uz len fakt ze to pises o tretej v noci cosi vravi teda o druhej vlastne sorry
tak na svk som nerobil nikdy, stacili mi praxe casnicke,kucharske = ucni sa nahanaju,umyvaju, upratuju a dostanu za osem hodin obed nic viac
tym sa mi znechutilo hotelierstvo ako take uz v zarodkoch
teraz este nie som, som v inom sklade ale zly, idem do naj roboty co som zatial mal, cakam na to ako na spasenie, je to v anglicku 12 nocna, 6,90 ide o to ze robis tak styri hodky poriadne a potom sa zajebavas,trikrat zametas neviditelne smeti atd takze to pojdem skusit
ale momentalne, sa citim tak, kedze od 18 beham grecko a najma UK
ze chcem rok skusit na svk, naj kamosi su tam, tiez sa vratil z UK typek, dalsi z Talianska, dalsi zo Svajciarska (rozlietani vsetci...) , a aj ked budem robit za seststo v robote kde moj kamos aj otco, chyba mi slovensko, a uz ma presla chut na peniaze zatial... vazne, ale, krajina, kamosi, pekne baby, teplo v lete, jedlo...
takze bohvie co bude so mnou, ale sest dni v tyzdni som uz tiez robil a penazi mal, ale o nicom zivot, uplne o nicom, socialne/psychologicky
tolko z mojej strany, som opity, sorry za preklepy
tak som myslel ze sa vraciam do skladu kde som uz bol inac... robota lahodka... fakt aj manazerovi som sa lubil, ale z dovodov prihlasok na vysoku som sa na to vyjebal
Oficialne spüller, cize umyvac riadu ale viac menej kitchen bitch .D a plat radsej nejdem spominat, le byvanie mam zdarma, pracujem 11hod denne a v praci zerem baby banany a mlade kokosy na kila .D
čašník v londýne, 50 hodín týždenne a 1400 libier (1900e +- podla kurzu) ....prácu neznášam ako čašník už od školských čias,ale potreboval som rýchlo prácu ked som došiel a toto sa naskytlo a na začiatok to bolo viac než dobré......teraz po 10 mesiacoch som dal výpoved a idem hladat prácu kde budem robit 8čky aj ked za menej penazí ...proste 50 hodín týždenne je moc a ešte chodím aj do fitka a nemienim mat prácu na prvom mieste v prioritách.....radšej mesacne odložím o 200 libier menej ale budem mat viac volného času,viac energie,menej stresu ....nato aby som travil cele dni v robote mám ešte dost času a nie,že celú mladost zabijem v nej
Ako student si privyrabam doucovanim anglictiny, robim 3 hodiny a zarobim viac nez by som zarobila za 6 v tescu/bille/lidli (co su jedine bezne dostupne brigady u nas v meste).
Takze spokojnost maximalna.
robim v it a vyberam ludi a obchodujem s nimi. zarobim v cistom viac nez tu hore ti co to dopracovali az na casnikov a otrokov v UK. gratulujem vam. si myslite ze ked to date do zivotopisu tak to dakoho zaujme. presny opak. doba sa zmenila a ked uvidia tie mnohovravne tituly v zivotopise tak vas akurat hodia do kosa
@chlorofyl asi tak všetci si myslia, že to je výhra jak hovado zdrhnúť do UK a chváliť sa tým, že tam otročia v kuchyni 12 hodín denne, 6 dní v týždni alebo v Rakúsku utierajú rite dôchodcom... hold je rozdiel pracovať v zahraničí a pracovať v zahraničí a v životopise je to priam terno, len čo je pravda
TPP-prensový technik pre rozhlas. Hlavna napln: chodim nahrávat(live) futbal, basketball, hokej na východe+omše z kostolov a popri tom ked nieje robota tak sedim na zadku v kancli a opravujem pokazene mikrofony, sluchadla, pulty...
Zarábam 450 v cistom + stravne.
Ps. niesom spokojný s plácou. Práca by mohla byt. Cize neviem ci skúsiť PZ-SR alebo čo ale potrebujem minimálne 600e plat, takto sa nedá žiť. Stredná škola: IT+elektrika
Momentálne som predavačka v obchode a zarábam cca. tých 540€ v čistom v Trnave. Som spokojná, lebo 8 hodín len sedím na riti pri internete, ale samozrejme mám vyššie ciele - idem na vysokú školu a v budúcnosti so mňa bude pani učiteľka slovenského jazyka a občianskej náuky a popritom by som chcela chovateľskú stanicu britských mačiek - primárne ako záľubu, ale aj ako nejaké finančné osvieženie k platu učiteľky.
