Ak by ste si založili vlastnú hudobnú skupinu, ako by vyzerala?
Zamyslite sa. ...Ako by teda vyzerala vaša skupina? Koľko by mala členov a akú funkciu by ste v nej zastávali vy? Akú hudbu by ste hrali? O čom by boli texty? Prípadne, ako by ste riešili imidžovú záležitosť celej skupiny a podobé detaily? ...
Názov neprezradím, ten si nechám len pre seba a pre Guitar Hero, ale museli by sme hrať Metal (presnejšie Heavy Metal, Speed Metal, popr. Gothic Metal) a ja by som bol zrejme klávesák
moja skupina by sa volala Zajace a hrali by v nej sami kráááásní chalani, bola by to bomba na diskách!!! samo, že ja by som bol šéf držgroš a držal by som kasu aby chalani všetko nerozflákali....filip
mám dve varianty buď by som si založila Nirvanu revival kde by hrali samé ženy a ja by som bola slečna Cobainová, alebo vlastnú kapelu s vlastnou hudbou, inšpirovanú starým rock n´rollom, bluesom a jazzom, kde by sa využívalo maximum nástrojov (gitary, klávesy, harmonika, flauta, saxofón... čokoľvek použitelné) a vačšina vecí by bola založená na impovizácii a ja by som do toho všetkého spievala
Názov si nechám pre seba,mám v zálohe 2.Hrali by sme takú zmes pagan/folk/black metalu s growlingovým vokálom.Využívali ambietné prvky,časté tremolá,dvojpákové klepacie pasáže.Ja by som si vzal na starosť textovú stránku.Stvárňoval by som motívy pocitov smútku,rozkladu,skepsy,agónie,deštrukcie,pohanstva,miestami satanizmu a dejín slovanských národov,zvlášť nášho slovenskéh sobitnú pozornosť by som v textoch venoval podnecovaniu národnej hrdosti (ale nič v štýle NSBM).Členov by sme mali 5-6.Okrem textovej stránky by som sa podujal aj na ten growlový vokál (hoci mám čo trénovať) a zrejme by som skúsil popri tom aj bass gitaru.Imidžovú stránku by som navrhoval riešiť kostýmami -čiernymi rúchami s dlhými kapucňami (takými ako majú členovia Behexen na jednom albume) prípadne tradičným slovanským odevom s dominantným logom našej formácie.No a náš symbol by pozostával z dvojkríža a kolovratu,prípadne pentagramu.
no mala by asi 5 clenov maximalne...mozno 4 basak, solova gitara, rytmicka gitara, bicie(ja :o), ak by jeden z gitaristov alebo basak nevedel spievat tak aj spevak/spevacka volala by sa Utopia alebo Last will and testament...uz mame s kamosmi taky napad len treba zohnat miesto kde sa da skusat...hrali by sme asi hardrock alebo metal alebo nieco v tom duchu texty..hmm to je tazka otazka...asi kritika na spolocnost
The ned of the pink house..5 chlapcov, taria na bicie, oliver spev a gitara, artur basa, victor druha gitara, vincent klavesy..glamrock , take male defky by to boli androgynne
Inak, pracovný názov sa rozhoduje medzi Jar Adely Ostrolúckej, Marína a Nevesta hôľ, ale asi to tretie, prijala by som umelecké meno Zuna, a zvyšní členovia by boli Tavo, Libor, Slepý horár a Weinhold.
Ak by to bolo čisto na mne, tak hráme brutálny progresiv, 5 chalanov, keyboardy/continuum/keytar/iPhone proste elektronika, gitara (ja), basa, spevak, bicie, boli by sme maximálne uncool, a názov by bol pravdepodobne prebratý z nejakej pesnicky od Pink Floyd, textovo by to bolo o bežnom živote.
Alebo mať sám vlastný projekt, ako Devin Townsend napríklad, tiež progresívny jak sviňa.
Mala by 3/4 clenov (bud 1 alebo 2 gitary), ja by som bol spevak a gitarista (cize v podstate aj frontman) a hral by som californsky popunk v anglictine. Texty by boli o zenach, o sexe, o chlaste, ale aj o laske, o tom co som v zivote zazil a tak proste klasika
@etelnair podľa mňa hej, ale nakoľko ja som sa tomu venovala asi natoľko, akzistila, ako to vydáva vlastne zvuk, kúpila a brnkala si, kým ma to bavilo a podarilo sa mi dačo vzdialene podobné medveďku daj labku a tu moje schopnosti zatiaľ končia, podobne aj rozhľad
2, maximálne 3 členovia, hráme čisto alternatívny post-punk-rock-jazzy-ambientno-triphopový zlepenec štýlov ktorý nám vyhovuje (nieee, neriešime štýly ) ja hrám samozrejme na bicie a voláme sa ...nemôžem, by niekto ukradol...
názov by sme mali Atomiáda II. a členovia kapely by mali mená ako najslávnejší fyzici. a hrali by sme nejaký ambient alebo nejaký experimental. netuším, niečo kde by sa ospevovala príroda, zákony fyziky a pod.
