jaky je rozdiel medzi 1. a 4. moznostou?ale ja serem celu gramatiku , pis ako pocujes , ale niektory su haklivy na chyby uz len z toho ze maju zo seba lepsi pocit ked niekoho upozornia
@17 skôr o matematických chybách by som vedel hovoriť
ale inak zo slovenčiny ako takej, nikdy neviem rozlíšiť slová do kategórií archaizmus/historizmus - absolútne ani neviem pochopiť ako niekto môže, však to je jednak veľakrát nejasné a jednak ani nepoznám význam tých slov!
potom som nevedel spodobovanie, ale pred monitorom som sa to doučil a tak celkovo som aj celkom rád že som odišiel s dobrým základom
No, vidíš, ešte aj veľké písmená a aj to písanie slov spolu/oddelene . Je toho veľa, hoci som bola diktátovo silná. Keď si to tak sumarizujem, vlastne nechápem ako.
v malom mnozstve takmer vsetko, ale celkovo nerobim casto chyby. na b sa mi obcas stane, ale to je tym, ze mi stale floatuje hlava niekde inde. ked chcem, tak dokonca aj viem pisat
Pravopis je niečo, s čím nemám problém, ale občas si nie som istý v písaní veľkých písmen. Naša profka na morfológiu nám vravela, že najväčšie ťažkosti v slovenskom pravopise vraj spôsobuje písanie čiarok a veľkých písmen.
a k tej prvej možnosti.... myslím tým slová, v ktorých sa píše napríklad i a dáte tam y (ty si/ dám ti) a proste poznám ľudí , čo píšu ty si s mäkkým i.. alebo napríklad slovesá sa píšu s mäkkým i, čo robí? kreslí a napíšu tam kreslý božeeee
torchu prehadzujem pímsená Iba na ntb, inak väčšinou nič, iba ak sa náhodou zrazí nejaká moja mozgová bunka s druhou a neúmyselne napíšem blbosť ako "ktorísy"
podľa toho grafu sa tu tuším stretol jazykovedný ústav hlavne, že vo fórach sú také skvosty, že až
skôr by som povedala KEDY najčastejšie robím chyby, to hlavne, keď musím niečo veľmi rýchlo napísať (na nete), ale keď píšem rukou tak to vtedy keď nejaký dlhý text prepisujem a ešte k tomu mám aj málo času, vtedy sa mi podaria ozaj exempláre
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
lebo málokedy píšeme diktáty kde sa dávajú čiarky
nechcem sa vystatovať, robím aj ja chyby ale myslím že gramatiku ovládam dobre :- )
ale inak zo slovenčiny ako takej, nikdy neviem rozlíšiť slová do kategórií archaizmus/historizmus - absolútne ani neviem pochopiť ako niekto môže, však to je jednak veľakrát nejasné a jednak ani nepoznám význam tých slov!
potom som nevedel spodobovanie, ale pred monitorom som sa to doučil a tak celkovo som aj celkom rád že som odišiel s dobrým základom
*Keď už som pri tom a 63% Birdzákov je takmer dokonalých (Nebudem všetkých tagovať.. snáď sa niekto ozve, na webe som to nenašla.) ;
- na fóre/vo fóre?
ale nerobim ich casto
skôr by som povedala KEDY najčastejšie robím chyby, to hlavne, keď musím niečo veľmi rýchlo napísať (na nete), ale keď píšem rukou tak to vtedy keď nejaký dlhý text prepisujem a ešte k tomu mám aj málo času, vtedy sa mi podaria ozaj exempláre