jej obyvacke, som bola neprekonatelna.
Jop, Windows 95 ma dorazil čo už , som asi nostalgik, ale ten OS nemá doteraz jedinú chybu . hlavne keď si človek vie na ňom spraviť také úpravy, aby sa dokázal aspoň trošku vyrovnať WinXP, Ubuntu Linux a podobným novodobým OS.
V tej dobe sme počúvali Michaelu Paštékovú, teraz počúvame Lady GAGA, za ktorú spieva počítač
V tej dobe sme nahrávali na VHS, teraz napaľujeme vo veľkom na Blu-ray disky
Lunetik? WTF XD teraz je tu hiphop, dnb a podobné dychovky...
Predtým sme počúvali rádio aby sme si mohli nahrať svoj obľúbený song, teraz si ho stiahneme skôr ako sa vôbec dostane oficiálne do obehu (njn, nedelám si prdel, album Rise Against - Appeal To reason bol na torrentoch už 30. septembra a vyšiel až 4. októbra)
Najtvrdší alkohol teraz používame ako brzdu k drogám
atď atď....
časy sa menia, ale speje to len k horšiemu.
a som zvedavý ako sa nám budú deti o 20 rokov smiať že čo sme to počúvali za sračky... predpokladám, že jedine hiphop a metal ostanú v nezmenenej podobe, lebo tam veľmi nie je čo meniť, ale ostatné žánre naberú na BPM...
Tak to je fakt pekné Najviac som sa zamyslel na tom že skoro nikto ešte nemal mobil a chodil som vždy kilometer na bicykli pre kamaráta. Alebo to s tím detským šampónom, keď bol asi rok 95 tak som brata navaril aby ho ochutnal Tie bunkre som si staval aj v lese, nemal som len jeden 3 boli dokonca na stromoch, jeden s nich mal dve podlažia Jeden som mal dokonca aj v zemi postavený, jeden na takom ostrove v potoku, bolo ich fakt vela a vždy bolo najťahšie vláčiť palety nanho Pamätám si že lunetic som nepočúval, strašne sa mi hnusili. Tú dobu by som chcel asi aj vrátiť, ale mať tolko rokov čo teraz
kks niektore veci uplne sedia aj na mna chcem mat znovu 6! to s tymi bunkrami zostavenych zo stoliciek a diek - presne to som robila dalej tie pogy,cecka,toho levieho krala, jednoducho este par veci uplne sedi na moje deststvo... a to s tymi klucami..z toho nemozem na to by som aj uplne zabudla aky sme boli nateseni z obycajnych farebnych klucov na snurke
bože aj ja som najradšej stavala bunkre! a bolo to super,a keď spadli dvojčky,tak sme sa s kamoškou hrali že sme tam mali manželov a že čo budeme teraz robiť s toľkými deťmi
no a ostatné skoro všetko sedelo tiež na mňa,bože suepr si tak zaspomínať,uplne by som to vratila
Zabudla si na jednu superdôležitú vec: POKÉMONI! Bože, to sme sa hrali na Asha a Misty a menili sme si nálepky do pokéalbumov a také tie veci ako "Volím si teba, Pikachu!" používame v našej tride ešte stále... To boli krásne časy...
kráásne časy nie som zas taká "stará" ale pamätám si na všetk ... Neviem či o pár desať rokov sa bude takti spomínať na túto dobu, keď deti len sedia za netom, dvanásťročný pijú jak dúhy a podobne... lutujem ich, že nemájú také ddetstvo ako sme mali my
už som to síce čítala ale z vety "vsetci sme nosili tie hrube hnede vrubkovane puncochy, ktore sa aj tak vysunuli tak, ze ste mali kilometrovu nohu"... stále nemôžem tie punčochy som nenávidela
Jéééj to je super ja si pamätám ako sme si chodili do obchodu kupovať pomarančovú malinovku (nie nejakú žbrndu made in lidl), ešte v sklenenej fľaši, tuším 5 korún stála
ja som 92, ale pamatáte si zbieranie a vymienanie obrazkov v skolke? kazdy mal svoj fotoalbum a tam boli viete tie napoli priesvitne niekedy aj s linajkami kupovali sme ich v takych malych blockoch ci to len my?