Hmmm názov nemám, hral by sa white rock n´roll alebo metalcore (hardcore)..Členovia iba vyholení (všade) a pokerovaní Ja speváčka a manažérka ...toť vše
pätica ľudí... spevák by mal na starosti hardcore vysoko agresívne, ba priam hysterické škreky ala Comeback Kid či More Than Life a pokiaľ by to šlo, prikorenil by to clean vokálmi, tie však nie sú za potreby
-3 gitarky(sólová, rytmická, basa) + bicie(ja
koniec koncov, o štýl mi ani tak nejde(kľudne by som bol za hrať aj v nejakej industrial/gothic skupine , ide mi skôr o to - splašiť ľudí a zároveň je to aj mojím snom vyšplhať sa na akú-takú úroveň, ako hudobník, lenže okolnosti a výška mi to len zbrzďujú
nooo...mohla by to byť 5členná skupina...ja by som v nej bola spevaačka ...aa hrali by sme čo sa nám len zachce, nemali by sme určený žiadny konkrétny štýl... tak!
Hrala by som na gitaru a vokaly bolo by nas najmenej 3 najviac 6 a daky rock by sme hrali imidž hmmm ja by som sa obliekala normalne ako sa teraz obliekam skor tak metalovejsie a pesnicky by boli o smrti laske a podobne žvasty
teraz cez víkend som si založila kapelu. volá sa Soňa, je to operný metal a je to strašne dobré. keď spievam operným metalovým hlasom, ľudia mi skladajú telefón a to je dobré, lebo je to punk.
no keby si zalozim skupinu, tak by sme hrali rock n roll alebo nieco tomu podobne, a aku funkciu by som mala ja, hm to neviem, mozno by som spievala (ale to berte ze len keby, lebo inak spievat neviem) a gitare hrat by bolo tiez cool =D a vyzerali by sme, no to nie je dolezite kazdy tak jak uzna za vhodne ,ale myslim ze clenovia skupiny by boli prevazne chalani, babske skupiny moc dlho nevydrzia a boli by sme totalne sialeni =D
naučila by som sa screamovať, hrali by sme nejaký hardcore súci na moshpit, na gitare a na base by hrali chalani, na bicích baba.. a bolo by to riadne super! texty - niečo na štýl From Autumn To Ashes alebo As I Lay Dying ak to niekto pozná... a na koncertoch by bolo strašne veľa ,,krvi" a keby som mohla, potetovala by som si ruky, farebne samozrejme... a jedno z tetovaní by bolo nejaké milé logo našej kapely, napr. vrabec s prepichnutým srdcom alebo tak a mal by ho každý člen kapely
@Leiasolo ako vidím vôbec nezaháľaš..........tebe vážne nestačia dve skupiny v ktorých pôsobíš a zakladáš ďalšiu????????? Klepne ma!!!! A potom že vymýšľaj texty krindapána!!!!
Určite by som nebola hlavným zakladateľom, ale veľmi rada by som bola členom skupiny, aj keď neviem akú funkciu by som zastávala. Pre mňa je asi lepšie skupiny počúvať ako byť členkou jednej z nich.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
Ja by som growloval a mal by som dvoch gitaristov a bubeníka..
A texty by sme nemali vlastné, lebo by sme prespievali popové hovadinky a tak. A imidž.. ako normálni metláci.
2. spievala by som male growling vocals a občas aj zbory
3. niektorého z mužských častí kapely by som ukecala na clean female backing vocals
4. občas by som do toho vopchala drumbľu
5. texty by pojednávali o význame spisovného slovenského jazyka...
Náš prvý singel by sa volal Guľočka v jamôčke.
A boli by sme ultra brutal melodic blackened death slavic pagan metal s prvkami doomu.
filip
@zajko30
Slovenská scéna by sa rozhodne obohatila!
Ak by to bolo čisto na mne, tak hráme brutálny progresiv, 5 chalanov, keyboardy/continuum/keytar/iPhone proste elektronika, gitara (ja), basa, spevak, bicie, boli by sme maximálne uncool, a názov by bol pravdepodobne prebratý z nejakej pesnicky od Pink Floyd, textovo by to bolo o bežnom živote.
Alebo mať sám vlastný projekt, ako Devin Townsend napríklad, tiež progresívny jak sviňa.
a ľudia mu tlieskali.
už len sa naučiť spievať, hrať na drumbľu a splašiť niekoho, kto by so mnou do toho šiel
ale ist ktosi taký je
ja by som bol gitarista
-3 gitarky(sólová, rytmická, basa) + bicie(ja
koniec koncov, o štýl mi ani tak nejde(kľudne by som bol za hrať aj v nejakej industrial/gothic skupine , ide mi skôr o to - splašiť ľudí a zároveň je to aj mojím snom vyšplhať sa na akú-takú úroveň, ako hudobník, lenže okolnosti a výška mi to len zbrzďujú
Raz som mala také "sny".
1. Spevák by bol jednoznačne chalan, ktorý by hral aj na gitaru / basu. A bol by to aj taký manažér.
2. Druhý chalan by hral na gitaru/ basu, podľa toho na čom by hral ten prvý chalan
3. Potom by tm bol človek, ktorý by hral na synťák.
4. A ja by som mala bicie
5. Meno? Niečo dvojslovné, výstižné a preložené do angličtiny alebo francúžtiny.
6. A žáner? Hmm, nejaká zmes moderného rocku a indie...niečo také...proste také.
7. A presne viem ako by sa volali aj vyzerali tí chalani.
Ach, vrátili ste sa k mojim prastarým predstavám..
A za nápad.
pekna predstava
...
a teraz s5 na zem