IQ býva preceňované, dôležité je ak EQ (emocionálny kvocient) a RQ(kvocient racionality). Ak nemáte problémy s angličtinou, pozrite si napr. toto » www.magazine.utoronto.ca/feature/why-peo...
@kolini Ver tomu že to je podľa skutočnosti.. Choď na ulicu, obzri sa dookola a uvidíš.. príp. stačí aj tu kliknúť na fóra (a viem že ti to zbytočne píšem, ale aspoň reč nestojí)
mám silnú pochybnosť o tom že aspoň 1/5 má toľko čo udáva.
nie, lebo IQ je čosi ako "celkové skóre" kým RQ je jeho využitie v konkrétnych situáciách (aspoň takto to chápem) a ako aj v tom článku píšu, RQ sa dá naučiť
@0mega1 koniec koncov to IQ mi bolo vzdy na hovno =D sice som mal ist do skoly pre MND, aj riaditelka ma tam velmi chcela, ale ich ucebne osnovy boli oproti zakl. skole riadne popredu, tym padom by som musel opakovat rocnik a to som nechcel... no a ucenie ma uz nebavi ani minimalne.. tak uvidime co mi da VS
už otázka je v základe veľmi zle formulovaná. IQ sa nedá merať podľa čísla, ktoré dostanete vo výsledku z testu. Existujú totiž viaceré typy IQ testov a majú rozdielny bodový rozsah na určenie stupňa inteligencie. Otázka by mala byť položená skôr takto podľa výsledku v zmysle: podpriemer (retardácia), mierny podpriemer (hraničná retardácia), priemerné IQ, nadpriemerná inteligencia, mimoriadne intelektuálne nadanie (génius)
@kolini v mojej dobe keď som bol na vrchole ešte ako sopeľ nebola škola pre MND tak medializovaná (neviem či o nej rodičia vôbec teraz vedia ).
Dnes som bol na zápise a keď sa ma pýtali či budem zvládať toľko predmetov som reagoval "predošlá škola nevyužila môj potenciál" a pozerali na mňa ako na vola
@0mega1 ja si to pamatam.. ja a mama sme vedeli v podstate len o dvoch.. jedna v Kubrici pri Trencine.. a druha v BA na Teplickej, btw teraz byvam par metrov odtial =D a riaditelka Laznibatova sa s nami vela krat rozpravala osobne, velice uznavana osoba vo veci problematiky nadanych deti..
ja som chodil na bil. gympel.. zistil som aky som lenivy a k comu nemam totalne ziaden vztah.. ucil som sa len ked to bolo uplne nevyhnutne, cize na BIG a VOCAB testy kazde 3 mesiace.. v maturitnom som sa ucil napr. History na kazdu pisomku, lebo ma to bavilo.. ale to je o inom.. v podstate som odflakol 5 rokov..
IQ test som si robil už kurva dávno, ale len na PC, ale bol to nejaký ten mensa test a vyšlo mi okolo 140+-, nepamätám sa presne. Ktovie aké je teraz :o)
V 9 som bol u psychologicky a namerali my 156. Pred rokom a pol, ked sme este na SS ako cela trieda robili daky "test profesionalnej buducnosti", ktory pozostaval aj z IQ testu som mal 138. Ak to pojde dalej takymto tempom, za 20-30 rokov som v pasme debility.
kokoos... ja som bol v 10-tich u psychologicky na teste tusim nejakych 140 a daco som dostal... ale teraz chcem ist na test do mensy (rad by som bol clenom mensy, sranda organizacia...)
@kolini Vedel som, ze ma za tu chybu nekto zdrbe, ale trvalo to dlhsie nez som ocakaval.
Ja si skor myslim, ze to bude tym, ze ked mas napr. 3 roky pomaly ti staci vediet kolko je 2+2, podpisat sa a je z teba genius. Ked mas 9, tak ti staci povedzme vediet pracovat so zlomkami, alebo mat aspon aku taku priestorovu predstavivost. Ale ked mas 18 potrebujes rozmyslat sakra rychlo, mat verbalne, numericke, analyticke myslenie na fakt vysokej urovni, aby si dosiahol rovnaky vysledok ako ked si v troch rokoch vedel pisat. Teda ak si sa narodil s talentom, pricom ho dalej nerozvijas, alebo ti nadobudnute vedomosti z nejakeho dovodu odchadzaju, IQ ti pada.
najviac ludi 130 - 140 to vam silno verim mne vychadza tolko len z testov na matematicku a priestorovu inteligenciu, testy na pamat, verbalnu alebo vizualnu alebo komplexne u psychologa si nerobim radsej
"ja som bol v 10-tich u psychologicky na teste tusim nejakych 140 a daco som dostal"
o__O niekedy v tridsiatke si dajte spravit test u psychologa a uz tam asi nebude stacit nakreslit domcek a zratat na nom okna, dovtedy sa mozte chvalit ze mate 156 kokoti
@etelnair Omyl, skor Tvoj prispevok moc logiky nepobral, ani nahodou som sa nechvalil, ze mam 156. Ale ty budes asi jeden z tych, co komentuje, aby komentoval.
