Na mojom vyse pol roka starom stolnom PC (core i5 Skylake) mám Geforce GTX 1070 a idú mi tam všetky najnonovšie hry na plné detaily. Teraz som si kúpil notebook i7 kabylake ale nemá to moc dobrú grafickú kartu nejakú NVIDIA GeForce 940MX neviem čo to je
to za grafiku bo na herných weboch som o nej ešte nepočul. Ale čo mi na tom pojde? Predpokladám že na Witcher 3, Battlefield 1 alebo Rise Of Tomb Raider môžem zabudnť. GTA 5 by mohlo ísť lebo to nemá moc dobrú grafiku. Ale dáka RTS alebo izometrické RPG by to zvládlo?
@kosmiklove hej ten i5 je vykonnejsi ved ja hram hry na tom notebook mám len na meetingy do práce... výhoda notasu je ale v tom ze na nom mozes hrat aj v posteli. Desktop mám až v druhej izbe.
@kosmiklove tak to je teda poriadne slabe to je skoro ako integrovana grafika to som si mohol kupit rovno lacnejsi notebook bez dedikovanej grafiky ked je to taky srot mozno aspon farby to zobrazi lepsie ako intel. Ale dik za info.
ja toto chvalabohu nejak neriesim. na pc hry mam desktop a ked chcem hrat v posteli tak na to mam nintendo. na ktore su kolko krat aj lepsie hry ako na pc
@kosmiklove 940MX je sice slabá ale urcite nie na rovnakej urovni ako integrovane grafické čipy Je minimálne 2x tak výkonná aspoň u väčšiny kaby lake i7
@kosmiklove a na základe čoho si priŠiel na to ?
ja jasne vidím že HD 930 má 384 − 441.6 GFLOPS výkon zatial čo 940MX ťahá na 1 TFLOPS v benchmarkoch tiez jasne vidno ten markantný rozdiel Architektúra sice spraví niečo ale isto by som tieto 2 grafické čipy nehádzal do jedného vreca
@condition dik za info ale 2x tak vykonna znamena ze mi na tom pojdu akurat tak hry z roku 2010.
@kosmiklove si moj clovek ja tiez robim vsetko na desktope ved ten je rychly a mam pri nom dva velke monitory ale bol som nuteny kupit si notebook koli meetingom co mame 2x do mesiaca... a teraz nan hladam vyuzitie kupil som si hdmi kabel a mam ho ako prehravac filmov pri telke co mam oproti posteli. mam aj bezdrotovu mysku a tu pouzivam ako dialkove ovladanie funguje to ovela lepsie ako firmware v mojej smart tv
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
1070 je vobec jedna z nasilnejsich grafik na trhu
mozno aj ten i5 je vykonnejsi ako i7 co mas v tom novom
napr
» hwbench.com/vgas/geforce-gt...
starsie hry urcite ale z tych novych tazko nieco
ja toto chvalabohu nejak neriesim. na pc hry mam desktop a ked chcem hrat v posteli tak na to mam nintendo. na ktore su kolko krat aj lepsie hry ako na pc
drviva vacsina aktualne predavanych desktop kaby lake (nielen i7) maju intel hd 630 ktora je rovnako vykonna ako 940mx.
v notasoch pozeram ze sa castejsie vyskytuje 620 ktora je len o malinko slabsia ako 630. 2x to isto neni
dokonca intel iris grafiky su este vykonnejsie. ale tie su v macoch..
ja jasne vidím že HD 930 má 384 − 441.6 GFLOPS výkon zatial čo 940MX ťahá na 1 TFLOPS v benchmarkoch tiez jasne vidno ten markantný rozdiel Architektúra sice spraví niečo ale isto by som tieto 2 grafické čipy nehádzal do jedného vreca
@kosmiklove si moj clovek ja tiez robim vsetko na desktope ved ten je rychly a mam pri nom dva velke monitory ale bol som nuteny kupit si notebook koli meetingom co mame 2x do mesiaca... a teraz nan hladam vyuzitie kupil som si hdmi kabel a mam ho ako prehravac filmov pri telke co mam oproti posteli. mam aj bezdrotovu mysku a tu pouzivam ako dialkove ovladanie funguje to ovela lepsie ako firmware v mojej smart tv