Mám VŠ vzdelanie 2. stupňa, pracujem v oblasti marketingu a reklamy. Zarábam taký slabší podpriemer (mäsiar v 1te v Novej Dedinke má v čistom o 15 € menej).
Robim v izraelskej firme ako Junior accountant (ako brigadnik) , mam firmenu kartu, mobil, notebook a teraz mi ponukli povysenie ale odmietla som kedze este chodim na prezencne studium do skoly.
Som spojona s pracou len ma trochu uz nudi. Po ukonceni studia si budem hladat nieco ine ale mozno aj v tejto firme.
plat nenapíšem tak či tak
a idem meniť robotu, tak sa ešte len uvidí, či ju budem mať rada
(súčasná náplň práce je fajn, ľudia sú fajn, len všetko okolo toho je nahovno
Na začiatok (nenechajte sa zmiasť pracovným zaradením, nie je všetko zlato čo sa blyští). Pracujem na dopľuvnutie od SR v energetickom odvetví, surovina=ropa. Práca ma bavila viac na poste kde som mal na starosti stredisko a technológiu, teraz v office je to za rovnaký plat menej starostí ale aj menej práce, menej natoľko, že sa nudím. Plat je na slovenské pomery zaradený do kategórie priemerný. A to je dôvod, prečo sa chystám posunúť sa (uvažujem o austrálií).
@meaning_fullness akoze nepoviem keby aspon anglictinu nabrali. ale dnes je UK skor o polstine, rumuncine a po novom arabcine.. proste ani ten jazyk sa tam clovek uz moc nenauci. a peniaze no. to je presne ten focus - zarobit co najviac a je mi jedno ze robim uplne podradnu robotu. proste logika mladeze a ludi co si myslia ze to je vyhra ist do anglicka. uplne sa to cele otocilo a dnes nikto nedba na taketo veci.. robim v HR takze viem co hovorim
@paulieevans *zo mna, nie so mna prepac, nechcela som byt grammar nazi, ale keby si nenapisala, ze chces byt ucitelka sj, asi by som to nechala tak len mi to nedalo
@anitchka Viem aj ja som si to všimla. Dokonca hneď po pridaní komentára, lenže keďže je Birdz taký aký je - nedovolí opraviť preklepy a mazať kvôli tomu celý komentár mi prišlo zbytočné. Ja píšem strašne rýchlo znakov a niekedy sa sústredím tak na myšlienku, že ani po sebe neskontrolujem text.
pracujem s právom a celkom ma to baví, výhodou je že nemám veľa stresov a stíham v robote aj iné záľuby... plat je taký že na moje záľuby mi vystačí...
Studujem este,raz do tyzdna strazim 2hod deti a to mam 5ehod a 20-30hod tyzdenne som brigadnicka v jednej farmaceutickej firme na jednom oddeleni a je to aj praca v odbore co studujem,takze som spoko. Aj je to zaujimave,bavi ma to a tam zarobim dost..
ako contract manager.. claim manager.. som velmi prisposobivy... platovo teraz po zmene idem dvojnasobne hore.. povedzme ze i v pomere k priemeru... a keby sa mi chce hladat mozem mat este o 50% viac na slovensku, v zahranici od 3,5t e hore...
prac doba cca 40h zlezi od sefstva.. v zasade velka volnost.. ideal
robím v oblasti visual merchandisingu a interiérového dizajnu pre IKEA. je to sranda, ale zároveň je to veľmi náročné a pod stresom, pretože je to obchoďák a každý deň sa niečo jednoducho mení a prispôsobuje (niečo sa vypredá a môžete meniť polovicu svojich návrhov, chápete). ale baví ma to, učím sa nehorázne veľa nových vecí, je to brutálne kreatívne (hoci komerčné) a keď sa mi nechce sedieť za kompom a rysovať, tak kedykoľvek môžem niečo vŕtať alebo búchať kladivom a lozím po rebríkoch a vidím ikeu z pohľadu, jak ju nikto z vás nepozná
platy nie sú žiadno kozmické, ale v pohode vyžijem, po koncertoch pobehám, kkciny poplatím a okrem toho s IKEA sa v rámci mojej pozície dosť veľa cestuje, takže pohoda. som spoko a som rada, že som tam, kde som. a chcem tam ešte chvíľu byť.