@kolini a teda aby som bola k téme, robila som dva testy, jeden u psychológa (mensa) a druhý nám robili v škole (pred prijímačkami na strednú - to bol, ako im ja hovorím - "v strese" - tzn. na čas). V tom na čas 129, v tom normálnom 131, takže priemer 130 A preto neviem, kam mám hlasovať, vzhľadom na to, že 130 je pri dvoch možnostiach :/
@porygon ked sa chces o logike hadat tak si to podme zratat...podla hentoho vysledku by si bol v 9 rokoch mentalne na urovni minimalne 14 rocneho decka a bol by si inteligentnejsi ako 99.9767326626% 9rocnych deti o__O
IQ testy v takom nizkom veku su kravina urcena na to aby sa decko a rodicia tesili....to ze ti IQ za 10 rokov kleslo o 20 bodov neznamena nic....a to este berme ze verime tomu vysledku 138 ale dajme tomu ze to bol dobry test
proste hento je jak keby som napisal ze v skolke som sa naucil jest lyzicou a trafit si do ust na prvykrat a teraz po 17 rokoch to robim stale tak isto ved ja som tiez normalne zaostaly
V 12tich som nejako okolo 140 podla oficiálnych testov u psychológa, ktoré, vám poviem, samé o sebe trvali dobre dlho.Teraz nemám šajnu Ale ja som bola šikovné decko.. v 3 rokoch som vedela čítať, písať Ako tak pozerám, máme tu samých géniov... IQ nad 120 je nadpriemer, do 140 vysoký nadpriemer a potom genialita. Zas sa neklamte podla testov na nete niektorí..
@fleur1301 ja som robil IQ testy aj pocas pobytu na Kramaroch, asi po 12 dnoch, kedy som cele noci nespal, kvoli ostatnym pacientom, zvijajucich sa v krcoch od bolesti, a mal som 111.. Test ma nutili robit nasilu ale ja som to ani nedokoncil, nemal som na to nervy a energiu.. Po tom ma zas cakala tucna teta aby mi rvala prsty do riti...
@rheia to je pekné, ja som v troch rokoch podľa obrázkov v encyklopédii koní, kde je vyše 80 rás, poznala každú rasu po mene a vedela som ti ich podľa obrázku pomenovať
@strommen2428 hej, "the best" - ale asi nie v tej kategórii, v ktorej si ty myslíš
@kolini určite, je X vonkajších vplyvov, ktoré ti ovplyvňujú psychiku. A oni to urobili, lebo si im robil nejakého "pokusného králika"? Že o koľko budú testy iné, keď budeš K.O. ?
@fleur1301 ja neviem, co za prijebany napad to bolo... nesuviselo to absolutne s nicim takym.. proste odveci.. zaujimave co to narobi
prvy test som robil v prijemnom zatuchnutom prostredi psychologickej ambulancie v detskom mestecku.. bolo dako 8:00, fajnovo som bol vyspinkany, ranajocky jak kral.. 139
a o pol roka neskor za podmienok, ake som ti opisal a zrazu 111
Len 2% populacie ma IQ nad 130, je teda velmi prekvapujuce ze podla vysledkov ankety ma kazdy druhy pouzivatel birdzu IQ 130+. Ach ta ironia V socialnej psychologii sa tento fenomen precenovania vlastnych kvalit/schopnosti nazyva iluzórna nadradenosť (Illusory superiority).
chyba mi odpoved absolutne netusim. ani neviem kedy som si v zivote robila iq test poriadne s normalnym vysledkom. raz som zacala na nete, v polke som uz unudene klikala co sa mi zachcelo a ked si to odo mna vypytalo smsku spoplatnenu tak som to nasrana zavrela
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
132 komentov
PS: priemer IQ v SR je 100 a tí čo žijú v kmeňoch majú priemer 80.
