Máte nejaké jedlo, ktoré vyslovene neznášate, resp. nejaké, ktoré ste ani nejedli a už len ta predstava sa Vám hnusí? Dnes sa ma to niekto spýtal a celkom ma to zaskočilo...nakoniec som si predstavila olomoucké syrečky, zabíjačkovú polievku alebo držkovú
neviem. asi nic take nie je. nemam rad napriklad kura alebo zajaca na smotane. alebo celkovo pecene kura. o, jasne. nelubim šližky. myslim, ze normalne sa to vola sulance. a noky tiez nemam rad. nepride mi teraz na rozum nic take. a tie jazyky, mozgy, krvavnicky a penisy, a neviem co vsetko mozne na vareche vela ludi vychvaluje, tak som si spomenul prave na to
Teraz si neviem predstaviť zjesť 70% jedla, lebo by mi bolo zle, ale ked som sa stravovala normálne, tak vyslovene odpor som mala k rôznym darom mora a vnutornostiam, inak som ale bola z domu zvyknuta a vychovaná tak, ze musim vzdy vsetko zjesť, inak neodidem od stola.
ono sa to má skôr natierať na hruď keď kašleš, ale oco mi povedal že keď to zjem sa vyliečim a potom som za ním došla že už som, že kedy budem vyliečená teda, a povedal mi že ešte týždeň trikrát denne a potom budem som sa trošku nahnevala no
hocičo s marhuľami, broskyňami alebo nektarinkami
asi by som mala probém aj s hmyzom a podobnými exotickými špecialitami, ale rozhodne by som k tomu mala menší odpor ako k vyššie uvedenému
živočíšne produkty práve nepokladám za jedlo (keď som však bežne pojedal mŕtvoly, neodolal som ani býčím semenníkom, šmirkasu, šmaľcu, švankesu, hurkám, očiam a podobným lahôdkam)
a z toho zvyšného mi vlastne nič nenapadá .)
čo "by som nikdy".
@ladyblady proste chuť, pach, všetko (ak má nasledovať otázka, čo s kozmetikou s takou vôňou, vyslovene ma to neodpudzuje, nejako tomu chýba tá najodpornejšia zložka ale radšej si vyberiem niečo krajšie voňajúce)
a neviem prečo, niekomu nechutia vnútornosti alebo trebárs brokolica, mne nechutia marhule
spomenuté zabíjačkové veci, nejaká miešaná krv :ble: :ble: :ble: :ble: a všeobecne také tie živočíšne produkty na ktoré nie som zvyknutý. Od hmyzu až po ovčí syr a kaviár a všetko. Veľa vecí sa mi hnusí
čo mi ale vyslovene nechutí, no nehnusí sa mi to je karfiol, to mám aj traumu zo škôlky a vždy keď ho prehltnem napína ma
takto, nemôžem neznášať niečo čo som ešte nejedla.... ale napriklad držkovu som chutnala a nechutila takže tu ozaj nemám rada
čo som nechutnala a ani by som nechcela je napríklad kaviar... proste sa mi hnusí myšlienka na to odkial to pochadza potom ešte všelijaké chrobáky čo jedavaju vo východných krajinach....
a také klasické jedlá mám rada všetky ktoré poznam ...asi...
Ja by som rada vyskusala aj rozne exoticke divne veci ale napriklad take chrobaciky a podobne tvory co niekde jedia zaziva..no neviem ...ale nikdy nevraciam z jedla tak ma aj toto asi laka vyskusat ci by sa to zmenilo
A su veci ktore nejem ked nemusim ale ze by som nieco fakt ze nenavidela asi ani nie..proste zo slusnosti dokazem zjest asi vsetko
Jedlo, kt. by som ani nejedla su slimaky a veci tomu podobne, cize ziadne exoticke jedla
a jedlo ktore najviac na svete neznasam a jedla som ho uz je kapustnica...Par krat mi stacilo, myslim ze uz ju jest nikdy nebudem
Nikdy som nejedla tlacenku a dufam, ze nikdy nebudem musiet, ewww.
A kvasene uhorky, myslim fermentovane, nie nalozene v octe, vyzera to ako penis stiahnuty z koze (to si nie som ista, ako vyzera, ale urcite tak), makky a zeleny. Ugh.
Cokolvek masove (okrem ryb). Som rad, ze som sa dostal do stadia, ze mi je maso vyslovene odporne a nemusim riesit to, ze ho "iba" nechcem jest. A nemasove zjem absolutne vsetko co sa da jest, takze tak.
