Ahojte dievčence, aké máte skúsenosti s Mooncupom?
...totiž používať vložky a tampóny je nesmierne nezdravé pre našu Matičku Zem, preto ma zaujíma, či niektorá z Vás využíva aj tento menštruačný kalíšok?
akoze vlozky a tampony tvoria odpad??to čo ťa napadlo=Dnuda?nuda? nehehéé ....noo a ked sme pri tom tak vlozky a tampony su ekologicke a rozlozia sa v tete prirode...vues?ále neekologicke sui tvoje malovatka.a ta slnecnica co mas vo vlasoch -..é =oD
keby som sa mala riadiť všetkým čo je pre našu Matičku Zem "nesmierne nezdravé" tak môžem ísť rovno bývať na strom a živiť sa ovocím. skrátka...nie, je to nechutné
Teraz som nepochopila. Pozrela som celú tú stránku a na začiatku bolo napísané, že sú JEDNORAZOVÉ. Inde nebolo napísané, čo sa s tým po použití má urobiť.
Takže, mooncupy akože nekončia v prírode, alebo čo?
@sudruzka vlozky a tampony vobec nie su neskodne ale to ti v reklame nepovedia.. a nejde o to ze tvoria odpad ale o to ze skodia tebe ani o tom nevies...
tiez ich sice pouzivam ale rozmyslala som uz aj nad kaliskom.. ale stale mi to pride trocha nechutne aj ked strasne vela zien si to chvali.. a rozhodne mi pride nechutnejsia alternativa pouzivat morske hubky.. to ma dorazilo
no viem o tom že to existuje, a podla mna to je super nápad, čo poznám baby, tak si to pochvalujú. Je to hygienické, nepreteká, nevysušuje. Ale dosť ludí to odsudzuje kvôli predsudkom a strachu z nových vecí. Ale napr. tampóny bežne používajú, a to im nechutné nie je.
@H8u kalíšky existujú aj jednorazové, ale väčšina používa normálne, na viac použití. Obsah sa jednoducho vyleje, kalíšok sa umyje a použije znova. Je zo silikónu.
A po každej perióde sa má vyvárať, takže niečo také ako že je to nehygienické sa mi zdá neopodstatnené.
@lesnamacicka presne ako si napísala, že po každej perióde. lenže keď máš krámy dajme tomu 6 dní, tak vkuse to len oplachovať, no ja neviem, či by som tomu verila.
a druhá vec čo ma odrádza - budeš v škole, robote, potrebuješ si to vymeniť. ako to opláchneš? vyjdeš s tým von z kabínky a potom zas pôjdeš dovnútra? no proste komplikované.
ja som si dala poslať jednorazové vzorky, ale ešte som to nevyskúšala. ani sa mi nechce. tampóny sú super.
@Ayreen ja síce kalíšok nepoužívam, ale baby čo ho majú, riešia verejné WC tak, že majú pri sebe fľašku s vodou, kalíšok pekne vylejú, vypláchnu a zase použijú. Keď sa stane extrém-situácia, stačí vytrieť servítkom
počuť som o tom počula... ale nemala by som odvahu používať to aj mimo domov, v škole alebo v práci ťažko udržať čistý nielen ten mooncup ale aj ruky...
hm, a inak... čo je grc a nechutné a bleeeeh na vlastnej krvi? chápem, že pre niekoho komu býva zle pri pohľade na krv to môže byť nepríjemné... ale takto znechutene a opovržlivo sa vyjadrovať o niečom, čo je súčasťou vášho tela...? v niektorých kultúrach bola menštruačná krv považovaná za veľkú vzácnosť, bojovníci niektorých juhoamerických kmeňov si ňou dokonca potierali tvár aby ich ochránila v boji... je to jeden zo symbolov plodnosti a ženského zdravia...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
Lebo vies, smog, cigaretovy dym, alobal a igelit v pôde a ropa vo vode nie su pre nasu Zem skodlivejsie....
Takže, mooncupy akože nekončia v prírode, alebo čo?
tiez ich sice pouzivam ale rozmyslala som uz aj nad kaliskom.. ale stale mi to pride trocha nechutne aj ked strasne vela zien si to chvali.. a rozhodne mi pride nechutnejsia alternativa pouzivat morske hubky.. to ma dorazilo
A po každej perióde sa má vyvárať, takže niečo také ako že je to nehygienické sa mi zdá neopodstatnené.
a druhá vec čo ma odrádza - budeš v škole, robote, potrebuješ si to vymeniť. ako to opláchneš? vyjdeš s tým von z kabínky a potom zas pôjdeš dovnútra? no proste komplikované.
ja som si dala poslať jednorazové vzorky, ale ešte som to nevyskúšala. ani sa mi nechce. tampóny sú super.
A tiež ma zaujíma, ako povedala @ayreen , ako by som si to vymieňala niekde v škole alebo na verejnom WC, respektíve oplachovala to...
Nikdy v živote.
Mozno to moze byt problem pre ludi, ktori neznesu pohlad na krv..no to pohlad na pouzity tampon v tomto zmysle tiez moze byt nechutny
Takze ak je pre vas nechutna vasa vlastna tekutina, tak budiz no
hm, a inak... čo je grc a nechutné a bleeeeh na vlastnej krvi? chápem, že pre niekoho komu býva zle pri pohľade na krv to môže byť nepríjemné... ale takto znechutene a opovržlivo sa vyjadrovať o niečom, čo je súčasťou vášho tela...? v niektorých kultúrach bola menštruačná krv považovaná za veľkú vzácnosť, bojovníci niektorých juhoamerických kmeňov si ňou dokonca potierali tvár aby ich ochránila v boji... je to jeden zo symbolov plodnosti a ženského zdravia...
netuším, fakt netuším, ako si z mojej (očividne upravenej fotky) mohla usúdiť, že používam malovátka! čo ak to tak nie je?
@flussica jasné, že sú. ale s týmto aj môžem niečo urobiť, tak prečo nie?