preklad atď. tam sa budeš učiť aj úplne maličkosti z toho jazyka, je to tiež dobrá vec ale musí ťa to baviť .. nechapem prečo maturuješ z tolkych predmetov, si pozri školu a podmienky na prijate !!!!
Hlavne nechoď na také low-end odbory s hustým nazvom, dejepis, geograf slovenských tatier a a také blbosti... uplatnenie je veľmi nízke, ťažko nájdeš flek ak nemáš známosť. Budeš mať Bc., Ing. alebo čo a nezoberú ťa ani prípadne do tesca lebo by ti museli veľa platiť.
Čo sa oplatí je už spomenuté vyššie. Otázka, ale znie: na čo máš?? Je treba si to dobre zvážiť, často si vyberieš školu, ktorá môže byť dobrá a obor, ktorý je perspektívny ale nemáš na to vlohy, talent, odhodlanie...
Najlepšie je sadnúť si za pc, prejsť si väčšinu VŠ (na Slovensku ich zas toľko nie je + tie väčšie v ČR), pozrieť si aké študijné programy ponúkajú a zamyslieť sa nad tými, ktoré ťa oslovia. Vybrať niekoľko takých a potom už aj keď dáš prihlášku na všetky, a časom si pozisťuješ detaily a pre niečo sa rozhodneš.
Jeden príklad za všetky, chceš ísť na medicínu, ale nepríjmu ťa:
- buď si si neprešla ostatné programy a nevieš o iných možnostiach a tak sedíš rok doma...
- alebo si si dala ešte prihlášku čo ja viem na optometriu (mimochodom, tiež celkom zaujímavý odbor, no málokto o ňom vie), tam je menší dopyt, takže sa tam dostaneš. Voilá!
Samozrejme hlavne ťa to musí baviť. Je mi jasné, že to, čo som ti poradil, ti zaberie v horšom prípade aj týždeň času, ale stojí to za to.
@amie ked ty nemozes vela vlozit, necakaj ze vela dostanes na urokoch .... funguje to v banke, aj V ZIVOTE .... , toto si musis uvedomit ..... ale zase nenechaj sa znechutit birdzakmi ... tu mi pride, ze mnoho ludi je o sebe presvedcenych ze su to naj, robia najlepsiu skolu, budu mat top job a velke love .... mozno maju pravdu (1 - 2 % z nich) .... rozhodni sa podla seba ... najrealnejsie to vyzera s ucitelstvom ... bud cudzy jazyk ... pripadne v kombinacii s ..... pripadne dejepis, geografia .... vela nezarobis ... ale ak aj tvoj buduci partner bude mat normalnu robotu, tak to bude v pohode (zalezi co ocakavas od zivota) .... kazdopadne, drzim palce, prsty, abo co chces
no hlavne fakt nezáleží na tom, z akých predmetov maturuješ, najmä ak sa hlásiš na školu, kde sú prijímačky...ak nevieš čo chceš robiť/študovať nehrň sa do toho nasilu, ale vyber si rozumne
Dlhodobo pripravujem na talentové prijímacie skúšky - na školy Architektúry.
Konzultácie k vypracovaniu komplexného portfólia.
Doučovanie teórie, umenia, kresby, stereometrie, deskriptívnej geometrie,... Kreatívne cvičenia simulujúce prijímacie pohovory na školách v SR/ČR.
e-mail: laco.b.pp @ post.sk
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Hlavne nechoď na také low-end odbory s hustým nazvom, dejepis, geograf slovenských tatier a a také blbosti... uplatnenie je veľmi nízke, ťažko nájdeš flek ak nemáš známosť. Budeš mať Bc., Ing. alebo čo a nezoberú ťa ani prípadne do tesca lebo by ti museli veľa platiť.
Najlepšie je sadnúť si za pc, prejsť si väčšinu VŠ (na Slovensku ich zas toľko nie je + tie väčšie v ČR), pozrieť si aké študijné programy ponúkajú a zamyslieť sa nad tými, ktoré ťa oslovia. Vybrať niekoľko takých a potom už aj keď dáš prihlášku na všetky, a časom si pozisťuješ detaily a pre niečo sa rozhodneš.
Jeden príklad za všetky, chceš ísť na medicínu, ale nepríjmu ťa:
- buď si si neprešla ostatné programy a nevieš o iných možnostiach a tak sedíš rok doma...
- alebo si si dala ešte prihlášku čo ja viem na optometriu (mimochodom, tiež celkom zaujímavý odbor, no málokto o ňom vie), tam je menší dopyt, takže sa tam dostaneš. Voilá!
Samozrejme hlavne ťa to musí baviť. Je mi jasné, že to, čo som ti poradil, ti zaberie v horšom prípade aj týždeň času, ale stojí to za to.
Konzultácie k vypracovaniu komplexného portfólia.
Doučovanie teórie, umenia, kresby, stereometrie, deskriptívnej geometrie,... Kreatívne cvičenia simulujúce prijímacie pohovory na školách v SR/ČR.
e-mail: laco.b.pp @ post.sk