Mne osobne je ne zvracanie ked niekde pocujem ich texty, hudobne to nemusi byt az take strasne, ale tie texty !!! Napr taki imt smile ked im pisal texty Daniel Hevier, tak to bolo o inom. Pri kapelach Desmod a Gladiator ma napina.. to fakt nevedia citat po sebe alebo co ? Tie texty su nehorazne otrasne, deti zo zakladnych skol napisu lepsie..
ale zasa, podľa mňa aj Desmod aj Gladiator dokázali v časoch, keď hrávali v kluboch a nie v halách napísať schopné veci. aj hudobne, aj textovo.
proste. ich texty sú len ďalší marketing, ľudia to potrebujú mať napísané polopatisticky, jednuducho, až primitívne na to, any tomu plne porozumeli a dokázali to mať celý deň v hlave.
veď Desmoďáci sami tvrdia, že neznášajú vyrobenú pre mňa, že to je kokotiny na mraky. ale predáva sa to, lebo Slovač si myslí, že to je romantické, lebo tam je akustická gitara..
nemozes hadzat vsetky do jedneho vreca, niektore sa mi velmi pacia, niektore vobec... urcite vediet Elan, ale tomu pisal texty Filan. Ale na priklad No Name ma niektore pekne texty... a vela dalsich - aj zo spomenutych...
@transplantovana takze to nie je chyba primitivizmu ludi, ktori tie texty pisu, ale primitivizmu posluchacstva ? don"t make me laugh...bitterly.. aj ked na druhej strane suhlasit musim, ludia velakrat asi ten text ani nevnimaju, co je dost smutne, hlavne vo versoch ako Neverim, ze si nebola, vyrobena pre mna ( tazkotonazna hyperdemencia ) a vsetci to svorne skanduju..
Imt Smile mali velmi dobre texty na zaciatku kariery v albume Klik Klak..napriklad Nepoznam, Vrany, Ráno, Ludia nie su zli a pod. Krásne texty. Aj Knechtová mala dobré texty
@jaro1991 no name ma texty urcite lepsie ako horeuvedene kapely.. a elan by som sem tiez nepridaval, tam textoval aj vaso patejdl a to si myslim, ze su trosku ini hudobnici ako chlapci z desmodu
I.M.T smile náhodou celkom dobré texty.. mal aj duch cloveka s ami paci .. gladiator velmi nemusim, a desmod no ... zneju dobre .. a maju sem tam dobry text .. ale skor tie starsie
Je síce pravda, že napr. Desmod som nepočula o ničom inom spievať ako o láske, nie ako keď začínali s Hemeroidmy, to bola pesnička ďalej, Gladiátor nemusím, nemám rada hlas toho speváka, neviem ako sa volá , a IMT Smile mi až tak moc nevadí, pretože aj keď majú slabší text, hudbu majú super...Ale tiež sa mi skôr páčia tie ich staršie pesničky ako Nepoznám, Ľudia nie sú zlí a pod.
@n0win0u ja to hovorím preto, lebo desmod na ziačiatku kariéry nemal vôbec také strašné texty, ani gladiátor a imt smile už duplom nie. podľa mňa to, že sa zopsuli po textovej stránke je len výsledkom ich totálneho presadenia sa v populárnej hudbe.. desmod napríklad začal byť katastrofa v dobe hemeroidov, či ako sa to tá pesnička volala gladiator som začala vnímať ako strašný, keď ovšadial išla bonboniéra a miko si prestal umývať vlasy
ja nechcem hovoriť, kto je primitív, lebo si nemyslím, že tí, čo tie texty píšu, by boli debilní. predtým ukázali, že vedia napísať aj stokrát lepšie veci..
ale zas, ten, čo si myslí, že vyrobená pre mňa alebo už spomínaná bonboniéra je romantické, tak ten je minimálne divný
ľudia, ktorí počúvajú takýto mainstream nepotrebujú a ani nechcú zložitú hudbu, pre mňa sú to tí, čo si pustia ráno expres a tešia sa, že tam ide lady gaga každú hodinu, chápeš. nenároční konzumenti, ktorí vlastne ani nechcú, aby bola hudba nejaká hĺbavá.
@transplantovana napisala si to co som chcel pocut, textari tych kapiel su los primitivos, pretoze vedia pisat lepsie ( asi ?! / mozno ?! ) a nepisu, tym svoju hudbu degraduju, aspon pre posluchaca, ktoreho to zaujima a chce mat predstavu o hudbe tvorenu nielen z noveho ucese spevaka, alebo rozsirenia pesnicky o 4ty akord..
@n0win0u viem, ze ich písal Daniel Hevier, pisem len, ze boli velmi dobre.
A nie, nešlo o Valec Extra, ich uplne prvý album bol Klik Klak,ktorý ešte naspieval aj s Knechtovou a tam môžeš nájsť Vrany, Káva, Pavúk, Potkol sa o kamen...a ine songy, ktoré majú krásne texty.
