Čaute , dosť som pokašľal výšku a skončil som. Jediný talent , ktorý mám je asi na cuzdie jazky. Preto rozmýšľam , že začnem nejaký študovať , chcel by som vedieť váš názor, ktorý aj z hľadiska práce po doštudovaní má nejaké reálne uplatnenie? Dikes
Keď chceš žiť ako pán, ale nebyť ďaleko od domova, študuj nemčinu.
Keď chceš byť ako pán, a byť ďaleko od domova, študuj nórčinu.
Keď chceš byť mega pán, byť mega ďaleko a si trochu strelený, študuj sinológiu.
Angličtina je neistá, nakoľko som počula, že britský minister ide nejako pomeniť zákony v neprospech neanglických ľudí, ktorí do Anglicka prichádzajú za prácou.
Závisí od toho, čo ťa zaujíma. Ono môžeš aj študovať nejaké tie arabské jazyky alebo čo, a nájdeš si zamestnanie ako utečenecký tlmočník
Podľa mňa je angličtina základ, tu maj aspoň na úrovni B2, a ja si podávam prihlášku na fínsky jazyk (síce netuším, aké to bude mať uplatnenie, len tu dávam jednu z možností)
@kalliades hlavne študuj niečo rozumné, nie nejakú latinčinu napr.... ktorú nikto nepoužíva a nikto nepotrebuje (okrem pár bľabotov v medicíne, práve a pod.)
Daj si nejaký ázijský jazyk. Pokiaľ vieš nejaké európske, ktoré vie celá západná európa, choď na čínsky, japonský, kórejský jazyk. Fakt, ak máš na to čas a možnosti choď, mám známych čo vyštudovali tieto jazyky a majú super práce a super zárobky. Plus doučujú iné jazyky súkromne, napr. aj,nj,fj,šj,tj,rj a podobne.
Veľký nedostatok je odborníkov v arabčine, čínštine, japončine, kórejčine a !LATINČINE!, osobne by som šiel do latinčiny, proste je to základ všetkých jazykov a odborníkov naň je nedostatok, agentúry platia veľké prachy aby mali takých ľudí, ktorí tento jazyk vedia... Len je to fakt strašne náročné štúdium, ktoré ročne skončí minimum ľudí
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Keď chceš byť ako pán, a byť ďaleko od domova, študuj nórčinu.
Keď chceš byť mega pán, byť mega ďaleko a si trochu strelený, študuj sinológiu.
Angličtina je neistá, nakoľko som počula, že britský minister ide nejako pomeniť zákony v neprospech neanglických ľudí, ktorí do Anglicka prichádzajú za prácou.
Závisí od toho, čo ťa zaujíma. Ono môžeš aj študovať nejaké tie arabské jazyky alebo čo, a nájdeš si zamestnanie ako utečenecký tlmočník