Chcela by som si kúpiť notebook, na všedné použitie, na surfovanie po nete, aby nebol zamerany na hry skor na pracu s wordom a na internete a tak. Ako by som mala vyberať? Podľa čoho? a akú graficku kartu a HDD ?? nevyznam sa v tom diky
lenovo, toshiba, dell...co sa tyka kvalitky a spracovania do tej normalnej ceny. A na pracu s wordom a net ti postaci aj daco slabsie, daco do 350 e nove sa urcite najde
ja by som nekúpil nič iné okrem Apple, Dell, Lenovo (zoradené od najkvalitnejšej..podľa mňa) Apple a Dell je trošku drahšia značka, ale Dell má dobrý servis a za Lenovo sa dá kupiť kvalitné za dobrú cenu..odporúčal by som Lenovo IdeaPad alebo naj je Lenovo ThinkPad mám MacBook White od Apple (ten mám pol roka ale super) a pred 6 rokmi kupovaný Dell Inspiron a stále je ok..akurát teda baterka už došla ale inak šlape pohode
@night fajne napísané vidím, že podľa kvality to vidíme rovnako..teda vidím, že viem čo je dobré aj podľa tvojho rebríčka a čo sa týka ThinkPadov, tak podľa mňa maju úžasný dizajn..teda po MacBookoch ja som išiel kupovať ThinkPad jednoznačne, ale vyskytol sa za super cenu MacBook, tak mám ten
@night Triezvy nazor na znacky notebookov. Celkom prijemna zmena po vsetkych tych "JA MAM 10 ROKOV ASUS A POKAZYL SA MY!!!! NAJSAMHORSJA ZNACKA!!!!" co tu byvaju vacsinou.
Snad len ten Apple by som nedaval tak vysoko. Nie je to nekvalitna znacka, ale ani kvalitnejsia oproti Dellu a Sony.
@alpynus Lebo som osobne videl viac pokazenych Macbookov nez Dellov. Netvrdim, ze mi rukami preslo nejak vela Dellov, ale staci mi to na to, aby som neglorifikoval kvalitu Apple notebookov.
@ao len na margo kazivosti applu.. v mojom okoli poznam zas ludi (vratane mna), ktori maju macbook dlhsie ako 3-4 roky a nikto za ten cas nemal ani jeden problem..a veru ze ich poznam minimalne 6-7.. jedna znama ma doma dokonca este stary powerbook g4 a ide jej ako po masle
a aby to nebol off topic, tak apple by som v tomto pripade neodporucal, hlavne kvoli vysokej cene..ak vsak mas dostatok financii, nech sa paci^^
kolko chces za to zaplatit? ak to kupujes do 500e tak drviva vacsina su rovnake ... tak isto sa ti pokazi asus ako dell ... ak to chces na bezne pismenkovanie kup si s procesorom sandy bridge, tie maju dobru spotrebu takze ma vacsinou nb dlhsiu vydrz, doporucujem aspon 4GB ram, dost to pomoze, a disk neries vacsinou maju 400-600gb a to ti bohate staci na bezne pouzivanie ...
@simuftek - ja som mal v živote len Dell a HP, ale mal som ich VEĽMI dlho, ten dell sa používal asi 6 rokov a nikdy s ním neboli žiadne problémy, len detaily typu že som si odjebal háčik ktorým sa zaisťoval displej v zavretej polohe, ale to bola čisto moja vina. HPčko mám momentálne už asi tri roky, a vzhľadom k tomu čo všetko si prežilo funguje dokonale, nechápem čo proti nim ľudia majú. práve naopak vždy som počul len ako sa ľudia sťažovali na všetko ostatné a ja som sa divil lebo som nikdy žiadne problémy nemal... ono sa to totiž dosť líši aj konkrétne od typu ku typu vrámci jednej značky, každopádne podľa toho čo viem HPčka majú veľmi dobrú kancelársku "sériu", ja mám HP 530, ale ten už je hardvérovo mierne zastaralý, chcel (by) som vymeniť za HP 540, podľa mojich skúseností sú to vzhľadom na svoju cenu veľmi dobré strojčeky aj výkonovo (opakujem, sú viacmenej kancelárske ale vrámci toho zvládajú aj hry/programy o ktorých by to človek až tak nečakal), aj spoľahlivosťou a stabilitou, nikdy som s ním nemal žiadny problém.
odporúčam ti vyhliadnuť si niečo čo ti vyhovuje špecifikáciami (na grafickú kartu nehľaď vôbec, to nepotrebuješ, procák ti kľudne stačí nejaký 2Ghz dual-core, čokoľvek naviac je príjemné, ale... pre tvoje potreby naviac, RAMka ti stačí 2 giga, ale ak to bude mať viac tak je to viacmenej investícia do budúcnosti (bude dlhšie stačiť), a harddisk čo najväčší), a potom si vygoogliť konkrétny typ, nejakú jeho recenziu, prečítať, pozrieť diskusiu k nej, v diskusiách k recenziám ľudia väčšinou zvyknú dosť pindať ak je daný stroj nespoľahlivý alebo problémový. pozor, nejakí pindoši/nejaké problémy v daných fórach budú vždy, musíš si v hlave spraviť štatistiku, ak sú spokojné a nespokojné komenty tak pol na pol tak už to o niečom svedčí, ak je výrazne viac nespokojných tak už jasne niečo nie je v poriadku...