@n0win0u mas uplnu pravdu... aj ked pred par rokmi bol Desmod dobra kapela... teraz su bohuzial velmi komercny... to sa mi prave paci tak na Elane, ze vlastne oni vzdy boli "komercny" - chceli sa pacit, a pacili sa obrovskemu publiku, a aj tak vedeli robit neuveritelne kvalitnu hudbu aj texty...
I.M.T Smile mi nevadí, niektoré pesničky mám dokonca celkom rada Desmod a Gladiátor nepočúvam (a len málo som od nich počula) takže objektívne to nezhodnotím.
Zo slovenských kapiel počúvam jedine Gladiátor a Horkýže slíže.A nemám vôbec nič proti textom už spomínaného Gladiátoru a môj názor je,že majú kopec piesní fakt dobrých a najnovší album (pokiaľ viem tak "Hlavu maj hore") je vážne dobrý a nehodnotím to iba podľa tých dvoch pesničiek čo človek počuje v rádiu.Od Gladiátoru mám myslím všetky slovenské albumy a pár krát som ich už počul takže môj názor je jasný-sú veľmi dobrý!Ale koľko ľudí toľko chutí...ostatné slovenské kapely poznám v podstate iba z rádia tak to neviem celkovo zhodnotiť.
no tak tieto kapely sú hrozné..teda hlavne desmod ale tak imt smile sa ešte tak celkom že dá..ale iné neznáme slovenské skupiny sú dobré len ich nikto nepozná..
Osobne považujem Desmod a IMT Smile za moje obľúbené kapely, takisto aj Gladiátor, všetko skôr tie staršie obdobia, kedy kapely ešte neboli tak v povedomí verejnosti. To, čo je z nich teraz, z nich urobila komercia, vždy to tak bolo a vždy to tak bude.
Možnože by sme sa mali pozrieť aj na podobne žánrovo zamerané kapely z celého sveta, ktorejkoľvek krajiny, a našli by sme veľa prirovnaní... ja osobne napríklad si myslím, že momentálne slabšie texty u troch horeuvedených kapiel čiastočne vyvažuje ešte stále veľmi dobrá melodika, aj keď, už to nie je, čo to bývalo, to je bez debaty.
Z čoho ma však naozaj napína, je hudba a texty No Name, pretože je to pre mňa skombinovanie neatraktívneho Timkovho hlasu (ktorý mi proste nesedí) s hudbou na jedno kopyto (ktorá pre mňa ani náhodou nie je tak chytľavá ako napr. Desmod, ktorý tiež funguje na pár akordoch, ale iným spôsobom) a textami, ktoré by naozaj napísal aj školák.
Proste, ak si slovenské kapely nechcú zakladať na textoch, ktoré budú mať "viac do seba", mali by to vedieť aspoň nejakým spôsobom vykompenzovať. No Name je podľa mňa jedna zo slovenských kapiel, ktorým sa to už od začiatku svoje kariéry drasticky nedarí.
Sorry, že som sa tak rozpísala, ale celkom ma zaujala téma.
Mám dojem, že na slovensku stojí za niečo len A.Šeban, O.Rózsa a spol., v minulosti Collegium Musicum, D.Ursíny, J.Filip a v súčasnosti ma už vedia prekvapiť len niektoré úplne nové indies kapelky typu The ills ( » www.exitmusic.org/label/theills/... ).
okrem angažovaných textov, ktoré u nás už tuším úplne vymizli, sa mi páčia takéto texty :
nie som nimi nadšená, popravde ich mám dosť v páčke... Som schopná ich vyhľadať s cieľom socializácie a vytešiť sa, pretože napokon, človek nie vždy potrebuje len inteligentnú , radikálne prehlbujúcu zábavu, a inak sú tieto kapely prinajmenšom počúvateľné ak nie skvelé... ale zas žeby som s nimi večer zaspávala a rozplývala sa pri nich, to asi ne-é
IMT smile, stare albumy Klik-klak a Valec, spoko texty aj hudba (mám rád ich rannú tvorbu), Gladiator, stare albumy ako Viem kde Boh spí a Legal drug, spoko texty aj hudba...pesnička Slovenska a menovana Viem kde Boh spí su perfektné (novšie albumy nepoznam vobec), Desmod to sa mi nikdy nepačil...a nedam nikdy dopustiť na prvy album Pehy - Niečo sa chystá, som jeho doživotnym najvačšim fanušikom ...asi som už starý
ku gladiatoru a desmodu sa nevyjadrujem...tam je to o nicom co sa textov tyka, mozno na par svetlych vynimiek...ale IMT Smile ma podla mna celkom kvalitne texty a nielen v minulosti...vyzdvihujes Heviera, ale podla mna aj Kraus im napisal kopu dobrych textov...u IMT Smile mam skor pocit, ze zly text je vynimka, v dalsich dvoch spominanych kapelach je to naopak...
vies co, hm... asi to je tak, ako vravis, ze vtedy im pisal este Hevier (neviem kedy im pisal, ani som nevedel, ze im), ale Nepoznám je pecka text teda... a aj dalsie niektore ujdu este.
