Ja anglický,učím sa ho 11 rokov a mám ho,lebo nám ho dali,ale celkom aj rada ho mám...Potom nemecký,ten som sa učila tri roky,lebo na základnej sme museli mať tiež 2 jazyky a druhý sa dal dať iba nemčina a teraz španielčina,lebo sa mi veľmi páči
Angličtina(10rokov), z časti nemčina(3roky) a mierne švédsky(nedá sa to odrokovať, naučila som sa niečo vo Švédsku). Zahraničie ma presvedčilo, pretože nehodlám zostať na Slovensku.
Učím sa angličtinu - 9 a pol roka, nemčinu - 3 a pol, ale tá mi moc nejde takže nemôžem povedať, že ju ovládam. A učila som sa rok ruštinu a rok španielčinu.
Tak slovensky a česky, to je jasne. A anglinu sa učím už 12 rokov. Odkedy som na strednej tak aj nemčinu sa učím a ešte poznám takú kuchynskú maďarčinu, lebo tuto to počuť všade takže viem aj to. viac neviem, ale "Lúbim ťa" viem povedať aspoň v 10 jazykoch
slovensky, cesky. anglicky sa ucim 12 rokov, rozumiem jej, nemam problem citat po anglicky alebo pozerat eng filmy, skor mam problem s gramatikou. nemcinu sa ucim 2 roky a som z nej duty
franinu som sa učila približne 11 rokov a nejaké drobné. tú som vedela ako svoj rodný jazyk viac menej, ale teraz, keďže ju už 3 roky takmer nepoužívam, tak v nej habkám. ale v podstate ju viem veľmi dobre stále. (učím sa ju od 9 rokov, oco mal spolupracovníkov Francúzov a chcela som im rozumieť)
angličtinu som sa učila síce len 6 rokov, ale dosť veľa cestujem a tak a viem ju veľmi dobre. (v GB mi povedali, že by si o mne mysleli, že som Britka, pokiaľ by som nepovedala, odkiaľ som) (museli sme mať na ZŠ dva jazyky a nemčinu som nechcela)
fínčinu sa učím teraz, ale neviem ju vôbec, možno zlepím tri vety. v každom prípade o pol roka budem isto plynule, mám hlavu na jazyky. (idem do Fínska, preto sa učím. viem, že tam vie každý po anglicky, ale ja to beriem ako príležitosť sa naučiť nový jazyk. inak som sa predtým snažila o švédčinu a nórčinu, ale skončila som pri amálii, ktorá sa kúpe v mori a nadávkach )
a ešte sa učím po srbsky. zatiaľ síce moja srbčina je zlepenina všetkých slovanských jazykov, ale už sa to zlepšuje. (páči sa mi ten jazyk a mienim sa odsťahovať do Sarajeva. takže sa učím takú tú bosniansku srbčinu viac menej. proste v latinke, hoci azbuku viem)
@grietusha sestra vo finsku bola a povedala ze je blbosť ze tam kazdý vie po anglicky dokonca ked isla do nemocnice museli najprv zhánat doktora ktorý by dobre vedel po anglicky
nemcinu som sa ucila 13 rokov, ale po maturite som nemala moznost nejaku ju dalej rozvijat, anglictinu som sa ucila 2 roky na jazykovke a potom 4 roky na gympli, to nebolo teda nic moc, ale teraz na vyske sa nejako dokopavam k tomu, aby som v tej anglictine pokracovala, takze som na tom teraz o cosi lepsie ako s nemcinou... a potom samozrejme cesky jazyk (aj ked gramatika ma obcas boli)
a este jeden jazyk ovladam, ten fyzikalny... ale ten sa ucit nechcete
ja sa učím anglický, lebo je to najpoužívanejší a akože "svetový", potom rušinu, lebo nič normálnejšie v škole na výber druhého jazyka nebolo a španielčinu, lebo ju milujem...a po turecky viem to, čo som sa naučila v turecku
ale inak niečo by som možno už aj povedal po anglicky a po nemecky , čo ja viem.. z animákov som možno pochytal nejaké frázy po japonsky trochu viem aj niečo po rusky ak to nie je v azbuke
hmm neviem čo rátaš ako jazyky, ktoré sa učím ak myslíš len tie školské tak nemčina , angličtina
slovenčina a čeština samozrejme, anglinu a neminu som sa učila na základke (chodila som na ZŠ s rozšíreným vyučovaním cudzích jazykov) aj na strednej (bilingválny nemecký gympel), v apríli som sa začla samoučiť fínsky..ale chcelo by to vedenie
dobre viem, akurát tak ruštinu, potom viem celkom dobre ukrajinčinu, nemčinu sa učím 9 rokov ale neviem či by som bola schopná dohovoriť sa v Nemecku
veľmi rada, by som sa chcela učiť španielčinu, ale tomu sa asi budem venovať až keď budem mať po monitore a tak.... teda ak sestra nebude naliehať aby som sa učila francúzštinu, pretože sa tam chce presťahovať
no ja som na tom bídne sa musím priznať ... Angličtinu sa učim hodne dlho ale neviem takmer nič (ach) to tá moja deravá hlava a skoro nulové využitie v mojom prípade
... a češtinu sa snažim pochytiť teraz na VŠ a popri práci
Na prvom mieste je u mňa ten môj rodný (slovenský jazyk), hlbšie sa mu venujem a chcem venovať na VŠ. Od V. ročníka ZŠ sa povinne učím nemecký jazyk (v I. ročníku ZŠ som chodila ešte aj na záujmový krúžok) a teraz v nemeckom jazyku pokračujem aj na SŠ + sa mi k tomu pridružil anglický jazyk (pôvodne sme si namiesto neho mohli vybrať francúzsky alebo ruský jazyk, ja som chcela ruský) a z anglického jazyka budem aj maturovať (moja škola je z časti zameraná aj na cudzie jazyky). A zopár slovíčok viem aj po bulharsky, keďže som polovičná bulharka.
