Obe sú to svojhlavé a nezávislé plemená pomerne ťažko cvičiteľné ale myslím že malamut je o niečo poslušnejší. Ja mám huskyho , je síce inteligentný a chápavý ale neskáče ako mu pískam. Ak má náladu tak poslúcha ak nie tak je s ním ťažko.
Máme dvoch malamutov(fenky) a aj chovnú stanicu. K huskymu sa veľmi vyjadriť neviem ale povahovo je vraj divokejší. A v záprahu je rýchlejší ale má kratšiu výdrž oproti malamutovi.
Čo sa týka malamuta tak potrebuje veľa pohybu(minimálne 20km denne). Ak na to nemá priestor a neumožní sa mu zúžitkovať energiu tak vám rozkope celú záhradu, čo môže viesť až k tomu že ho budete zatvárať na reťaz a nakoniec mentálne degeneruje. Ale dá sa chovať aj v bloku len je to skôr pre aktívnejších ľudí ktorý mu ten pohyb vedia každý deň umožniť(my keď sme bývali v byte tak 2-3x denne veľká prechádzka aj s ďalšími psami). Inak sú to dosť ťažko vycvičiteľné psy. Sú veľmi inteligentné a majú vlastnú hlavu. Čo je hlavné sú veľmi priateľské. Človeku(ani cudziemu) by nikdy neublížili a to ani cudzím(nie sú to strážne psy), je to dané tým že ako pracovne psy na tých arktických staniciach často menili majiteľa. Voči druhým psom sa ale chovajú teritoriálne. Sú super k deťom.
Pozri, každý pes je taký akého si vychováš! Sú to severské plemená, obe sa používajú na záprahy a podobne, čiže aj keď s nimi nemám nejaké extra skúsenosti, typujem (som si na 100% istá), že budú temperamentné, aj keď neviem či je to to správne slovo, no rozhodne viem, že sú to nezávislé a svojhlavé psy. Ale ako som už písala, je na tebe čo z neho vykrešeš ale naozaj nezabúdaj, že veľa pohybu je zrejme slabšie slovo...
Sú to úžasní havovia....lenže obidvaja sú ťažko cvičiteľní, majú pevnú povahu, a často človeka ignorujú. Ak nemáš skúsenosti so psami, tak ani jedného z týchto ti neodporúčam...ale urob ako myslíš
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Čo sa týka malamuta tak potrebuje veľa pohybu(minimálne 20km denne). Ak na to nemá priestor a neumožní sa mu zúžitkovať energiu tak vám rozkope celú záhradu, čo môže viesť až k tomu že ho budete zatvárať na reťaz a nakoniec mentálne degeneruje. Ale dá sa chovať aj v bloku len je to skôr pre aktívnejších ľudí ktorý mu ten pohyb vedia každý deň umožniť(my keď sme bývali v byte tak 2-3x denne veľká prechádzka aj s ďalšími psami). Inak sú to dosť ťažko vycvičiteľné psy. Sú veľmi inteligentné a majú vlastnú hlavu. Čo je hlavné sú veľmi priateľské. Človeku(ani cudziemu) by nikdy neublížili a to ani cudzím(nie sú to strážne psy), je to dané tým že ako pracovne psy na tých arktických staniciach často menili majiteľa. Voči druhým psom sa ale chovajú teritoriálne. Sú super k deťom.
Nejaké foto je tu: » sk-sk.facebook.com/pages/Kenai-Fjo...