áno, naozaj. Testy mi robila naša psychologička
@hnisavica narazas trebars na johnnysheeka?☺
inak to co tam mam je maximalne z toho testu .. takze mozno je vyssie
tuším okolo 120 ... možno vyššie, nižšie ... nemerala som
vysledok: 139
Ale tu je bohužiaľ inteligentov jak nasratých, a tak to tu aj vyzerá.. takže výsledok tu bude veľmi nepresný.
mám silnú pochybnosť o tom že aspoň 1/5 má toľko čo udáva.
Nemá inač RQ blízko k IQ? (logika)
nie, lebo IQ je čosi ako "celkové skóre" kým RQ je jeho využitie v konkrétnych situáciách (aspoň takto to chápem) a ako aj v tom článku píšu, RQ sa dá naučiť
Dnes som bol na zápise a keď sa ma pýtali či budem zvládať toľko predmetov som reagoval "predošlá škola nevyužila môj potenciál" a pozerali na mňa ako na vola
Takže uvidíme obaja...
ja som chodil na bil. gympel.. zistil som aky som lenivy a k comu nemam totalne ziaden vztah.. ucil som sa len ked to bolo uplne nevyhnutne, cize na BIG a VOCAB testy kazde 3 mesiace.. v maturitnom som sa ucil napr. History na kazdu pisomku, lebo ma to bavilo.. ale to je o inom.. v podstate som odflakol 5 rokov..
to mi na 3 X ku podpisu staci...
"V 9 som bol u psychologicky a namerali my 156"
___
a inac suhlasim.. IQ sa vekom znizuje, preto sa hovori, ze najlepsie napady maju mladi ludia, lebo im to este pali..
Ja si skor myslim, ze to bude tym, ze ked mas napr. 3 roky pomaly ti staci vediet kolko je 2+2, podpisat sa a je z teba genius. Ked mas 9, tak ti staci povedzme vediet pracovat so zlomkami, alebo mat aspon aku taku priestorovu predstavivost. Ale ked mas 18 potrebujes rozmyslat sakra rychlo, mat verbalne, numericke, analyticke myslenie na fakt vysokej urovni, aby si dosiahol rovnaky vysledok ako ked si v troch rokoch vedel pisat. Teda ak si sa narodil s talentom, pricom ho dalej nerozvijas, alebo ti nadobudnute vedomosti z nejakeho dovodu odchadzaju, IQ ti pada.
jop.. thats about me
"ja som bol v 10-tich u psychologicky na teste tusim nejakych 140 a daco som dostal"
o__O niekedy v tridsiatke si dajte spravit test u psychologa a uz tam asi nebude stacit nakreslit domcek a zratat na nom okna, dovtedy sa mozte chvalit ze mate 156 kokoti
Ďalší bod mal byť od 111 do 120, ďalší od 121 do 130...
@camilla a vieš, že ma to ani neprekvapilo, že ti v tom IQ teste vyšlo: TAK NIČ... ?
@kolini @0mega1 hej, všetci sú tu géniovia, nehovoriac o @antifunebracka a samozrejme, koho by som ani nečakala, že dá niečo iné, je @strommen2428
IQ testy v takom nizkom veku su kravina urcena na to aby sa decko a rodicia tesili....to ze ti IQ za 10 rokov kleslo o 20 bodov neznamena nic....a to este berme ze verime tomu vysledku 138 ale dajme tomu ze to bol dobry test
proste hento je jak keby som napisal ze v skolke som sa naucil jest lyzicou a trafit si do ust na prvykrat a teraz po 17 rokoch to robim stale tak isto ved ja som tiez normalne zaostaly
zavolam na teba stab Markizy, pojdes do Reflexu
Nezávidím...načo to robili?! Prečo ťa nútili?
@strommen2428 hej, "the best" - ale asi nie v tej kategórii, v ktorej si ty myslíš
@kolini určite, je X vonkajších vplyvov, ktoré ti ovplyvňujú psychiku. A oni to urobili, lebo si im robil nejakého "pokusného králika"? Že o koľko budú testy iné, keď budeš K.O. ?
u žiadneho psychológa som nebola, ale myslím že debil alebo dement nie som
a IQ samotné nikoho nerobí človek, aj EQ je dôležité, ale ťažko merateľné
prvy test som robil v prijemnom zatuchnutom prostredi psychologickej ambulancie v detskom mestecku.. bolo dako 8:00, fajnovo som bol vyspinkany, ranajocky jak kral.. 139
a o pol roka neskor za podmienok, ake som ti opisal a zrazu 111
@kolini samozrejme, že to bolo vonkajšími vplyvmi...
Haf !
... a ak je táto anketa naozaj seriózna, tak tu je asi fakt veľa výnimočných...
@119