Mate moznost odist za pracou do ameriky, domcek s vyhladom na plaz, mili ludia, super prostredie az na tych vraj chrobakov na kazdom rohu...
Ale nikoho by ste tam nepoznali a zarobili by ste mozno rovnako ako zarabate tu, len by vam slo o ten lepsi zivot... ale boli by ste osameli... a ja proste neviem no... ozaj neviem co mam v tejto situacii robiť, hrozne ma.to laka, ale mam tu super pracu, kamaratov, rodinu, priatela, vsetko...
Pracu v USA najdes kedykolvek tam mas plno pracovnych moznosti, ja by som na tvojom mieste tam siel najprv na 3 mesiace skusit zit na turisticke viza, a po 3 mesiacoch zivota by si sa rozhodla ci ti je lepsie v USA alebo doma, a potom by si podstupila dalsie kroky...
Počkať, tak čo z toho je ten "lepší život"? Pre mňa kvalitu života podmieňuje hlavne celková spokojnosť, a to sú hlavne ľudia a životné podmienky. Len kvôli výhľadu na pláž by som naozaj neodišla, ani dočasne (iná vec by bola, keby bol zárobok PODSTATNE vyšší, ale... podobný ako tu?)
najprv som tam velmi chcela ist, tiez som si zacala dake veci vybavovat a zistovat.. ale teraz som asi aj Rada, ze som nesla, vsak ked zarobis rovnako ako tam.. ale tam je ten zivot predsa len drahsi, tak neviem ci sa to oplati. a na materskej mozes byt len dva mesiace a potom musis ist do prace ak nie si super zabezpecena
pochopte, ze zivotna uroven sa meria podla cien sluzieb v danej krajine, a nie podla toho ake su ceny v potravinách. Pretoze nakupit si potraviny v hypermarkete ako poliak v Chicagu neni meritkom zivotnej urovne.
@darkestangel ono nejde o peniaze ani o vyhlad na more... ale skor o taky pokojnejsi zivot. Ono je to tak na prerii na konci tej velkej civilizacie, ziadne mrakodrapy, skor taka dedinka.s fakt dobrosrdecnymi ludmi. Slo mi o ten pomalsi pokojnejsi zivot o ktorom snivam...
@7 Ja by som aj tak nešla, ak tu máš zázemie. To, že budeš mať pomalší a pokojnejší život o akom snívaš sa vôbec nemusí vyplniť a mohla by si svoje rozhodnutie veľmi ľutovať.
Zas na druhej strane ani to nevyskúšať a rovno to odsúdiť je tiež chyba Ale ja by som nechcela opustiť priateľa, kamarátov a rodinu kvôli mojej predstave, ktorá sa vôbec nemusí vyplniť
Ale to som ja, rozhodnúť sa musíš ty
Ak si tu stastna a mas okolo seba ludi co ta maju radi a ty mas rada nich preco odchadzat ? Mozes tam ist na dovolenku napriklad alebo teda ako pise Cccp si to vyskusaj chvilu a uvidis
ja by som urcite isiel ved skus na rok a ked sa ti tam bude pacit tak tam ostanes ked nie vratis sa na Slovensko - nemas co stratit. clovek sa potrebuje posuvat do predu a slovensko nema ako krajina pre zivot ziadnu perspektivu.
Ale inak poznam viac ludi co zili v amerike a vsetci to chvalili / chvlia.
Mám možnosť ísť pracovať na 2roky do ameriky s priatelom ...ale uprimne ma to tam vobec nelaka..ani pocasim ..ani kulturou. Podla mna su miesta na svete ktoré sú zaujímavejšie ...blbe je to ze priatel chce velmi ist
@padlyanjel ako skusenost OK... vyskusaj... myslim, ze tazko zarobis len tolko, kolko na SK... dobre kvoli jazyku, aj ked US anglictina.... ale inak max za prirodnymi krasami... Yellowstone, Aljaska, Arches NP, Grand Canyon, Yosemity, Redwodd NP... super plaze v Atlantic City, hlava na hlave na Floride, este tak kuk na Hawaii... americka kuchyna o nicom, americania vo vseobecnosti krepi, no dlhsie ako na dba - tri mesiace nikdy...