som veľmi rád že som dieťa 90tch rokov, že som zastihol éru pogov, resaniek, zrútenia WTC, pokémonov, tú "gumu" čo skákali dievčatá (priznám sa že aj ja som občas neodolal ),aj kazetu Mc erik a barbara som mal (pokym mi ju neujebali ), proste 90te roky boli najlepšie,
Podotkol by som ešte čokoládky frost ( kráľovstvo zvierat, zbierali sme rôzne obrázky zvieratiek a lepli ich do albumu, potom prišli lietajúce medvedíky ) a šmolkovú zmrzlinu, či taký pijak v zošitoch
Inak keď padli WTC bol som doma, to si presne pamätám. Takže v škole sme asi neboli, už neviem
- to aj teraz, len už nie sú tie koruny, to mi veru chýba, eurá sú sajrajt!
- to bolo v 2001, nie v 90tych rokoch!
- blbosti
- hmm... neviem, netrápi ma to
- TOMU NEVER! komunizmus padol 16. a 17.11.1989 a napr. ja som sa narodila v 1992
- ani zďaleka
- nie
- to neviem, ale pamätám si tie oné, ktoré vysekli do lístka diery
- nie, blbosti, nezáujem, pozerala som Toma a Jerryho a toho by som si pozrela aj teraz, ale už nemám ako
- ani trochu
- ani trochu
- nie
- to bolo iba chvíľu a dosť trápne
- ktoré som si ani nekupovala, lebo je to nehorázne drahé
- fuj, to boli korčule pre dementov, to bolo oveľa horšie a ťažšie, ja som mala radšej normálne
- ty kokso, doteraz mám vyše 70 a Emila z Lonebergu som minule tak pozerala
- NIE! NENÁVIDÍM!
- (blee)
- jéééj
- teraz vari majú?
- no a? fuj, sirup
- to bolo vždy (a niektorým sa to možno predsa podarilo)
- nikdy som nič také nezažila, blbosť
- jasné, aj teraz by som šla, ale ten lunapark už dávno zrušili
- NIE!!!! vždy sme chodili do hôr a vždy tam chodiť budeme! k moru sa čvachtať a opaľovať ma nikto nedostane!
- ešte predvoľba 07 mám na starej skrini niečo také načarbané
- nie!
- neviem
- fuj... ale my sme mali ešte starú Amigu kedysi
- hej vieme – humus
- ani za nič! (blee)
- ja som mala lepšie hry
- to tak bolo a bude vždy pre decká
- ja som sa foteniu už vtedy bránila a na jednej rodinnej fotke je zo mňa len rozmazaná šmuha
- ani nie
- hej, fuj, to bolo také otrasné!
- veruže to NEVIEM!
- nenosila som nič také!
- (fuj...)
- boli hrozné...
- prečo?
- tak skoro? čo blázniš?
- nie
- ??? čo?
- nie
- no a? veď bežné
- nie, celé ošťané...
- nie
- nie
- nie
- NIE!!!
- nie
- ako keby teraz chýbali
- NIE! to nanajvýš tak moja o 29 rokov staršia mama
- nejaké mám v skrini
- čo? kedy? ja som vždy strašne chcela mať reťaz na gate! potom som si ju kúpila, ale môj obrovský sen sa splnil až niekedy v 15tich a teraz si to kompenzujem celkom väčšou, dlhou, dvojitou reťazou cez pol rite
- aj teraz bol
- čože? kedy? blázniš?
- nie
- ZBOŽŇUJEM ČERVENÉ KLINČEKY! DOTERAZ!
- NIE!!!! NIKDY!!!!
- čo? fuj, nie
- JÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉJ! EMIIIIIIIIL! to bolo super, minule som to pozerala!
- iba toho Macka Pusíka
- ani moc nie
- nie, neznášala som puding
- čo? fuj, čo?
- ???
- nie, ani vtedy ani jedno, ani teraz ani jedno
- ???
- ani nie, mala som také, ale nosila som normálne
- nikdy som nič také a horšie už vôbec, nepila
- nie
- do školského bufetu som nikdy nechodila, ani teraz
- to bolo o nervy! fuj!
- nie, jedno som mala také rovno kúpené, ale to som bola ešte veľmi veľmi malá
- nie, iba raz som bola, keď som mala 9 a bolo to nekonečné utrpenie!
- nie, čo?
