Ahojte, potrebujem poradiť, V máji som zmaturovala a teraz ako tak chcem dačo zarobiť, a na rok ísť na výšku
, .... Len sa neviem rozhodnúť chcem ísť na herectvo alebo na pedagogiku, .... potrebujem poradiť od niekoho kto študuje alebo študoval alebo jednoducho má informácie o tých školách .... ktorá je najlepšia .... a či má niekto skúsenosti s univerzitou v Ru
pedagogika rozhodne nie, studovala som rok sice nie ,,cisto,, pedagofiku no bolo jej tam hodne..co sa tyka takychto odborov tak uplatnenie je pekne povedane na rit..to herectvo je sice pekny napad, no co som pocula tak je tam tazsie sa dostat, musis byt naozaj dobra a co som pocula od znamej tak sa robia ,,pekne cistky,, v prvom semestri. Za ten rok sama este uvidis kam ta to bude tahat viac, mozno zmenis uplne naozor tak ako ja.
Ak chces ucit, urcite si sprav nieco odborne a k tomu pedagogicke minimum. Budes lepsia ucitelka a budes mat viac moznosti.
Na pedagogickej sa mi zda, ze je to v podstate zbytocne studovat, celkom cloveka buzeruju a nic ho s ucenim nenaucia - to sa budes musiet tak ci tak naucit sama a budes sa inspirovat skor tvojimi vlastnymi oblubenymi ucitelmi. No a skoly sa dnes tak ci tak zblaznia od radosti, ak vobec niekto chce ucit Clovek na to urcite nepotrebuje pedagogicku fakultu - okrem toho tam si aj tak musis vybrat ze co konkretne chces ucit. Tak si vyber cisto ten odbor a v magisterskom studiu si daj pedagogicke minimum - asi 3-4 predmety by to mali byt
Herectvo si daj, len ak si skalopevne presvedcena, ze to chces robit, lebo bez obrovskej vnutornej motivacie to nedas (nie len skolu, ale aj potom).
Ale velmi ti chvalim to, ze chces najprv rok pracovat - clovek ma jasnejsie v prioritach a je to lepsie, nez sa hned po strednej zaseknut na niecom, o com si nie si ista, ze to urcite chces
Vdaka , ale neviem sa rozhodnuť... na herectvo sú naozaj ťažké talentovky, ... a viem že to nebude prechádzka ružovou záhradou, ale keď každý mi vraví to sité enchod na pedagogiku, ... lebo je to na ... no ...vskratke... na dve veci ... a rok pracovať?? rada by som behám už 4 mesiace a zhánam robotu ale všade mi povedia " Hladáme chalana alebo dochodcu" takže až také dobré rozhodnutie to zasa nebolo ale tak čo výšku určite chcem len neviem akú, a Keď už pôjdem na tú pedagogiku tak na ktorej univerzite je to najlepšie??
Ale ja chcem ísť do školy, keby mám peniaze tak už som tam a nemusím sa rozhodovať... ale najskôr to chce nejaké tie prašule .... lebo je 21. storočie ... a pokiaľ nemám v banke od 3 rokov vlastný účet (čo nemám) tak sa tam inak nedostanem.....
Ďakujem ale ide o to že neviem na ktorú univerzitu... či na truni, Ružomberok, Prešov, UMB .... je toho veľa preto chcem vedeiť hlavne od niekoho kto tam študuje že aký je v tých školách rozdiel ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Na pedagogickej sa mi zda, ze je to v podstate zbytocne studovat, celkom cloveka buzeruju a nic ho s ucenim nenaucia - to sa budes musiet tak ci tak naucit sama a budes sa inspirovat skor tvojimi vlastnymi oblubenymi ucitelmi. No a skoly sa dnes tak ci tak zblaznia od radosti, ak vobec niekto chce ucit Clovek na to urcite nepotrebuje pedagogicku fakultu - okrem toho tam si aj tak musis vybrat ze co konkretne chces ucit. Tak si vyber cisto ten odbor a v magisterskom studiu si daj pedagogicke minimum - asi 3-4 predmety by to mali byt
Herectvo si daj, len ak si skalopevne presvedcena, ze to chces robit, lebo bez obrovskej vnutornej motivacie to nedas (nie len skolu, ale aj potom).