takže v tejto diskusii by som chcela aby ste povedali svoj názor na agility (šport so psom) ohľadom toho či je podľa vás pre spov zdravý a mali by ho robiť alebo či im naopak škodí. diki keď tu napíšete a budete o tejto téme diskutovať
@vewe no ako pre ktorych... take borderky tak tym je to jedno.. no pravdaze tie mensie psiky ktore behaju smallikov a este sa im k tomu niektorym aj zle skace... no neviem.. mojho psa to bavi.. tak ja to neriesim az takto.. ale ok povedala si svoj nazor.. ja to beriem
@bamaby ako nevravim ze je to zle ved a tam aj poriadne vybeha len proste niektori psici nemaju na to taku povahu alebo niektori mozu byt z dedin a tak kde nevidia casto pokope vela ludi
tiež to beriem ako týranie a takisto všetky výstavy.. Aj keď nájdu sa psíci ktorých to baví alebo majú na to povahu, ale nasilu by som ich do toho nikdy netlačil..
tyranie? nooo niesom si tym ista co tu vy pisete :o/ lebooo ano je to pravda ze netreba do toho psov tlacit ale zeby to bolo tyranie.. no neviem. potom by asi neebolo len v KE 5 ci 6 agility kklubov... takze fakt neviem..........
keby to pes robit nechcel, tak by to dobrovolne nerobil, nepocuval na povely a branil sa tomu...co tu meliete o tyrani prosim vas?
o tyranie by islo, kebyze su do toho ozaj nuteni a majitel s nim zaobchadza hrubo, ale pokial sa tomu pes nijak nebrani preco nie? ved je to sport ako kazdy iny, pes ma pohyb a zaroven je to pre nho hra ..
vacsina ludi co sa tomu so psami venuje, patri medzi milovnikov psov, chovatelov, tak by mali iste pochopenie preto zviera, keby bolo na nom vidiet, ze by nejakym sposobom trpelo...
nevidim dovod preco by to pre nich nemalo byt dobre. tie psy co to robia, to vacsinou robia s radostou, nie je to ziadna drezura ze musis inak ta zbijem. podla mna je to pre psy hra, ako pre deti preliezacky. mne sa skor nepacia vystavy psov, to je pre nich omnoho neprirodzenejsie ako agility.
Hm k tomu týraniu....keď je toto týranie tak potom čo je parkur? Tie psy do toho nikto nenúti... nikto ich nemláti bičom keď odmietnu preskočiť prekážku alebo vliezť do tunela...za to kone ešte musia vláčiť jazdcov a ak neskočia(a náhodou sa nestane že majú normálneho jazdca) tak dostanú bičom...plus asi 60% z nich nevie na koni pri skoku poriadne sedieť a ničia im tým chrbticu...
Ak by to ten pes robiť nechcel tak by to nerobil... poznám pár ľudí ktorí chodia so psami na agility a tie psy sa na to tešia... a okrem toho to upevňuje vzťah medzi psom a majiteľom
@Mirage_a celé jazdectvo je v podstate pre koňa neprirodzené. od drezúry až po nejaký natural horsemanship, stále je to len o tom, že kôň je väčšinou taký dobrák, že ti to všetko toleruje zas na druhej strane, aj pri parkúre môžeš povedať, že to (niektoré) kone majú radi a tešia sa zo skákania.
nieje to síce prirodzené, a tým ani to najlepšie pre ne, ale rozhodne v meste, kde pes nemože nahanať ovce, ani na volno behať celí den je to asi najrozumnejší sposob, jak psovi dať prácu a zmysel života iní jak čakať na pánička a privítať ho.
jezisi kriste agility ma rozhodne od tyrania psov daleko!!! sa zobudte niektori v zivote ste to nerobili zo psom ani nevideli poriadne.. vacsina psov to miluje tesi sa z toho ze moze behat a preskakovat prekazky staci si pozriet dake preteky... a pokial ma pes dobreho majitela a nie je prehnane lenivy bavi ho takmer vsetko
Všetci čo píšte,že je to týranie ste na veľkom omyle...a ešte k tomu si o vás myslím,že ste sprostí a zadubení,ale budiš...
