cafte vzdy som sa dobre ucila ale teraz s tym mam neaky problem prosto to nejde.. takk skuste davat neake napady o tom ako sa vy ucite akym sposobom, dakujeem
no ja ti môžem hovoriť už som na vysokej tak..ako prvé musím mať na to energiu, čiže nemôžem byť unavená, vyčerpaná a podobne, musím mať ticho aby som sa mohla sústrediť,
tak napríklad..najprv si to prečítam so zvýraznením, poprípade si k tomu pripíšem poznámku, potom si prepíšem hlavné informácie na ďalší papier, znova si z toho zvýraznim tie najdôležitejšie informácie, napíšem si k tomu otázky (čo ma donúti znova prejsť textom), potom si hovorím v hlave odpovede na tie otázky a potom sa snažím odpovedať si na ne už bez pozerania sa do textu a potom sa nakoniec snažím na ne odpovedať si písomne a zistím tak, čo si ešte nepamätám resp. musím zopakovať..kedysi som to robila na papier, teraz už väčšinou do počítača, kde to mám v jednom priečinku a tak sa mi papiere nepovaľujú kade-tade
tá metóda je zdĺhavá, ale fakt si je človek istý tým, že to vie
ono najlepšie si veci zapamätám,keď to učiteľ fakt kvalitne a zaujímavo, najmä na príkladoch z praxe, vysvetlí predmety,kde to takto nefunguje sa neučím.
neviem sa ani len biflit. ked niecomu nerozmiem, nebavi ma to alebo v krajnom pripade si k tomu neviem dat ziadne asociacie (akokolvek stupidne), nenaucim sa to.
@gertri to už neviem ale uč sa že si skús priraďovať slovíčka k niečomu čo ti to pripomenie..ako napríklad slovíčka z angliny ktoré sú v textoch tvojich naj pesničiek...alebo k niečomu vtipnému...hocičo len to nejako pospájať
citam si to. Ked je text velmi nepriehladny tak si napisem poznamky Niekedy ked som znudeny a neviem sa sustredit, tak si to citam nahlas alebo sa prechadzam po izbe a rozpravam sa o tom sam so sebou
učivo si rozdeľujem na také skupinky cca po 5-6 riadkoch (ofc vždy to čo k sebe nejak pasuje, ale väčšinou to tak vydá, že je to toľkoto riadkov) a prečítam si ich a poviem si ich nahlas. ak to viem, tak idem ďalej a ak nie, tak si to zase prečítam a zas poviem. keď to viem celé povedať, tak idem ďalej. keď takto prejdem všetko, čo sa mám naučiť, zavriem to a skončila som. už si to pozriem len pred hodinou, ale priebežne (napr. po ceste do školy, pri umývaní zubov,...) si to hovorím
nikdy som nechápala tých, ktorí sa učia tak, že si to prepisujú. pre mňa je to zdĺhavé a už fakt neviem, čo by som si z poznámok ešte spoznámkovala, keďže si myslím, že moje poznámky sú dosť dobré a keď si predstavím, že by som mala napr. 10 A4 pred písomkou prepisovať, tak no...
V prvom rade musím mať ticho.Neviem sa naučiť pri hudbe alebo podobne.Prečítam si celú látku,tak sa to po odstavcoch naučím samozrejme rozmýšľam o čom to je(nebiflím sa to) a potom si to poviem celé.O také dve hodiny znova a ak to viem tak v pohode ak nie tak sa do toho ešte pozriem Moje zošity sú strašne farebné a tak sa mi výborne učí Niekedy si pametám,že aha toto bolo tam a bolo to žltou,toto vpravo hore a zelenou ...Mne sa stáva,že sa učím napríklad dejepis a zrazu som niekde pri tom kam pojdem zajtra a tak neviem nič,ale mám tú výhodou,že sa dokážem prinútiť
mne vzdy pomahalo, ked som si niektore veci hovorila nahlas + mam vizualnu pamat, takze niektore veci sa ucia lahko. Teraz, ked som na vyske,k vacsinu casu stravim nad tym, ze si prechadzam vypocty, takze si pekne prestudujem, co to v poznamkach mam, zapamatam si, z coho vychadzam a kam sa mam dostat a ten vypocet uz nejako spravim.. niekedy aj na 2-3krat, teoriu si stale hovorim nahlas, niekedy aj pochodujem po izbe hore - dolu alebo to vysvetlujem nasim doma ^^ alebo obcas este pouzivam aj bielu tabulu, ale hlavne ked si potrebujem nakreslit nejaky obrazok, co budem potrebovat, tak nech to nehladam po papieroch
proste sa zasnívam, odkedy to robím hneď viem učenie. Napr: dejepis si čítam po riadkoch. Prečítam prvý riadok napr: (teraz napíšem totálnu blbosť) 1835 - kráľovná Gibralta nastúpila na trón. Mala 3 deti - 2 chlapcov a 1 dievča. A ja sa proste pri každej látke tak zasnívam ako keby to 1 dievča som bola ja , predstavujem si ako asi to všetko vyzeralo aké blbé je mať 2 bratov.. a proste takto sa to celé naučím po 1. prečítaní. Potom si to skúsim povedať a opakujem si celý príbeh v mysli ako nejaký film
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
tak napríklad..najprv si to prečítam so zvýraznením, poprípade si k tomu pripíšem poznámku, potom si prepíšem hlavné informácie na ďalší papier, znova si z toho zvýraznim tie najdôležitejšie informácie, napíšem si k tomu otázky (čo ma donúti znova prejsť textom), potom si hovorím v hlave odpovede na tie otázky a potom sa snažím odpovedať si na ne už bez pozerania sa do textu a potom sa nakoniec snažím na ne odpovedať si písomne a zistím tak, čo si ešte nepamätám resp. musím zopakovať..kedysi som to robila na papier, teraz už väčšinou do počítača, kde to mám v jednom priečinku a tak sa mi papiere nepovaľujú kade-tade
tá metóda je zdĺhavá, ale fakt si je človek istý tým, že to vie
neviem sa ani len biflit. ked niecomu nerozmiem, nebavi ma to alebo v krajnom pripade si k tomu neviem dat ziadne asociacie (akokolvek stupidne), nenaucim sa to.
vzorce, ktoré musím natlačiť do hlavy mám napísané po papieroch a polepené pri stole, po čase sa do hlavy dostanú
nikdy som nechápala tých, ktorí sa učia tak, že si to prepisujú. pre mňa je to zdĺhavé a už fakt neviem, čo by som si z poznámok ešte spoznámkovala, keďže si myslím, že moje poznámky sú dosť dobré a keď si predstavím, že by som mala napr. 10 A4 pred písomkou prepisovať, tak no...
no a teraz vazne...najlepsie sa uci rano,ked je clovek cerstvo vyspaty a nic ho nerusi