@narazuvzdornaa mám to úplne naopak, hento sú, alebo dlho boli, moje obľúbené pokrmy .D
a poriadny kentusiak som v očiach niektorých asi, potom, na(ne)šťastie jestvuje čosi ako rastlinná tlačenka! to by si si dala? alebo ide skôr o tú podivnú formu, než o to, čo v tom pláva?
jedlo ktoré fakt nemusím je pečeň akákoľvek a na akýkoľvek spôsob ale kebyže nič iné nemám tak to zjem. Potom sú veci ktoré nemôžem kvôli alergii - morské príšery, orechy, zeler, sója, citrusy, kiwi
paradajky, ale len surove (cerstve). akonahle ich aspon tepelne zohrejem (napriklad v trube), tak uz mi nevadia. proste musia byt teple, zo studenych ma napina neskutocne
cvikla. som alergik.
a sladke chobotiny - buchty, sisky, osie hniezda, palacinky, dukatove buchticky, ryzovy nakyp (ten ma vystavne postavenie), mliecna ryza, proste... nie, nie a este raz nie.
moc toho nie je čo by som nezjedol, asi len tak nejaké chobotnice a podobné.
Čo sa nachádza u nás tak s tým nemám s ničím problém, všetko chutí.
Hmyz som už chutnal, nie že by som sa tým chcel napchávať ale dalo sa, no nebola to žiadna húsenica, tam by som už asi váhal
Inak čo myslíte pod pojmom zabíjačková polievka? Akože vývar z kostí? Ten si robím každú nedeľu
fuu ja ani neviem. ako kedysi tých vecí bolo viac, ale teraz sa to podstatne zúžilo. Ale tak napr neznášam cibuľu, keď môžem tak ju vyberám odvšadiaľ. asi by som sa bránila aj takému hmyzu všelijakému aj keď vraj je to chutné a také, že pečienka to mi strašne smrdí a hríby to tiež niektoré veľmi smrdia mi a určite by sa našlo viac vecí ale nejak mi nenapadnú kedysi mi smrdeli aj banany,brokolica a karfiol a teraz sú to moje lásky
@narazuvzdornaa tá, ktorú som videl, bola zo sójových bôbov a nejakej koreňovej zeleniny a áno, agar-agar bol asi na želírovanie : ) ak by si niekedy šla do Ph, viem o mieste, kde to podávajú s množstvom jablčného/vínneho octu a cibuľovými kruhmi. také rustikálne, len čo je pravda!
mne by sa to teda pripravovať nechcelo, jedine for the sake of a nasty vomit foodblawg
nielen konceptuálne je to ukrutné.
mňa veľmi baví, že to niekde volajú studeno (to už ale asi nie je tlačenka, ale huspenina), to je také výstižné. je jedna vlastnosť, ktorú na tom viem oceniť: práve tá priesvitnosť, ale v pevnom skupenstve. príde mi to, ako keď niekto pojedá ektoplazmu duchov, číry výlučok .D
@thrwtchr takže "predtým" si jedol všetko, aj zo zvierat ? :o trochu chaos v tom straovovaní, a najma od extrému k extrému..
@vymyslinick - tt, tuším tu nekdo čítal "Denník stroskotanca" od J.Verna.. ä (a neboli na nejakom ostrove, ale niekolkí trosečníci na malej lodke, ozaj len plti úprostred oceánu, takmer bez zásob potravín a VODY.. cca 1,5 - 2,5 mesiaca kým ich prúdy doniesli k ústiu Orinoca.. )
..alebo hocijaká podobná "medzná situácia..
@siminda - držková je ok, len kdo je háklivý treba jest len tie najmekšie časti tích držiek (ne tú hrubú tlstú kožu), inak je celkom chutná ak je dobre spravená
vnútornosti - jaké ? je vela bežních, napr. pečienka, a všetky s hladkou,/priečnou svalovinou - žaludok, srdce( ? ) - len do tlačenky,masitej - ale tiež musí byt dobre spravená, s octom, a vela cibule, mňäm :p
pes,mačka - najma v JV Azii dost bežné..
takisto jako všetky lovné zvery, všetkích druhov (na maso nemusí byt len hovadzie a bravč.mäs.)