Ja robím agility...no dajme tomu,že celkom vrcholovo od roku 2004, a si predstavte,že žiaden pes ,s ktorým zatiaľ behala na to neumrel a dokonca sa z toho tešia
Obávam sa, že väčšina z vás nepozná žiadne výcvikové metódy a nemá ani šajnu ako sa pracuje so psom,..
Agility a tak isto ako všetky iné kynologické športy maju presne určené pravidlá, a ak ich človek rešpektuje tak pes skutočne nemá ako trpieť.
Čiže ak tu drístate o týraní psov je to jedine zlý prístup psovoda a to nemusíte ani robiť žiaden šport a pes sa má zle.
Milujem všetkých takýchto odborníkov,čo ani nevedia o čom je reč, skúste sa do prísť pozrieť na súťaž/tréning/alebo aj video na youtube ako sa z toho psy sakra tešia, vylietajú sa spolu s majiteľom
tieto jednoslovné odpovede typu týranie,bez akéhokoľvek odôvodnenia ma tak neskutočne serú, že až, hlavne ak sa danému športu venujem a viem o čom to je a musím tu čítať niektoré s prepáčením kokotské reči.
Pardon za porušenie pravidiel,ale kynológia je niečo čomu sa venjuem dlho a aktívne a som extrémne citlivá na reči všetkých odborníkov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Radšej psa pustiť vonku na lúke nech si zabehá podľa seba.
ale poznam vela inych ludi, ktori sa tomu venuju aj so psikmi a vidno ze to tych psov bavi
o tyranie by islo, kebyze su do toho ozaj nuteni a majitel s nim zaobchadza hrubo, ale pokial sa tomu pes nijak nebrani preco nie? ved je to sport ako kazdy iny, pes ma pohyb a zaroven je to pre nho hra ..
vacsina ludi co sa tomu so psami venuje, patri medzi milovnikov psov, chovatelov, tak by mali iste pochopenie preto zviera, keby bolo na nom vidiet, ze by nejakym sposobom trpelo...
Ak by to ten pes robiť nechcel tak by to nerobil... poznám pár ľudí ktorí chodia so psami na agility a tie psy sa na to tešia... a okrem toho to upevňuje vzťah medzi psom a majiteľom
ale zas ked sa mu nieco stane pri tom sporte tak ma to niake nasledky ktore sa daju liecit....
sice sa musim zahanbit ze aktualne nemam nic ale z predchadzajucich rokov to mam za dve tretie miesta.
Ja robím agility...no dajme tomu,že celkom vrcholovo od roku 2004, a si predstavte,že žiaden pes ,s ktorým zatiaľ behala na to neumrel a dokonca sa z toho tešia
Obávam sa, že väčšina z vás nepozná žiadne výcvikové metódy a nemá ani šajnu ako sa pracuje so psom,..
Agility a tak isto ako všetky iné kynologické športy maju presne určené pravidlá, a ak ich človek rešpektuje tak pes skutočne nemá ako trpieť.
Čiže ak tu drístate o týraní psov je to jedine zlý prístup psovoda a to nemusíte ani robiť žiaden šport a pes sa má zle.
Milujem všetkých takýchto odborníkov,čo ani nevedia o čom je reč, skúste sa do prísť pozrieť na súťaž/tréning/alebo aj video na youtube ako sa z toho psy sakra tešia, vylietajú sa spolu s majiteľom
tieto jednoslovné odpovede typu týranie,bez akéhokoľvek odôvodnenia ma tak neskutočne serú, že až, hlavne ak sa danému športu venujem a viem o čom to je a musím tu čítať niektoré s prepáčením kokotské reči.
Pardon za porušenie pravidiel,ale kynológia je niečo čomu sa venjuem dlho a aktívne a som extrémne citlivá na reči všetkých odborníkov