- a? aj teraz celkom. teda zdá sa mi, že skôr teraz
- to zas nie, ale na záhradu som chodila a chodila by som tam aj teraz ale... to by bolo na dlho a je to nezaujímavé
- ti hrabe? my sme vždy mali káblovku
- kvôli tomu určite nie!
- (blee) určiteže nie
- nie, neznášala som to
A to dole sú blbosti. Neusmievala som sa pri tom a už vôbec nie revala.
veeeela si vystihla asi tak 90% sedi na mna milovala som lunetik a zbierala som pogy, resanka bola naj sladkost a je toho naozaj vela co si spomenula... bolo to krasne.. ale neviem si predstavit ze by sa to vratilo... len mi je luto ze deti co vyrastaju teraz nepoznaju kuka alebo crn-crn...a podobne zalezitosti ale veeeeelmi pekne si to napisala
Nahodou ja si to pamatam Tento rok budem mat 21 takze viem o com hovorim. BTW pamatate si ti gulicky na tom spagatiku? co tam narazali do seba? v 97 a 98 to bol hit
mily @xhtml to ze mam 15 nemeni nic na tom ze som este zazila tieto casy tieto veci a aj 90.roky a kedze 90.roky skoncili v roku 2000 ked som mala 7 rokov a vtedy som dovtedy som chodila do skolky nosila vrubkovane pancuchy, kupovali mi macka pusika, millovala som kinderka, zbierala som pogy, skakali sme gumu........takze laskavo si svoje hlupe nazory nechaj pre niekoho kto ti ich nevie vyvratit pretoze z hladiska globalneho aspektu je to principalne bazirovanie na mentalitu mojho komplexu kedze niesom benevolentna tu s tebou polemizovat nad danou problematikou tejto temy na kolko MAS ABNORMALNE KVANTUM BLBYCH A SPROSTYCH PRIPOMIENOK!!!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
55 komentov
ale:
nie som odsudena na tabletky proti bolesti a po tazkych nociach mi nikdy nic nebyva
ked tak uvazujem nad detstvom... zazrak, ze ta garaz, kde sme stlkali latky a nafukovali gumene rukavice kompresorom, este stoji... kedysi sme jaksi chceli zaparkovat do garaze, samozrejme, dvere boli zavrete. zistili sme to az ked sme do tych dveri narazili (cest pamiatke dedkovej embecky, ze to vtedy prezila. pokope ju drzala uz len izolacka)
ha, a v stavani bunkrov u babky na dvore, alebo rovno v jej obyvacke, som bola neprekonatelna.
...presne k tomuto už bola robená diskusia
V tej dobe sme počúvali Michaelu Paštékovú, teraz počúvame Lady GAGA, za ktorú spieva počítač
V tej dobe sme nahrávali na VHS, teraz napaľujeme vo veľkom na Blu-ray disky
Lunetik? WTF XD teraz je tu hiphop, dnb a podobné dychovky...
Predtým sme počúvali rádio aby sme si mohli nahrať svoj obľúbený song, teraz si ho stiahneme skôr ako sa vôbec dostane oficiálne do obehu (njn, nedelám si prdel, album Rise Against - Appeal To reason bol na torrentoch už 30. septembra a vyšiel až 4. októbra)
Najtvrdší alkohol teraz používame ako brzdu k drogám
atď atď....
časy sa menia, ale speje to len k horšiemu.
a som zvedavý ako sa nám budú deti o 20 rokov smiať že čo sme to počúvali za sračky... predpokladám, že jedine hiphop a metal ostanú v nezmenenej podobe, lebo tam veľmi nie je čo meniť, ale ostatné žánre naberú na BPM...
no a ostatné skoro všetko sedelo tiež na mňa,bože suepr si tak zaspomínať,uplne by som to vratila
a aj gumu som skákala cez prestávku,to bolo iné
ale zlate len par veci nesedelo..
Podotkol by som ešte čokoládky frost ( kráľovstvo zvierat, zbierali sme rôzne obrázky zvieratiek a lepli ich do albumu, potom prišli lietajúce medvedíky ) a šmolkovú zmrzlinu, či taký pijak v zošitoch
Inak keď padli WTC bol som doma, to si presne pamätám. Takže v škole sme asi neboli, už neviem
- nezbierala som pogy
- neznášala som (a stále neznášam) Spajsky
- vrcholne nenávidím disneyovky
- vždy som neznášala Priateľov
- neznášala som aj hentú blbú doktorku
- ani neviem, čo to je
- no a? aj teraz tak chodím
- to hej
- to aj teraz, len už nie sú tie koruny, to mi veru chýba, eurá sú sajrajt!
