keby som verila v Boha a niekedy ho stretla, spýtala by som sa ho asi toľko, prečo (ak je natoľko milostivý a dobrý) dopustí všetko toto zlo, ktoré sa denne pácha na nevinných ľuďoch
@zajko30 ako môžeš posudzovať druhých keď nevieš ako sa chovajú a podobne. Čo ak je tu niekto s bezchybným vzorcom chovania a ty si mu teraz ukrivdil? Neposudzuj, keď nepoznáš
Určite nič také, že prečo je vo svete toľko zla. Boh (a to som ateista) nám predsa dal slobodu vôle a všetko zlo, čo sa vo svete pácha, je zapríčinené len nami. Keby Boh vymazal zo sveta zlo, znamenalo by to, že sa nemôžeme rozhodnúť, či chceme konať dobro alebo zlo, čím by sme stratili svoju slobodu rozhodovania sa - boli by sme božími otrokmi.
Tiež by som sa nespýtal "prečo práve ja?". prečo? lebo verím v karmu. no a čo, že je môj život na hovno, ale prečo by som z toho mal obvyňovať práve Boha?
jediné, čo ma zaujíma, je, čo existuje po smrti. Takže to
@deadfancy poznam (kazdy pozna) tento zasrany svet natolko, aby som vedel, ze nikto sa nechova bezchybne, lebo nikto nie je dokonaly, takze tu ani tak nejde o posudzovanie niekoho
@zajko30 presne tak, lebo 99% birdzakov ked nie viac je totalne nedojebanych kokotov ktory ani nemaju sajnu o bohu ako to tu citam tie trapne otazky o utrpeni ludi az mi je do placu od toho smiechu co sa tu nasmejem stacilo by par krat ist do kostola, trochu vnimat omsu a pochopili by.......
no a teraz piste vy vymlete hlavy tie kometny nech sa posmejem jaky ste vsetci az na vynimky vymlety a ako mate v hlave nasrate.
Prečo Eve a Adamovi nedal podmienku, a kvôli ním musíme všetci teraz bedovať. Však moja mama, trebárs niekoho zabije a ja musím za to pykať. To už kde sme?
@stahli Boh nie je len krestanska vec , ani cisto nabozenska. Je to pomenovanie , ktore pouzivaju nielen nabozenstva ale aj ludia, ktori sa neskatulkuju do ziadnej cirkvi ani smeru. Moze to byt chapane aj panteisticky.Alebo aj uplne inak. V buddhizme napriklad nejde primarne o ziadneho Boha, a predsa sa stav osvietenia berie ako za stav dosiahnutia Boha. Dalej sa da vesmir a vsetky jeho zakonitosti nazvat bez akychkolvek okolkov Bohom, a nebude si to odporovat so ziadnym nabozenstvom ani ateizmom. Podstata veci, cista potencialita = Boh.... preto je to take krasne
Prečo hmmmmm prečo ma stvoril.. ale tak to iba teraz.. napríklad o rok by som sa ho spýtala niečo iné.. nvm aha už asi viem všeobecne.. že prečo nás ešte stále necháva žiť na Zemi keď sme totálne nechutní.. k nemu
ste uz naozaj primitivni s prepacenim ?? boh neexistuje , uz to potvrdili vsetci vedci , aspon nemoze byt vsemohuci , nemoze proste robit miliardu veci naraz , to koho v minulosti povazovali ludia za bohov v skutocnosti nebol nikot iny ako mimozenstania a nie boh !!! kedze tecnologia vtedajsich mimozenstanov bola nesmierne vysoka , a mozog tunajsich primitivnich ludi dost zakrpateli povazovali vsetko co prislo z oblohy , teda aj mimozenstanov za bohov , a autori biblie im preto vo svojej knihe pridavali nadprirodzene vlastnosti , ako napr vsemohuci !! o tomto pise jedna zaujimava stranka www.rael.org stoji za zmienku si ju precitat od zaciatku az po koniec !samozrejme nechcem aby ste slepo uverili mojim slovam , precitajte si ju celu , a badajte samostatne a racionalne !!!
