A celkovo, čím viac sa učím cudzie jazyky, tým viac sa mi páči slovenčina, zvlášť keď si uvedomím, koľko cudzincov má problém vysloviť mäkké spoluhlásky, dvojhlásky či obyčajné H
Driečny junák sa zahľadel do driečnej fľandry. Oj, či to bolo malebnô! Dievčina čoskoro odhalila šuhajov neduh v chľastaní borovičky so žinčicou, čo často spôsobovalo taký frmol, že sa všetky hole zelenali studom a nechápali, ako taký chumaj dokáže vyhrávať ľúbezné piesne na fujare, drumbli a ozembuchu. Írečitý orchchreľ zabrýzgal krpce ívermi, čo naštiepal z neďalekej poľany, vzal si svoj črpák a už nikto nikdy tohto figliara nevidel. Ochrchľova verenica hľadala všade navôhol, rumázgala a nakoniec utonula v priezračnej studienke
(a idem si prečítať Detvana! Už sa na to hotujem nevedno koľko, ale ľúbi sa mi, že sa tam údajne nechcel zriecť svojich dlhých vlasov, či vrkočov či čo to bolo
@omeleta ringišpíľ je kolotoč, a mne sa asi najviac páči z nášho nárečia firštok, findža, a z rýdzo slovenských slov asi papľuh, čamkať (mľaskať, aj keď čamkať neviem či je spisovné slovo )
@spidy tiež som si to našie na googly a už viem, to si v ních starý pradedovia dedovia, keď ešte netiekla voda v drevenicách umývali svoje smradlave džangláče a vodu vylievali na hnoj....filip
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
najobľúbenejšie slová
A nesklamala si. 100 bodov Mielikki.
frmol, budzogáň, šuhaj, írečitý, ochrcheľ, ozembuch...
ešte si spomeniem, takto z fleku mi nenapadne
srieň!
Krásne slovo...
A celkovo, čím viac sa učím cudzie jazyky, tým viac sa mi páči slovenčina, zvlášť keď si uvedomím, koľko cudzincov má problém vysloviť mäkké spoluhlásky, dvojhlásky či obyčajné H
a pošmúrny
A toto je niečo:
Driečny junák sa zahľadel do driečnej fľandry. Oj, či to bolo malebnô! Dievčina čoskoro odhalila šuhajov neduh v chľastaní borovičky so žinčicou, čo často spôsobovalo taký frmol, že sa všetky hole zelenali studom a nechápali, ako taký chumaj dokáže vyhrávať ľúbezné piesne na fujare, drumbli a ozembuchu. Írečitý orchchreľ zabrýzgal krpce ívermi, čo naštiepal z neďalekej poľany, vzal si svoj črpák a už nikto nikdy tohto figliara nevidel. Ochrchľova verenica hľadala všade navôhol, rumázgala a nakoniec utonula v priezračnej studienke
ak by to bolo cudzincovi, tak by tam bola isto aj guľôčka v jamôčke
A preložiť... to by bolo vskutku o nervy
opacha
diaľ
filip
som sispomenula na jednu učku zo základky, ona také divné slová alebo výrazy používala, nappr. krišpin dolina
a kde sa ti podela fotka z avataru?
filip
ja som fotku nikdy ani nemal