Ešte stále študujem, to mi zaberá najviac času. Popri tom občas chodím do práce (70% - 85% full time). Robím na supply chain oddelení (teda sedím za PC, píšem maily, občas telefonujem a hrám sa s Excelom). Práca je fajn, baví ma. S platom som tiež spokojný. Teraz, popri štúdiu, je to úplne super a len veľmi ťažko by sa mi hľadalo niečo lepšie
@Chlorofyl@Meaning_fullnes ale je rozdiel byt v zahranici , napriklad v Australii na jazykovej skole, alebo akejkoľvek odborne zameranej college - a popri tom robit čašníka..
@savvym mas pravdu,za tu istu pracu ktoru robim ja,ma ten dán 3000-5000€.A to je dost nespravodlive.Bohuzial,ale nemame taku ekonomiku aku maju napr. takí nemci.
Vzdy som robil alebo praxoval popri škole v oblasti elektrotechniky bol som v tom dobrý a nemal som problém si za to vypýtať peniaze, neviem aké je to mať 500-800€ na páske ...mal som vždy 900 a viac aj popri škole, montoval som kompletne rozvádzače a urobil som ich za týždeň aj 10 išlo mi to....dnes som už samozrejme dalej
A nemám Vš vzdelanie aj ked ma zobrali na dve Vysoké školy ale kvôli peniazom som nešiel študovať pretože som chcel zarábať a neľutujem to , ale neodsudzujem to ...tý ktorý na to nemajú hned nech idú študovať a dovzdelajú a budú mať na to potom (možno)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
tak na svk som nerobil nikdy, stacili mi praxe casnicke,kucharske = ucni sa nahanaju,umyvaju, upratuju a dostanu za osem hodin obed nic viac
tym sa mi znechutilo hotelierstvo ako take uz v zarodkoch
teraz este nie som, som v inom sklade ale zly, idem do naj roboty co som zatial mal, cakam na to ako na spasenie, je to v anglicku 12 nocna, 6,90 ide o to ze robis tak styri hodky poriadne a potom sa zajebavas,trikrat zametas neviditelne smeti atd takze to pojdem skusit
ale momentalne, sa citim tak, kedze od 18 beham grecko a najma UK
ze chcem rok skusit na svk, naj kamosi su tam, tiez sa vratil z UK typek, dalsi z Talianska, dalsi zo Svajciarska (rozlietani vsetci...) , a aj ked budem robit za seststo v robote kde moj kamos aj otco, chyba mi slovensko, a uz ma presla chut na peniaze zatial... vazne, ale, krajina, kamosi, pekne baby, teplo v lete, jedlo...
takze bohvie co bude so mnou, ale sest dni v tyzdni som uz tiez robil a penazi mal, ale o nicom zivot, uplne o nicom, socialne/psychologicky
tolko z mojej strany, som opity, sorry za preklepy
Takze spokojnost maximalna.
Zarábam 450 v cistom + stravne.
Ps. niesom spokojný s plácou. Práca by mohla byt. Cize neviem ci skúsiť PZ-SR alebo čo ale potrebujem minimálne 600e plat, takto sa nedá žiť. Stredná škola: IT+elektrika
Som spojona s pracou len ma trochu uz nudi. Po ukonceni studia si budem hladat nieco ine ale mozno aj v tejto firme.
a idem meniť robotu, tak sa ešte len uvidí, či ju budem mať rada
(súčasná náplň práce je fajn, ľudia sú fajn, len všetko okolo toho je nahovno
ja nepracujem, ale studujem a zivia ma rodicia
prac doba cca 40h zlezi od sefstva.. v zasade velka volnost.. ideal
platy nie sú žiadno kozmické, ale v pohode vyžijem, po koncertoch pobehám, kkciny poplatím a okrem toho s IKEA sa v rámci mojej pozície dosť veľa cestuje, takže pohoda. som spoko a som rada, že som tam, kde som. a chcem tam ešte chvíľu byť.