Niektoré veci sa nedajú vedecky dokázať. Napr. neviem, ako by som dokázala, že ma niekto má rád vedecky, že niekto ma nenávidí, že niekomu leziem na nervy a neprejavuje to, lebo si to necháva pre seba. Ako by som to dokázala vedecky?. Viera je o tom, že proste veríš a koniec. Ak neveríš, tak to aspoň neopieraj o blbú vedu, ktorá ani rakovinu nedokáže vyliečiť, niekedy Ti žiaden lekár nepomôže, ak Ty neveríš, že Ti ten blbý liek pomôže... Je to o viere, ak neveríš, aj to je viera v niečom inom. Ak by som stretla Boha, spýtala by som sa ho, ako rozoznám pravdu od lži (myslím nie klamstvo ľudí), ale teórie, ktorými nás každodenné kŕmia? Spýtala by som sa ho, čo je pravda?
nepytala by som sa nic plne mu doverujem ze tu nie som len preto ze sa rodicia pomylili ale minimalne aby som pomohla niekomu k lepsiemu....a urcite by som podakovala a poprosila
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
141 komentov
Ale kebyze nie, tak by som sa ho opytal ci je moj zivot spravny.
pre tých proti kresťanstvu: boha majú aj iné náboženstvá nielen kresťanstvo, takže si predstavte iných bohov, takých, ktorý vám vyhovujú
a poprosím ďalej už no flame , ďakujem
Ale tak, nejako neverím v existenciu nejakej vyššej moci, tak asi by som len "zírala" to len teraz machrujem čo by som sa s chladnou hlavou opýtala
keby som verila v Boha a niekedy ho stretla, spýtala by som sa ho asi toľko, prečo (ak je natoľko milostivý a dobrý) dopustí všetko toto zlo, ktoré sa denne pácha na nevinných ľuďoch
Don't forget me when I come crying to heaven's door.....
príde čas, keď si spomeniete na svoj prežitý život a bude ho prosiť o odpustenie...
ten čas určite príde, nikto sa mu nevyhne!
filip
nič by som sa ho nepýtal, len by som mu povedal, že som šťasný, že som ho mohol vidieť a stretnúť sa s ním..........filip
99% birdzákov to aj tak nechápe...
Tiež by som sa nespýtal "prečo práve ja?". prečo? lebo verím v karmu. no a čo, že je môj život na hovno, ale prečo by som z toho mal obvyňovať práve Boha?
jediné, čo ma zaujíma, je, čo existuje po smrti. Takže to
@deadfancy poznam (kazdy pozna) tento zasrany svet natolko, aby som vedel, ze nikto sa nechova bezchybne, lebo nikto nie je dokonaly, takze tu ani tak nejde o posudzovanie niekoho
takto nejako podľa mňa má vyzerať správny diskusný príspevok.
samozrejme, som rád aj za všetkých čo odpovedajú na otázku vo fóre, a za to, že to tu takmer nikto nekazí ďakujem
a @antifunebracka ty si génius!
čau, ako sa máš?
Tak ako to...bol to ŽART?
no a teraz piste vy vymlete hlavy tie kometny nech sa posmejem jaky ste vsetci az na vynimky vymlety a ako mate v hlave nasrate.
alebo : Čo bolo skôr: sliepka či vajce? D
alebo mozno po vzore @81 "preco dovolis, aby 89% ludi nedokazalo jest spravne spagety ?!"
2. Prečo nemôžu všetci ľudia zomrieť v tom istom veku? napr. v 100vke?
3. Prečo musia dobrí ľudia zažívať bolesť? fyzickú/psychickú
Jednu z týchto
súhlasím s tebou
Nemusím sa s ním stretnúť, aby som dostala odpovede na otázky, lebo ich dostanem počas života. Keby ho stretnem, bola by som len veľmi šťastná..
@vive dobre napísané súhlasím
že prečo si ma chris o'donnell ešte stále nevzal za ženu
jebe mi....? boh neni
Ale nie :d
asi by som sa spytala či budem niekedy v najbližšich rokoch konečne šťastná ak povedal "nie" tak by som mu povedala "tak sa pojeb..."
..neviem, ci ta neprekvapim, ale existuju aj ine nabozenstva, viery ako je katolicizmus..ze, jaka supka..??..a zem je gulata, hehehehe..
ja viem na masy si nemyslel.
ale masy sp tiež len ludia. a len ludia dokážu ovládať masy. ale ovládať nie je dobré. nakoneic si aj tak budem odporovať. fajn.
život je komplikovaný.
takéto otázky sú zbytočné. život je na to aby sa žil, nie na to aby sa pýtali debilné otázky, ktoré aj tak k ničomu nevedú.
nepytala by som sa nic plne mu doverujem ze tu nie som len preto ze sa rodicia pomylili ale minimalne aby som pomohla niekomu k lepsiemu....a urcite by som podakovala a poprosila
nie z mojej hlavy,ale dobre ci
Pocuvaj bratm, nemas kilecko do zajtra pozicat more?