Nikde to nie je tak ako si ludia predstavuju. A pre USA to plati dvojnasobne, kedze ju povecsine poznaju len z filmov a a fektovanych videi. Osobne by som ostal v europe, niekde na juhu. A ked uz USA tak len kalifornia pri pobrezi.
však ak máš možnosť to vyskúšať len na krátke obdobie, tak treba skusiť aspon si tam zlepšíš tú angličtinu
Ale na druhú stranu, máš priateľa atd, či by išiel on s tebou? alebo už veľmi to nie je taký vzťah ako si si predstavovala?
Odišiel by som, pokiaľ máš možnosť sa vrátiť, tak prečo neodísť dočasne, na skúšku a po pol roku - roku sa vrátiť? Skúsenosti sa hodia vždy a čo vieš, čo by ti to mohlo dať... A ak nič, tak by si mala aspoň o tú skúsenosť viac.
Mňa USA neláka ale že VOBEC popravde...
A neviem ako si to presne myslela s tým, že zarobiť ako tu...
Ak to myslíš, že zarobíš presne rovnakú sumu a zarábaš čo ja viem 1000-1200€ tak na život v Amerike (tak aby si len nesedela doma ale aj niečo zažila) to je sakra málo... Ak to myslíš, že zarobíš pomerom k životným výdavkom tak ako tu, situácia je lepšia, ale i tak, mňa osobne toto proste neláka.
@padlyanjel no, keď nechceš odíst kvoli priatelovi, tak sa ho opýtaj či by nešiel s tebou a keď nie a vieš na isto, že chceš byť s ním, tak zostať tu na slovensku. Málokto si nájde dobrý vzťah ktorý funguje a je super a všetko klape po určitom čase, takže ja by som sa rozhodol poďla toho.
Alebo či len vyskúšať na krátku dobu USA, aby si si pocestovala zakial si ešte mladá a počkal by ťa priateľ tých niekoľko mesiacov. Alebo vieš že sa to neoplatí a priateľ ti za to stojí aby si zostala? Toto sú ale otázky ktoré si musíš sama položiť.
A ak vieš, že to náhodou(neviem) nie je s ním také "ružové" tak či sa ti vobec tu oplatí zostať kvôli tomu ak by si mala aj lepšiu prácu v USA.
to sú také otazky čo si musiš sama položiť a odpoveď na ne.
Rodina je rodina, existuje skype, existuje aj lietadlo, občas nájdeš veľmi lacnú letenku(dá sa to ak si ju kupiš niekolko mesiacov dopredu atd.)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
Ale nikoho by ste tam nepoznali a zarobili by ste mozno rovnako ako zarabate tu, len by vam slo o ten lepsi zivot... ale boli by ste osameli... a ja proste neviem no... ozaj neviem co mam v tejto situacii robiť, hrozne ma.to laka, ale mam tu super pracu, kamaratov, rodinu, priatela, vsetko...
Zas na druhej strane ani to nevyskúšať a rovno to odsúdiť je tiež chyba Ale ja by som nechcela opustiť priateľa, kamarátov a rodinu kvôli mojej predstave, ktorá sa vôbec nemusí vyplniť
Ale to som ja, rozhodnúť sa musíš ty
Ale inak poznam viac ludi co zili v amerike a vsetci to chvalili / chvlia.
Ale na druhú stranu, máš priateľa atd, či by išiel on s tebou? alebo už veľmi to nie je taký vzťah ako si si predstavovala?
A neviem ako si to presne myslela s tým, že zarobiť ako tu...
Ak to myslíš, že zarobíš presne rovnakú sumu a zarábaš čo ja viem 1000-1200€ tak na život v Amerike (tak aby si len nesedela doma ale aj niečo zažila) to je sakra málo... Ak to myslíš, že zarobíš pomerom k životným výdavkom tak ako tu, situácia je lepšia, ale i tak, mňa osobne toto proste neláka.
Amerika moznolen ako holidej...
Alebo či len vyskúšať na krátku dobu USA, aby si si pocestovala zakial si ešte mladá a počkal by ťa priateľ tých niekoľko mesiacov. Alebo vieš že sa to neoplatí a priateľ ti za to stojí aby si zostala? Toto sú ale otázky ktoré si musíš sama položiť.
A ak vieš, že to náhodou(neviem) nie je s ním také "ružové" tak či sa ti vobec tu oplatí zostať kvôli tomu ak by si mala aj lepšiu prácu v USA.
to sú také otazky čo si musiš sama položiť a odpoveď na ne.
Rodina je rodina, existuje skype, existuje aj lietadlo, občas nájdeš veľmi lacnú letenku(dá sa to ak si ju kupiš niekolko mesiacov dopredu atd.)