@grietusha pomaly si prečítaj ty. Ja som napísal len tolko, že neni pravda že tam vie každý po anglicky. Čiže nechápavý tu niekto určite bude. Ale kto?
Učím sa angličtinu už 9 rokov a konečne môžem povedať že ju ovládam (nepredali by ma), ale zas určite ešte neviem ani tretinu toho, čo rodený angličan.
Nemčinu sa učím už 4. roka ale keďže nás učila tri roky piča, tak to rátajme ako rok, čo je potom celkom slušné (hej som bohovský alibista)
snažím sa (ehm) učiť ruštinu, ale nie je čas
no a chcela by som sa naučiť aj po španielsky, lebo to je svetový jazyk a vraj je nenormálne ľahký... čo je na tom pravdy to ešte neviem
A strašne by som sa chcela naučiť nejaký severský jazyk ako dánčina švédčina a tak.
Slovensky neviem, ale zas nenapíšem jaziki
A češtinu ovládam dosť dobre Od malička pozerám len české filmy a komunikujem s rodinou v Čechách
@semhamforas v tom prípade sa ospravedlňujem, ale nevýskyt čiarok dáva vetám rôzne významy inak som sa zatiaľ nestretla s Fínom, ktorý by po AJ nevedel alebo by mi povedal, že tam nevedia.
notakze jasne ze ten nas slovensky aj ked aj ten mi nieekdy robi problem hlavne zo sklonovanim smiley:... no a dalej ucila somsa nemcinu na zakladke asi 4 roky a hovno viem lebo ta učka no des.. nič proste znej neviem aislentake Ich bin.. prislasom na strednúú atam žiadna nemčina aže anglina no takze anglinu sa ucim no uz 3 rok.. aneviem ci viem v headwayke som vedela terza mame nvoe knihy D sami zdá zeejto tazke tak sa rychlo vzdavam.. no a rustina tatiez 3 roky.. ale najprv mi sláá aj mi ide ale len nieekedy.. kedsami chce.. Niekedy uplne ze jasom prekvapena a niekedy ze co sa m deje a chcela bysom sa naucit po spanielsky veeelmi velmi jeto krasny jazyk.. dufam ze budem španielkovať..
z tých cudzích sa učím asi 7 rokov angličtinu a 5 rokov nemčinu.. angličtinu sme mali na ZŠ jedinú na výber a na osemročnom zase prvý jazyk mám nemčinu, vtedy som tiež nemala na výber
angličtina 12 rokov a ruština 3 roky..lebo ma bavia a páčia sa mi...chcel asom chodiť na taliančinu na krúžok, ale učí ho debilná učiteľka tak som nešla
nie som si istá či môžem povedať že ovládam slovenčinu ale tak viem po maďarsky a nikdy som sa maďarčinu neučila proste som s ňou vyrástla a tiež po anglicky ale tam sa ešte mám veľa čo učiť a v škole som sa učila zopár rokov aj nemecky ale z toho viem len základy aj ked som z nemčiny robila maturitu
8 rokov angličtina,6 rokov nemčina Prečo? Lebo sme museli mať dva jazyky a boli len tieto na výber,ale vypestovala som si k nim vzťah a aj by som sa dohovorila
AJ-9 rokov, ale tento rok končím C1ku, čo je pozitívne
NJ- od narodenia do 7 rokov, potom som všetko zabudla (nechápem ako môže človek zabudnúť niečo ako svoj druhý materinský jazyk) a teraz je to 4. rok, čo som sa k tomu vrátila
SJ, ČJ a CHJ to je nalepené asi na každom
a Japončina pár mesiacov.. ale to sa nedá ešte povedať, že to ovládam
áá ešte španielčinu som sa učila rok, ale nebavilo ma to vôbec
Angličtinu od narodenia (otec je z USA takže anglicky som vedel skôr než slovensky...), nemčinu sa učím štvrtý rok ale nemám rád ten jazyk a neviem ani ceknúť.. ale rozumiem trošku.
