Ake kominacie surovin v jedlach ktore vecsine ludi pride normale...
... je podla vas nezmysel, alebo nezyselny sposob pripravy?
Napr. ja som nikdy nepochopil variat jedla vepro knedlo zelo kde sa do kapusty da pretlak. Preco? Ozaj preco paradnu dusenu kapustu dodrbat pretlakom? O.o
rezeň s ryžou, ako wtf však to je suche jak fras, ryža potrebuje šťavu
alebo proste surove mäso sushi, poké, tatarák
a už vôbec nechápem, keď je za obedové jedlo považovaný koláč typu guľky plnené džemom, palacinky, žemľovka...
A k veci. Podobné jedlá sa často dopĺňajú sladkým kvoli zjemneniu a zjednoteniu chutí. Nič-menej, do zelí sa dáva skor cukor, nie pretlak a ten čo ho tak robil to proste robí zle.
akože to tretie som myslela tak, že mi proste nepride normalne, ze sa za celkove jedlo považuje niečo, čo proste... neobsahuje totalne nič vyživne že niekto sa dokaže najesť doslova so sacharidov obaľovanych sacharidmi
@Annyejnji Jop to obedove menu. Nam od korony dovazaju jedlo do firmy a jedno na viber je niekedy nieco ako hotdog. WTF???? Akoze firma preplaca obedov ale ten obed stoji cca 6,5E a dostanem hotdog???? To by som sa hanbil vobec dat na jedalny listok.
@Karlotiskot K zeli, moj nazor je, ze tam ide prave vsetko ide tam sladke kysle a slane a kombinujes to tak aby to vo vysledku nebolo ani jedno. Dobra dusena kapusta je alchymia. Ale k tomu kdnedlo vepro verzii sa robi kysla s pretlakom. Normalne to robia v skolach a v restikach a nechapem preco.
@Annyejnji To je vecsina slovenskych jedal. Nadrbu ti kopec zemiakov, rize, cestovin a trosicku meska. Zelenina je rarita ako maso. Proste sa nazer knedlov a aby si nefrflal tak si daj kusok meska s omackou co je 50% olej. Ono podla mna slovaci nevedia varit vo vseobecnosti. Akurat nasa generacia pouziva internet a oboznamuje sa s gastronomiou. Staci si pozriet stranky s receptami. Snad kazdy komu sa podarilo uvarit caj ide pisat recept ako varit XDDD
@dezolat@7 Nie, mas to tam citit vsetko. Zjemnit kyslost a vytiahnut chut masa.
Pretože to robia zle. Nakoniec ako píšeš, robia to tak v školských jedálňach... A v reštikách možno, ale v dobrých určite nie.
Maso, kapusta, sadlo, cibula, cesnak, korenie, rasca a sol - to je všetko. Ako v tomto sa možno aj skrýva tvoj pohľad na naše kuchyne- ak jedávaš jedlá zahusťované múkou, pretlakom, robené na oleji či nebodaj zasypané vegetou, tak sa ti v ňom ani nedivím.
@Karlotiskot Tak toto je uz vec nazoru. Cukor nerad pouzivam a doma ho ani memam ale trochu to tej kapusty by to chcelo ale to kto ako chce. Ale ocot a vino by to chcelo. Ale zase hriech to neni ked to nieto neda.
@dezolat@10 no u mna je to vec názoru tak doma, ale v reštike chcem naozaj originál a kvalitku a cítit len to čo tam má byť.
Ale stejnak v dobe, keď má Pohlreich na nete miliardu receptov, masterchef je jedna z naj relacii a povedomie o vareni je uz dlho v rozmachu a elektricky grill si kupis za 40 eur si radsej varim doma niektoré jedlá aj, keď tu v Brne o fakt dobré veci nemáš núdzu. Mám tu kilo rebierok na ciernom pive s domacim chrenom, calamadou a hrociu za necelých desať eur a nažerú sa z toho dvaja ľudia. Na obedné menu za straváč jedlá s polievkami ako od babičky a podľa sezóny. Keď počujem o pretlaku v knedlo-vepřo-zelu tak sa mi nožík otvára vo vrecku.
@Tequila chili neprebija chut jedla lebo to nie je chut ale bolest, rozdrbes si usta a potom uz nic necitis. Ale hej tiez nechapem modu si tam dat co najsilnejsie chilli. Tiez mozes jemnejsie varianty a dat toho viac aby si tam mal aj tu chut toho chili a nie len pikantnost.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
alebo proste surove mäso sushi, poké, tatarák
a už vôbec nechápem, keď je za obedové jedlo považovaný koláč typu guľky plnené džemom, palacinky, žemľovka...
A k veci. Podobné jedlá sa často dopĺňajú sladkým kvoli zjemneniu a zjednoteniu chutí. Nič-menej, do zelí sa dáva skor cukor, nie pretlak a ten čo ho tak robil to proste robí zle.
Pretože to robia zle. Nakoniec ako píšeš, robia to tak v školských jedálňach... A v reštikách možno, ale v dobrých určite nie.
Maso, kapusta, sadlo, cibula, cesnak, korenie, rasca a sol - to je všetko. Ako v tomto sa možno aj skrýva tvoj pohľad na naše kuchyne- ak jedávaš jedlá zahusťované múkou, pretlakom, robené na oleji či nebodaj zasypané vegetou, tak sa ti v ňom ani nedivím.
Ale stejnak v dobe, keď má Pohlreich na nete miliardu receptov, masterchef je jedna z naj relacii a povedomie o vareni je uz dlho v rozmachu a elektricky grill si kupis za 40 eur si radsej varim doma niektoré jedlá aj, keď tu v Brne o fakt dobré veci nemáš núdzu. Mám tu kilo rebierok na ciernom pive s domacim chrenom, calamadou a hrociu za necelých desať eur a nažerú sa z toho dvaja ľudia. Na obedné menu za straváč jedlá s polievkami ako od babičky a podľa sezóny. Keď počujem o pretlaku v knedlo-vepřo-zelu tak sa mi nožík otvára vo vrecku.
A celkovo také kombinácie ze vela mastného spolu