@lysterka ja mäso rada nemám, takže ja by som ho nejedla (jediné čo zjem je kura, takže ja nejem ani len bravčo a hovädzie ) takže vnútornosti,pes,mačka a aj tie hnusné smradlavé držky by som nejedla ani za nič
@lyterka hm, áno, jedol som všetky možné časti tiel, vrátane očí a orgánov. bol som tak vychovávaný. a tak nejak sa mi tá pozícia zdá celkom konzistentná a úprimná, bez takých tých noriem, kedy je svalová hmota pokladaná za menej odpornú na jedenie, ako oči alebo pohlavné orgány.
to vylupovanie očí (prasiatok, rýb...) a odstraňovanie hláv (kur, ...) a čojaviemčoho, aby sme tie tvory vôbec boli schopní pojedať bez emocionálnej odozvy, je akási ešte hlbšia forma zabudnutia, naklamávania sebe samým.
mohla by si napísať, v čom sa ti moje vtedajšie stravovanie zdalo chaotické? : )
nepojedať mŕtvoly a výlučky reprodukčných procesov samíc je zatiaľ vskutku extrémne oproti konvenciám spoločnosti, v ktorej obaja, zdá sa, žijeme.
tá mentalita a spôsob vnímania, nedívanie sa na zvieratá ako na objekty k nášmu sebeckému užívaniu, však získava čoraz viac sympatizantov.
čomu som rád, pretože zvieratá mám rád. : )
keĎže som mala možnosť ochutnať býčie gule... tak ja už neviem. ale asi príšery, slimáka, vnútornosti a KAVIAR by om nikdy do úst nedala!!!! a tie indické chrobáky a crvčky a všetko, no a chobotnice tiež. mne je dobre pri haluškách a pirohoch
kedze nelubim skoro vsetko, je velmi tazke vybrat favoritov, ale tak uz tradicne vedie cibula, v zivote sa jej nedotknem, neochutnam, nic, fuj, nocna mora, radsej sa necham zabit ako sa dotknut tej hnusoby so zelenymi pasikmi. v tesnom zavese: kopor, mlada cibulka, pazitka, por, rajciny nakrajane na velke kusy, karfiol, pecene kura, ktore je vonku z truby viac ako polhodinu, vsetko co zije pod vodou okrem lososa (ale nie koza, to je fuj), vacsina hribov, pecienka a vsetky zabijackove speciality, vsetky masa okrem kuracieho, morcacieho, hovadzieho a bravcoveho, 99,9% suniek, parky, granadyr (neviem jak sa to pise , kefir, vsetky tie vyhonky a blbosti co hadzu do jedla aziati, rajcinova polievka, 90% syrov...no a tak to su len co ma narychlo napadli, inak asi o tom napisem knihu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
99 komentov
neznasam bryndz, zaludok protestuje
plnenu ťavu ..s viacerymi druhmi havede.dnuka
ružičkovy kel
hocičo rozvarené ( hlavne zeleninu )
a @5 a ani ine organy okrem pečene aj to len treščiu zjem
zly prvy obrazok tento som myslela
@trdelniiiq s tou huspeninou sa s tebou stotožňujem to ma nenapadlo, fuj ked si predstavim ako sa to trase ale šulance ..to ako?
a borsučí šmaľec už nikdy jesť nebudem.
asi by som mala probém aj s hmyzom a podobnými exotickými špecialitami, ale rozhodne by som k tomu mala menší odpor ako k vyššie uvedenému
a z toho zvyšného mi vlastne nič nenapadá .)
čo "by som nikdy".
a neviem prečo, niekomu nechutia vnútornosti alebo trebárs brokolica, mne nechutia marhule
čo mi ale vyslovene nechutí, no nehnusí sa mi to je karfiol, to mám aj traumu zo škôlky a vždy keď ho prehltnem napína ma
čo som nechutnala a ani by som nechcela je napríklad kaviar... proste sa mi hnusí myšlienka na to odkial to pochadza potom ešte všelijaké chrobáky čo jedavaju vo východných krajinach....
a také klasické jedlá mám rada všetky ktoré poznam ...asi...
Inak okrem tých exotických chujovín ako vývar z chobotnice, dve pesa, štyri zajacit, a pod. nemám problém zjesť hocičo
A su veci ktore nejem ked nemusim ale ze by som nieco fakt ze nenavidela asi ani nie..proste zo slusnosti dokazem zjest asi vsetko
a jedlo ktore najviac na svete neznasam a jedla som ho uz je kapustnica...Par krat mi stacilo, myslim ze uz ju jest nikdy nebudem
A kvasene uhorky, myslim fermentovane, nie nalozene v octe, vyzera to ako penis stiahnuty z koze (to si nie som ista, ako vyzera, ale urcite tak), makky a zeleny. Ugh.