@trdelniiiq To je mozne, ale tolko ludi statistiku nerobi
Tiez poznam 3-4 ludi, ktorym MSI funguje 4 roky, ale ked som videl kolko sa ich realne reklamuje, tak musim proste uznat, ze dotycni maju stastie.
Plus je tu fakt, ze o drahsi notebook maju ludia tendenciu sa viac starat ako o lacny - teda je logicke, ze ho vlastnym pricinenim neposkodzuju viac nez je zdrave.
@ao a tak jedina starostlivost je ta, ze si davam pozor aby som ho niekde neoskrel alebo neobuchal..co sa tyka starania sa o jeho chod, tu nerobim nic..ziadne cistenie, ziadne mazanie, nic..odkedy som ho prvykrat zapol, doteraz je v podstate neustale v chode, nevypinam ho, davam ho len do sleep modu a ide furt rovnako dobre ale ako vravis..podobne mam doma aj desktop od dellu, ktory uz ma asi 7 rokov a jedina vec co sa pokazila bola maticna
ja osobne by som acer ani asus nekupovala...oco mal asus a ako sice dobre paramertre a tak ale ono po 3 mesiacoch napriklad prestali reagovat alebo tak ono sa to potom odzrkadli na tejto stranke...ja by som odporucila HP alebo Lenovo A celkom fajn je aj Toshiba
@trdelniiiq Nemyslel som nejaku specialnu udrzbu, ako skor to aby uzivatel aktivne neprispieval ku kazeniu
Nektori ludia to dvihaju za displej (otvoreny), pokladaju tak, ze maju zapchate vetranie, prenasaju s citajucim (platnovym) hdd...To by s drahym notebookom nerobili. (o to skor, ze u takeho airu s ssd odpada problem pri prenasani uplne)
Ja ani neviem aka je ta dobra značka... Ja mam Hp pavilion dv6 a este neake čisla či čo A mam jeden jediny problem že sa prehrieva ako svina už od kupi... Asi to budem riešit neakou tou chladiacou doskou...Grafika je nadupana, vykon je fajn... zatial sa nekazi ani nič podobne...Všetko fičí ako má len to prehrievanie ale ako som citala taketo fora nie je to len na Hp ...
Ja mám Acer aspire e15 a som s ním spokojný. Kupoval som ho na hej.sk mám ho už rok a ide ako má Ak hľadáš dobrý notebook za dobrú cenu skús pohľadať e-shopy kde majú zľavy či kupóny. Ja mám na to vybranú stránku - » www.kuponyzdarma.sk/hej-sk/... myslím že pomôže aj tebe
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
Vyhni sa Aceru a HP...
Snad len ten Apple by som nedaval tak vysoko. Nie je to nekvalitna znacka, ale ani kvalitnejsia oproti Dellu a Sony.
Nie su zo zlata a kazia sa bezne.
a aby to nebol off topic, tak apple by som v tomto pripade neodporucal, hlavne kvoli vysokej cene..ak vsak mas dostatok financii, nech sa paci^^
odporúčam ti vyhliadnuť si niečo čo ti vyhovuje špecifikáciami (na grafickú kartu nehľaď vôbec, to nepotrebuješ, procák ti kľudne stačí nejaký 2Ghz dual-core, čokoľvek naviac je príjemné, ale... pre tvoje potreby naviac, RAMka ti stačí 2 giga, ale ak to bude mať viac tak je to viacmenej investícia do budúcnosti (bude dlhšie stačiť), a harddisk čo najväčší), a potom si vygoogliť konkrétny typ, nejakú jeho recenziu, prečítať, pozrieť diskusiu k nej, v diskusiách k recenziám ľudia väčšinou zvyknú dosť pindať ak je daný stroj nespoľahlivý alebo problémový. pozor, nejakí pindoši/nejaké problémy v daných fórach budú vždy, musíš si v hlave spraviť štatistiku, ak sú spokojné a nespokojné komenty tak pol na pol tak už to o niečom svedčí, ak je výrazne viac nespokojných tak už jasne niečo nie je v poriadku...
Tiez poznam 3-4 ludi, ktorym MSI funguje 4 roky, ale ked som videl kolko sa ich realne reklamuje, tak musim proste uznat, ze dotycni maju stastie.
Plus je tu fakt, ze o drahsi notebook maju ludia tendenciu sa viac starat ako o lacny - teda je logicke, ze ho vlastnym pricinenim neposkodzuju viac nez je zdrave.
Nektori ludia to dvihaju za displej (otvoreny), pokladaju tak, ze maju zapchate vetranie, prenasaju s citajucim (platnovym) hdd...To by s drahym notebookom nerobili. (o to skor, ze u takeho airu s ssd odpada problem pri prenasani uplne)
šach
» www.kuponyzdarma.sk/hej-sk/... myslím že pomôže aj tebe