Mamka sa istý čas venovala detailnejšiemu rozoberaniu mien, aj keď, zdá sa mi, že to malo čosi skôr do numerológie - ja sa nevyznám, chcem len povedať, že jej výklady na dotyčných sedeli.
Samozrejme, čo-to sedí aj zo všeobecných výkladov mien, ale je mi zvláštne, keď poznám dvoch ľudí s rovnakým menom a prídu mi takí rozdielni, že sa mi nechce veriť, aby mohli mená nejako determinovať osobnosť. A predsa sa vždy nájde niečo, čo sedí.
Napríklad odborníci nám ešte kedysi odporúčali, aby sme aj mená literárnych postáv, ktoré tvoríme, vyberali dômyselne, opierajúc sa významový "slovník" mien, že by nebolo nejaké meno v rozpore s charakterom. Síce to tak robím, ale neviem, či to je skutočne dôležité
Ach, a ešte som zabudla - výklad môjho mena v súvislosti so mnou je TOTÁLNE scestný až na poznámku "železné zdravie", čo však polku môjho života tiež nebola pravda a dosiahla som ho až výcvikom.
toto viem odargumentovať tým, že poznám cca 12 ľudí s jedným menom (a dokonca v dvoch prípadoch), a každý z nich je iný. Potom poznám asi 5 darčekových predmetov s menom, z ktorých tiež každý hovorí o niečom inom. Považujem to preto za akúsi snahu o zovšeobecnenie individuálneho, ktorá nikdy nebude dokonalá
Ak by som vytvárala postavu, nedám jej meno, ktoré sa k nej vyslovene nehodí. Ale inak... v triede je nás asi polovica Lucií a nezdá sa mi, že by sme boli čoby len trocha identické kópie, takže asi tak
Janky sú ženy, ktoré objavujú dušu bytostí a vecí. Ich emotívnosť a túžba konať ich doženú veľakrát k neštandardným rozhodnutiam. Sú rezolútne, majú pevnú vôľu a dokonalý prehľad o dianí okolo seba. Disponujú dobrou pamäťou a vrodeným citom pre diplomaciu
Podla mňa je to naopak trápne keď niekedy to až bije do očí ako tie mená sedia podla vlastností. Nieje to realistické. Radšej by som bol keby im dávate normálne mená.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Samozrejme, čo-to sedí aj zo všeobecných výkladov mien, ale je mi zvláštne, keď poznám dvoch ľudí s rovnakým menom a prídu mi takí rozdielni, že sa mi nechce veriť, aby mohli mená nejako determinovať osobnosť. A predsa sa vždy nájde niečo, čo sedí.
Napríklad odborníci nám ešte kedysi odporúčali, aby sme aj mená literárnych postáv, ktoré tvoríme, vyberali dômyselne, opierajúc sa významový "slovník" mien, že by nebolo nejaké meno v rozpore s charakterom. Síce to tak robím, ale neviem, či to je skutočne dôležité
navonok drsná, vo vnútri jemná, žijem podľa svojich zásad, NIE som materialista..
no vlastne, celkom to sedí (až na tú vypočítavosť)
je to kopa blbostí.
Ak by som vytvárala postavu, nedám jej meno, ktoré sa k nej vyslovene nehodí. Ale inak... v triede je nás asi polovica Lucií a nezdá sa mi, že by sme boli čoby len trocha identické kópie, takže asi tak
?..nuž..asi skôr ne.
ale sranda je že mne to sedí (aj výklad mena aj znamenia)
@trubka91 neviem, ty to máš zrátané?