@rheiaa asi ano, ale nie kazdy bude tak zas vediet..
sme tento mesiac boli s rodicmi v rakusku v restauracii a nerozumeli nam po anglicky.. nemali anglicke menu, anglickych casnikov, 0 bodov (nebola to vieden)
@hoperpohroma Ja zasa viem o prípadoch, kedy išli ľudia zo Slovenska pracovať do Rakúska/Nemecka v nejakej technickej/IT oblasti, a viac-menej celý čas im stačila angličtina.
Ja by som si vybral asi anglické.. hej, anglicky vie každý, blá blá blá.. Ale tým pádom je všetko všade v angličtine a teda by aj učenie sa ďalšieho jazyka mohlo byť ľahšie, ak by som sa učil napr. taliančinu z angličtiny rovno atď. Alebo nejaký exotickejší jazyk: skôr sa dorozumiem s japoncom anglicky ako nemecky alebo taliansky.
Neviem. Som na anglickom bilingvále, ale či by som si to zas vybrala lebo angličtina ťažká nie je.. som sa mohla s nemčinou viac potrápiť, lebo tu sa len tak sama nenaučím..
@darkestangel Smiem sa ťa spýtať, nevieš, či je taliančina príliš náročná pre samouka? Chcela by sa ju začať učiť, ale neviem, či to sama zvládnem. Napr. v porovnaní s angličtinou ti príde ľahšia/náročnejšia?
Taliančina je ľahká, ale treba k nej mať vzťah a ak sa to chceš naučiť ako samouk, tak aj vytrvalosť a sebadisciplínu a ako samouk sa snaž taliančinu tiež čo najviac počúvať, aby si nemala zlú výslovnosť, lebo ťa nemá kto opraviť
niekto, kto si vyberie spanielske, alebo talianske gymnazium musi mat k tym jazykom a krajinam vztah (oblubena krajina, frajer ci frajerka odtial), inak vyuzitelnost minimalna.
z toho vychadza, ze najlepsie je sa rozhodnut pre univerzalitu v podobe anglickeho, alebo vzhladom na hranice s Rakuskom pre nemecke.
francuzske je nieco medzi. kebyze mam plan odstahovat sa frankofonnej casti Kanady, tak by som do toho urcite siel.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Inak, veľa šťastia.
sme tento mesiac boli s rodicmi v rakusku v restauracii a nerozumeli nam po anglicky.. nemali anglicke menu, anglickych casnikov, 0 bodov (nebola to vieden)
Asi je to o šťastí a o ľuďoch ...
z toho vychadza, ze najlepsie je sa rozhodnut pre univerzalitu v podobe anglickeho, alebo vzhladom na hranice s Rakuskom pre nemecke.
francuzske je nieco medzi. kebyze mam plan odstahovat sa frankofonnej casti Kanady, tak by som do toho urcite siel.