Pamätáte si? V detstve keď ste sa hrali s kamarátmi pred činžiakom na skrývačky a naháňačky, vypočítavali ste, kto bude naháňať/počítať. Aké riekanky/vypočítavanky ste používali ?
en ten tiki dva špendľiky, prišol dzedo z ameriky, baba še ho zľekla, na koľena kľekla, idz ty dzedu von, bo to ne tvuj dom! (tam kde to skončilo, ten vypadával)
je to napísané presne tak, ako sme to hovorievali..nárečím (preklad v prípade potreby poskytnem)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Ale tak : Meleme meleme kavu , jedno zrnko von.
Ententiky-dva špendlíky vyletel čert z elektriky, baba sa ho zľakla na kolená kľakla , enten ten .... ? ty musíš ist z ko-la ven.
ja si veľa pamätám, babka ma učila
alebo
Vyskočil vyskočil, Vyskočilku preskočil. Vyskočilka vyskočila, Vyskočila preskočila.
Inak pisem pisem otaznicek , ktorym prstom bodku dam ? (na chrbat sa to robilo )
a dalej neviem
je to napísané presne tak, ako sme to hovorievali..nárečím (preklad v prípade potreby poskytnem)
Prečo ma práve toto ako prvé napadlo...
.... som zlá
a ešte sme hrávali Húsky húsky
Húsky húsky, poďte domooov! - Nejdemeee!
A prečo? - Pre vĺčka
A kde je vĺčok? - Za kríčkom
A čo tam robí? - Umýva sa
A čím sa utiera? - Zlatým ručníčkom
Húsky húsky poďte domov - nejdeme
Dám vám žito - Nechcemee
potom sa im núkal chleba a čokoláda a hovadiny a keď sa im ponúklo dobré niečo, tak, že Idemeee! a vlk ich chytal
Najviac hra,najviac !!!
Už k nám asi nevkročí, má motyku v obočí.
a napadla mi iná
Išiel ďedko po poľi,
pil poľ ľita kofoľi.
pokračuj...vyzerá to dobre
En ten tiky, dva špendlíky vyletel čert z Ameriky baba sa ho zľakla, na kolená kľakla, eč kveč meč a ty ideš z kola preč !