ako nic proti..ale to si fakt taka nemozna, ze musis zistovat, co sa oplati robit? preco nerobis, co ta bavi? to ma buducnost...rob co ta bavi a dosiahnes viac ako tymto stylom :/
@pershing363 - tak to je chujovina na tri metre.... Každý ti povie, že mať záľuby je pekné, ale uživiť ťa neuživia Profka nám vždy prízvukovala, aby sme nerobili to, čo nás baví, ale to, čo nás uživí... A ona vie, o čom hovorí, vzhľadom na bilanciu vysokoškolákov na úrade práce
oplatí sa študovať nemecký jazyk; myslím, že zubarina je tiež fajn, zvlášť keď na Slovensku je menej a menej zubárov
ja osobne idem smerom farmácia, nie preto, že je to perspektívne ale preto, že ma baví chémia a celkovo štúdium liekov, a taktiež je to povolanie kde sa pomáha a radí ľuďom tak aj preto
@psycholilithka tak to je dosť na hovno rada. radšej by som bola nezamestnaná/robila za malé prachy ako si zarábať robotou, ktorú neznášam a za pár rokov mať psychiku v kýbli
s každou školou sa dá niečo robiť, možno nie na Slovensku, možno je to hľadanie náročnejšie, ale dá sa
mm47 hej to je taká dostupná škola pre väčšinu Slovákov ale výborná je, to je isté
určite súhlasím s tým, že je zlé robiť (a teda aj študovať) niečo, čo človeka nebaví... je síce šanca, že počas štúdia ťa to začne baviť, ale aj tak, treba sa rozhodovať aj podľa toho horšie to má ten, koho nič nebaví
no a čo sa týka uplatnenia, tak podľa mňa informatický smer je napríklad dobrá voľba, lebo počítače sú stále rozšírenejšie, takže informatikov bude treba asi viac a viac...
No k tomu, že som nemožná ... NIE som Čo by som JA chcela robiť? Kriminalistika - škola k tomu - UK katedra Trestné právo, kriminalistika a kriminológia ak nie toto - tak právo, psychológia a pod. Lenže keďže mám ešte 1,5 roka čas na vybratie si matur. predmetov ... zisťujem si, čo a ako Keďže si máme teraz vyberať seminárky a žiaľ, môžem si vybrať len 2 predmety a tie seminárky mi ptm dosť pomôžu k maturite, nechcem si vybrať takú, čo mi ptm aj tak nič nepomôže Takže toľko k tomu ...
@psycholilithka to si nemyslím. keď ma niečo napĺňa, tak to bude pre mňa zaujímavé vždy. určite sú obdobia, nejaké krízy, keď si každý pomyslí, že by najradšej zmenil prácu ale to je stále lepšie, ako keby som mala mať nechuť k tomu, čo robím už z princípu
poznám XYZ ľudí, ktorí robia to čo ich baví už niekolko desiatok rokov a ešte furt ich to neomrzelo... práve naopak, keď to človek robí s chuťou, hneď to vidieť - nielen na výsledkoch, ale aj na ňom samotnom
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
@riushbejb ani by som nepovedala...
ja osobne idem smerom farmácia, nie preto, že je to perspektívne ale preto, že ma baví chémia a celkovo štúdium liekov, a taktiež je to povolanie kde sa pomáha a radí ľuďom tak aj preto
s každou školou sa dá niečo robiť, možno nie na Slovensku, možno je to hľadanie náročnejšie, ale dá sa
mm47 hej to je taká dostupná škola pre väčšinu Slovákov ale výborná je, to je isté
no a čo sa týka uplatnenia, tak podľa mňa informatický smer je napríklad dobrá voľba, lebo počítače sú stále rozšírenejšie, takže informatikov bude treba asi viac a viac...
... ostatným, samozrejme, ďakujem
ani zďaleka 188
poznám XYZ ľudí, ktorí robia to čo ich baví už niekolko desiatok rokov a ešte furt ich to neomrzelo... práve naopak, keď to človek robí s chuťou, hneď to vidieť - nielen na výsledkoch, ale aj na ňom samotnom