Ahoj, mám dlhšiu dobu záujem hrať airsoft aj keď mám len 12 ale podľa zákona (§ 56 odsek 8 zákona o strelných zbraniach a strelive) by som to mohol hrávať pod dohľadom. No chcel som sa spýtať či sa to nejako nezmenilo poprípade kkde by som mohol hrávať.
popravde neviem ako na slovensku, v ČR spadajú airsoftové zbrane do kategórií plynových zbraní, ktoré môže kupovať a držať len osoba staršia 18 rokov.
ak aj sa to bude dať niekde hrať (popozeraj nejaké airsoft weby), tak budeš určite potrebovať potvrdenie rodiča o prebratí zodpovednosti (i keď priamu zodpovednosť majú plnoleté osoby na tej akcii).
a to zvyčajne býva tak, že sa nič nerieši, dokým sa niečo nestane. takže ak aj, tak si dávaj sakra pozor na seba. ale fakt si ešte preštuduj (alebo sa spýtaj v army shope, kde často predávajú ľudia, čo to hrávajú), či môžeš v 12 rokoch držať plynovú zbraň. ja nehrávam airsoft, ale zbraň rovnakej (ani nižšej kategórie) som v 12 rokoch držať nemohla.
@rici135 Nie nemyslím, viem že sa to predáva od 18 rokov ale hrať sa to môže aj pod 18 rokov. Konkrétne nad 15 pod dohľadom dospelej osoby a nad (nwm presne asi 10-12 cca rokov) pod dohľadom osoby čo vlastní zbroják typu B / C viac ako 3 roky
@hedryx no podľa mojej dedukcie máš 12 rokov a chceš airsoftku, a armyshope by nemali predať a hrávať by si mal taktiež od 18. Tak to je v zákone. A o dozore som nikde nečítal nič. Nastuduj si zákon 190/2003 o zbraniach a strelive a bude secko jasné a keď nie tak webforum.sk a
A hrávať nemôžeš oficiálne nikde ale keď si nájdeš kamarátov tak môžeš do lesa alebo tak. Ale nezabudni povedať rodičom lebo keby ti ju našli alebo uvideli policajti a mamka nebude vedieť tak sa z toho nevyvýjaš.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
ak aj sa to bude dať niekde hrať (popozeraj nejaké airsoft weby), tak budeš určite potrebovať potvrdenie rodiča o prebratí zodpovednosti (i keď priamu zodpovednosť majú plnoleté osoby na tej akcii).
a to zvyčajne býva tak, že sa nič nerieši, dokým sa niečo nestane. takže ak aj, tak si dávaj sakra pozor na seba. ale fakt si ešte preštuduj (alebo sa spýtaj v army shope, kde často predávajú ľudia, čo to hrávajú), či môžeš v 12 rokoch držať plynovú zbraň. ja nehrávam airsoft, ale zbraň rovnakej (ani nižšej kategórie) som v 12 rokoch držať nemohla.
Úprimne, myslíš, že dajú také zbrane 12 ročnému dieťatku?!