jaj no ale este k desmodu - k tomu sa viem je to tragikomicke fakt, este zo zaciatku ako-tak ta kapela usla, hoci text "hemoroidy" ci ako to bolo, to bol dost otras, hudba tiez...ale co je najhorsie, v sucasnosti kazdy song mam pocit, ze znie ako vsetky ostatne novsie, kuliho, inak pomerne specificky hlas, mi lezie na nervy tym, ze znie stale rovnako a vlastne sa mi nepaci, aj ked nie je bezny uplne. no a texty, ktore su akoze mudre a venuju sa (taky mam pocit z toho, co poznam par songov) medziludskym vztahom a podobnym vysokym temam, tak to je uz moc na mna nieze by temy boli zle, to je jasne, ze vobec nie, ale ich spracovanie...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
82 komentov
proste. ich texty sú len ďalší marketing, ľudia to potrebujú mať napísané polopatisticky, jednuducho, až primitívne na to, any tomu plne porozumeli a dokázali to mať celý deň v hlave.
veď Desmoďáci sami tvrdia, že neznášajú vyrobenú pre mňa, že to je kokotiny na mraky. ale predáva sa to, lebo Slovač si myslí, že to je romantické, lebo tam je akustická gitara..
to sa nedá takto povedať.. však aj zahraničné majú mnohé texty o ničom, len to tak nevmímame bo im väčšinou nerozumieme
ja nechcem hovoriť, kto je primitív, lebo si nemyslím, že tí, čo tie texty píšu, by boli debilní. predtým ukázali, že vedia napísať aj stokrát lepšie veci..
ale zas, ten, čo si myslí, že vyrobená pre mňa alebo už spomínaná bonboniéra je romantické, tak ten je minimálne divný
ľudia, ktorí počúvajú takýto mainstream nepotrebujú a ani nechcú zložitú hudbu, pre mňa sú to tí, čo si pustia ráno expres a tešia sa, že tam ide lady gaga každú hodinu, chápeš. nenároční konzumenti, ktorí vlastne ani nechcú, aby bola hudba nejaká hĺbavá.
A nie, nešlo o Valec Extra, ich uplne prvý album bol Klik Klak,ktorý ešte naspieval aj s Knechtovou a tam môžeš nájsť Vrany, Káva, Pavúk, Potkol sa o kamen...a ine songy, ktoré majú krásne texty.
Nech si každí počúva čo chce...
Osobne považujem Desmod a IMT Smile za moje obľúbené kapely, takisto aj Gladiátor, všetko skôr tie staršie obdobia, kedy kapely ešte neboli tak v povedomí verejnosti. To, čo je z nich teraz, z nich urobila komercia, vždy to tak bolo a vždy to tak bude.
Možnože by sme sa mali pozrieť aj na podobne žánrovo zamerané kapely z celého sveta, ktorejkoľvek krajiny, a našli by sme veľa prirovnaní... ja osobne napríklad si myslím, že momentálne slabšie texty u troch horeuvedených kapiel čiastočne vyvažuje ešte stále veľmi dobrá melodika, aj keď, už to nie je, čo to bývalo, to je bez debaty.
Z čoho ma však naozaj napína, je hudba a texty No Name, pretože je to pre mňa skombinovanie neatraktívneho Timkovho hlasu (ktorý mi proste nesedí) s hudbou na jedno kopyto (ktorá pre mňa ani náhodou nie je tak chytľavá ako napr. Desmod, ktorý tiež funguje na pár akordoch, ale iným spôsobom) a textami, ktoré by naozaj napísal aj školák.
Proste, ak si slovenské kapely nechcú zakladať na textoch, ktoré budú mať "viac do seba", mali by to vedieť aspoň nejakým spôsobom vykompenzovať. No Name je podľa mňa jedna zo slovenských kapiel, ktorým sa to už od začiatku svoje kariéry drasticky nedarí.
Sorry, že som sa tak rozpísala, ale celkom ma zaujala téma.
okrem angažovaných textov, ktoré u nás už tuším úplne vymizli, sa mi páčia takéto texty :
Ale ten Desmod -ehm, stačí keď spomeniem pesničku Hemeroidy a je to všetkým jasné
Rovnaká slabomyseľnosť v angličtine alebo češtine by mi neprekážala, ale dostávam tik do nákovky, keď niečo také nechtiac začujem.
Desmod mozem po Derylov Svet (ten album az na Hemeroidy je super).. na poslednom sa naslo par dobrych veci, no texty su velmi plytke..
Laviny neznasam.. a mam pocit ze je hudba slohnuta odtialto..ved posudte sami..
IMT SMILE.. po Exoticu je to v pohode.. Klik Klak je super album.. texty su vyborne a hudobna stranka tiez...
Ale ináč všetkých spevákov uvedených kapiel by som dal vystrieľať. (blee)
mne sa páči aj toto
a ostatne neviem momentalne sa vyjadrit
@n0win0u boli casy,ked IMT mali fest dobre texty,tak krasne a zmysluplne,ale od asi 2002/3 su naprd.
a gladiator nemusim.ani neregistrujem
a z desmod sa mi chce (blee) →
zo slov.kapiel uznavam uz len komajotu a noname.
aj hex bol kedysi dobry,v 90.rokoch.
no,ale akosi odbocujem od hlavnej temy...