- to bolo v 2001, nie v 90tych rokoch!
- blbosti
- hmm... neviem, netrápi ma to
- TOMU NEVER! komunizmus padol 16. a 17.11.1989 a napr. ja som sa narodila v 1992
- ani zďaleka
- nie
- to neviem, ale pamätám si tie oné, ktoré vysekli do lístka diery
- nie, blbosti, nezáujem, pozerala som Toma a Jerryho a toho by som si pozrela aj teraz, ale už nemám ako
- ani trochu
- ani trochu
- nie
- to bolo iba chvíľu a dosť trápne
- ktoré som si ani nekupovala, lebo je to nehorázne drahé
- fuj, to boli korčule pre dementov, to bolo oveľa horšie a ťažšie, ja som mala radšej normálne
- ty kokso, doteraz mám vyše 70 a Emila z Lonebergu som minule tak pozerala
- NIE! NENÁVIDÍM!
- (blee)
- jéééj
- teraz vari majú?
- no a? fuj, sirup
- to bolo vždy (a niektorým sa to možno predsa podarilo)
- nikdy som nič také nezažila, blbosť
- jasné, aj teraz by som šla, ale ten lunapark už dávno zrušili
- NIE!!!! vždy sme chodili do hôr a vždy tam chodiť budeme! k moru sa čvachtať a opaľovať ma nikto nedostane!
- ešte predvoľba 07 mám na starej skrini niečo také načarbané
- nie!
- neviem
- fuj... ale my sme mali ešte starú Amigu kedysi
- hej vieme – humus
- ani za nič! (blee)
- ja som mala lepšie hry
- to tak bolo a bude vždy pre decká
- ja som sa foteniu už vtedy bránila a na jednej rodinnej fotke je zo mňa len rozmazaná šmuha
- ani nie
- hej, fuj, to bolo také otrasné!
- veruže to NEVIEM!
- nenosila som nič také!
- (fuj...)
- boli hrozné...
- prečo?
- tak skoro? čo blázniš?
- nie
- ??? čo?
- nie
- no a? veď bežné
- nie, celé ošťané...
- nie
- nie
- nie
- NIE!!!
- nie
- ako keby teraz chýbali
- NIE! to nanajvýš tak moja o 29 rokov staršia mama
- nejaké mám v skrini
- čo? kedy? ja som vždy strašne chcela mať reťaz na gate! potom som si ju kúpila, ale môj obrovský sen sa splnil až niekedy v 15tich a teraz si to kompenzujem celkom väčšou, dlhou, dvojitou reťazou cez pol rite
- aj teraz bol
- čože? kedy? blázniš?
- nie
- ZBOŽŇUJEM ČERVENÉ KLINČEKY! DOTERAZ!
- NIE!!!! NIKDY!!!!
- čo? fuj, nie
- JÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉJ! EMIIIIIIIIL! to bolo super, minule som to pozerala!
- iba toho Macka Pusíka
- ani moc nie
- nie, neznášala som puding
- čo? fuj, čo?
- ???
- nie, ani vtedy ani jedno, ani teraz ani jedno
- ???
- ani nie, mala som také, ale nosila som normálne
- nikdy som nič také a horšie už vôbec, nepila
- nie
- do školského bufetu som nikdy nechodila, ani teraz
- to bolo o nervy! fuj!
- nie, jedno som mala také rovno kúpené, ale to som bola ešte veľmi veľmi malá
- nie, iba raz som bola, keď som mala 9 a bolo to nekonečné utrpenie!
- nie, čo?
- a? aj teraz celkom. teda zdá sa mi, že skôr teraz
- to zas nie, ale na záhradu som chodila a chodila by som tam aj teraz ale... to by bolo na dlho a je to nezaujímavé
- ti hrabe? my sme vždy mali káblovku
- kvôli tomu určite nie!
- (blee) určiteže nie
- nie, neznášala som to
A to dole sú blbosti. Neusmievala som sa pri tom a už vôbec nie revala.
NECH ZIJU 90. ROKY!!!!!