A myslim ze huspeninu som v zivote nejedla lebo ma desi ako to vyzera...no a hmyz by som nejedla ofc
+ su take jedla ktore nemusim, ale zjem, napriklad ryzovy nakyp
nedokážem ani jej vôňu cítiť.
a hlavne, moje prežitie nezávisí na niečom takom, takže ani nemám v pláne nad tým uvažovať.
a poriadny kentusiak som v očiach niektorých asi, potom, na(ne)šťastie jestvuje čosi ako rastlinná tlačenka! to by si si dala? alebo ide skôr o tú podivnú formu, než o to, čo v tom pláva?
Klasik tlacenka je konceptualne priserna vec, co vedie k cloveka k pohnutke konzumovat studene sive utrzky (neviemcoho presne) v rosole?
cvikla. som alergik.
a sladke chobotiny - buchty, sisky, osie hniezda, palacinky, dukatove buchticky, ryzovy nakyp (ten ma vystavne postavenie), mliecna ryza, proste... nie, nie a este raz nie.
Čo sa nachádza u nás tak s tým nemám s ničím problém, všetko chutí.
Hmyz som už chutnal, nie že by som sa tým chcel napchávať ale dalo sa, no nebola to žiadna húsenica, tam by som už asi váhal
Inak čo myslíte pod pojmom zabíjačková polievka? Akože vývar z kostí? Ten si robím každú nedeľu
ale taku poriadne mastnu klobasku nikdy.
A nezjedla by som nikdy nejaký nehorazne tučný hamburger alebo niečo z čoho by priam tiekla masť...fuj
mne by sa to teda pripravovať nechcelo, jedine for the sake of a nasty vomit foodblawg
nielen konceptuálne je to ukrutné.
mňa veľmi baví, že to niekde volajú studeno (to už ale asi nie je tlačenka, ale huspenina), to je také výstižné. je jedna vlastnosť, ktorú na tom viem oceniť: práve tá priesvitnosť, ale v pevnom skupenstve. príde mi to, ako keď niekto pojedá ektoplazmu duchov, číry výlučok .D
Dolky so syrom a kečupom (mali sme to niekoľkokrát v školskej jedálni a bolo mi z toho príšerne zle)
Studenú polievku
Zjem všetko, no nikdy by som nezjedol býčie gule na smotane.
by všetci zjedli aj to, čo by
"nikdy nezjedli".
Chce to len pár hodín alebo
dní pôstu a aj fuj bude mňam.
Ale súhlasím s tým, že niektoré
jedlá mi chutia menej.
asi .D
@vymyslinick - tt, tuším tu nekdo čítal "Denník stroskotanca" od J.Verna.. ä (a neboli na nejakom ostrove, ale niekolkí trosečníci na malej lodke, ozaj len plti úprostred oceánu, takmer bez zásob potravín a VODY.. cca 1,5 - 2,5 mesiaca kým ich prúdy doniesli k ústiu Orinoca.. )
..alebo hocijaká podobná "medzná situácia..
@siminda - držková je ok, len kdo je háklivý treba jest len tie najmekšie časti tích držiek (ne tú hrubú tlstú kožu), inak je celkom chutná ak je dobre spravená
vnútornosti - jaké ? je vela bežních, napr. pečienka, a všetky s hladkou,/priečnou svalovinou - žaludok, srdce( ? ) - len do tlačenky,masitej - ale tiež musí byt dobre spravená, s octom, a vela cibule, mňäm :p
pes,mačka - najma v JV Azii dost bežné..
takisto jako všetky lovné zvery, všetkích druhov (na maso nemusí byt len hovadzie a bravč.mäs.)
zvyšné súhlas
to vylupovanie očí (prasiatok, rýb...) a odstraňovanie hláv (kur, ...) a čojaviemčoho, aby sme tie tvory vôbec boli schopní pojedať bez emocionálnej odozvy, je akási ešte hlbšia forma zabudnutia, naklamávania sebe samým.
mohla by si napísať, v čom sa ti moje vtedajšie stravovanie zdalo chaotické? : )
tá mentalita a spôsob vnímania, nedívanie sa na zvieratá ako na objekty k nášmu sebeckému užívaniu, však získava čoraz viac sympatizantov.
čomu som rád, pretože zvieratá mám rád. : )
ale tu nejde o to, ze by mi nechutili ale o to, ze sa snazim zachranit svet...