Potom španielsky viem trochu, dohovoriť sa a tak. Učil som sa ju ako samouk a rozumiem keď je niekde niečo napísané, španielske komenty na YouTube a tak Na výške si ju určite dávam ako predmet, chcem sa ju naučiť poriadne.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
dĺžku nechám pre seba
Čo ma presvedčilo? Hm, slovenčinu nič čestinu nič, nemčinu som mal na strednej, ale až nedávno písanie v nemčine a angličtinu (to je asi jasné)
angličtinu som sa učila síce len 6 rokov, ale dosť veľa cestujem a tak a viem ju veľmi dobre. (v GB mi povedali, že by si o mne mysleli, že som Britka, pokiaľ by som nepovedala, odkiaľ som) (museli sme mať na ZŠ dva jazyky a nemčinu som nechcela)
fínčinu sa učím teraz, ale neviem ju vôbec, možno zlepím tri vety. v každom prípade o pol roka budem isto plynule, mám hlavu na jazyky. (idem do Fínska, preto sa učím. viem, že tam vie každý po anglicky, ale ja to beriem ako príležitosť sa naučiť nový jazyk. inak som sa predtým snažila o švédčinu a nórčinu, ale skončila som pri amálii, ktorá sa kúpe v mori a nadávkach )
a ešte sa učím po srbsky. zatiaľ síce moja srbčina je zlepenina všetkých slovanských jazykov, ale už sa to zlepšuje. (páči sa mi ten jazyk a mienim sa odsťahovať do Sarajeva. takže sa učím takú tú bosniansku srbčinu viac menej. proste v latinke, hoci azbuku viem)
a este jeden jazyk ovladam, ten fyzikalny... ale ten sa ucit nechcete
ja sa učím anglický, lebo je to najpoužívanejší a akože "svetový", potom rušinu, lebo nič normálnejšie v škole na výber druhého jazyka nebolo a španielčinu, lebo ju milujem...a po turecky viem to, čo som sa naučila v turecku
ale inak niečo by som možno už aj povedal po anglicky a po nemecky , čo ja viem.. z animákov som možno pochytal nejaké frázy po japonsky trochu viem aj niečo po rusky ak to nie je v azbuke
hmm neviem čo rátaš ako jazyky, ktoré sa učím ak myslíš len tie školské tak nemčina , angličtina
@12 @marleymt to čo?? XD
@grietusha do Finska pracovať alebo študovať?
veľmi rada, by som sa chcela učiť španielčinu, ale tomu sa asi budem venovať až keď budem mať po monitore a tak.... teda ak sestra nebude naliehať aby som sa učila francúzštinu, pretože sa tam chce presťahovať
po fínsky len zo slovníka
@kuolematon študovať.
... a češtinu sa snažim pochytiť teraz na VŠ a popri práci
Ale aj chcem, lebo nemčinu nemám rada..
Nemčinu sa učím už 4. roka ale keďže nás učila tri roky piča, tak to rátajme ako rok, čo je potom celkom slušné (hej som bohovský alibista)
snažím sa (ehm) učiť ruštinu, ale nie je čas
no a chcela by som sa naučiť aj po španielsky, lebo to je svetový jazyk a vraj je nenormálne ľahký... čo je na tom pravdy to ešte neviem
A strašne by som sa chcela naučiť nejaký severský jazyk ako dánčina švédčina a tak.
Slovensky neviem, ale zas nenapíšem jaziki
A češtinu ovládam dosť dobre Od malička pozerám len české filmy a komunikujem s rodinou v Čechách
ale som spokojná
francúžtinu - od asi piatich rokov
slovenčinu - od asi siedmych rokov
češtinu - od asi siedmych rokov
angličtinu- učím sa ju od prvej triedy a ešte stále, hoci dorozumieť sa už viem
španielčinu - viem len základy ale idem sa ju na budúci rok už normálne učiť
NJ- od narodenia do 7 rokov, potom som všetko zabudla (nechápem ako môže človek zabudnúť niečo ako svoj druhý materinský jazyk) a teraz je to 4. rok, čo som sa k tomu vrátila
SJ, ČJ a CHJ to je nalepené asi na každom
a Japončina pár mesiacov.. ale to sa nedá ešte povedať, že to ovládam
áá ešte španielčinu som sa učila rok, ale nebavilo ma to vôbec
česky polsky a nemecky /pokročilejšie/ ale nenávidim nemčinu . . .
rustina - pol roka (viem azbuku a take jednoduchsie veci)
potom samozrejme cestina
a trosku rozumiem po madarsky ( keby som tam isla napr. do restauracie, tak by som rozumela jedalnemu listku a este takym zakladnym veciam rozumiem )
Nemčina- Neviem z nej dokopy fakt, že nič (predsavzatie do nového roka je naučiť sa ju aspoň trochu a učím sa ju teraz asi 5 rok? neviem.
A to je všetko dobre viem len po slovensky a po česky
Potom španielsky viem trochu, dohovoriť sa a tak. Učil som sa ju ako samouk a rozumiem keď je niekde niečo napísané, španielske komenty na YouTube a tak Na výške si ju určite dávam ako predmet, chcem sa ju naučiť poriadne.