kúpila som si 6 ks rúšok v lete, bavlnených, ušili ich ľudia v chránenej dielni, a dá sa tam dať filter (ten ale nemám), prídu mi oveľa pohodlnejšie ako jednorázové, a majú namiesto gumičiek šnúrky
Mama ich pošila na mraky každý deň môžem mať iné ..ale teraz je môj favorit žlté s veľkými farebnými guličkami je tak veselo detské a to mám tiež v 2 strihoch
Najradšej a najčastejšie tie jednorazové, ale keďže žijem v Prahe, kde je teraz situácia extrémne zla, tak zvazujem tie "priedusne" lahke ffp3 respirátory bez ventilu. Myslim si, ze je to najbezpečnejšie a najpohodlnejsie riesenie.
@zajko1211 ale ja som myslela FFP3, tie by mali mat bezpečnosť 99%. Teraz nejaké mam, s ventilatorom. Ale tie nie su primárne určené na tieto účely a naviac nechrania dostatocne ostatných v mojom okoli, pokial by som bola nakazená. A najma tiez ťažšie sa v nich dýcha a vytvára viac vlhka, ako v tých zdravotných FFP3, ktoré by mali mat rovnakú mieru ochrany ...Chcelo by to menej nenávisti a viac empatie Ak sa chceš dostať do toho tvojho vytúženého neba...
@zajko1211 inak ja naozaj nechápem, ze si uz dávno nedostal ban na všetky svoje nicky! to je naozaj niekde medzi nebom a zemou ako to, ze sa z homosexuala môže stat hetero gratulujem ti
Čierne šité, občas jednorazové. A vytešujem sa, že kopa dôležitých ľudí má na rúšku slovenský znak, kým ja mám slovenský aj maďarský. Ako správna pendlerka.
Ja nosim take to modre jednorazove s gumickami viackrat to iste ukamenujte ma! A potom este take latkove co tu niekto sil a rozdavali ich v drogerii ked to zacinalo dam fotky neskor mozno
V praci respirator ffp2 a na tom jednorazove modre rusko - nepytajte sa preco, interny predpis. Mimo prace latkove bavlnene, ktore mi usila mamina. Svetlomodre s muchotravkami alebo tmavomodre malickymi s bielymi kvetinkami.
Väčšinou šité nosím a také aj najradšej nosím ...najradšej mám rúško v kombinácii farieb čierno-biele (páči sa mi celkovo čierna, no aj biela, ale aj ich kombinácia) ...tak najradšej nosím najviac rúško čierne s bielymi malými bodkami a malými hviezdičkami ...to je u mňa top ...no a potom mám také odveci tyrkysové, modré s bielymi bodkami (aj to sa mi celkom páči)
@azizi
drahá a kto si ty?!
že ma súdiš? a kde som napísal, že som hetero, by som rád vedel...
a o bane je pekne od teba, že mi ho praješ, taký ľudský prístup od teba...
a keď chceš azizi, nos aj dve rúška pre mňa za mňa jedno na hube a druhé na arane...
ale nevnucuj to druhým a hlavne na Slovensku, keď ty sediš na riti v Praze a tam už všetko skolabovalo, v stredu vymrie a v piatok zaleje voda...také su prognózy pre štát Česko, lebo prestali nosiť od júla rúška...
Mám 4 kusy šitých, nie také nariasené obdĺžnikové ako tu už niekto pridal foto, ale také presne tvarované na tvár. Mám jedno v takej nude-ružovej farbe, čisté, podšité bielou látkou. Potom mám sivé rovnaké. Ďalšie je čierne s bielymi geometrickými abstraktnými vzormi, podšité na bielo. A posledné je tmavomodré s bielymi vormi, také na ľudový štýl ale sú veľmi maličké takže je to celkom elegantné. Nosím ich podľa oblečenia. Mám aj zásoby jednorazových aj s respirátorom ale tie nenosím. Nevidím dôvod nosiť jednorazové, keď mám tie 4 ako kusy odevu ktoré si operiem a lepšie mi sedia na tvári, lebo ako hovorím nie sú to len nariasené obdĺžniky ale fakt sedia na tvár. V aute mám vždy jedno jednorazové, ktoré som nikdy nepoužila ale nechávam ho tam, kdyby neco, lebo už sa mi stalo viac krát, že som si zabudla rúško a zistila som to až v aute.
už som si na nich aj menila gumičky lebo som prišla na to, z ktorých ma nebolia uši. Tak som tie isté gumičky dala na všetky látkové rúška, čo mám. Po polhodke v rúšku už ani nevnímam, že ho vôbec mám. Vyjdem na ulicu a ľudia, čo sú so mnou mi musia povedať, že vonku už rúško nemusím, môžem si dať dole... lebo mne by nedošlo, necítim ho. Asi tak, ako necítim ponožky na nohách. Nerozumiem, akú drámu kvôli nim robia poniektorí
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
Doporučujem aj Matelkovi
drahá, vieš cez tie priedušné rúška sa koroňa ťažko dostane do organizmu..
drahá a kto si ty?!
že ma súdiš? a kde som napísal, že som hetero, by som rád vedel...
a o bane je pekne od teba, že mi ho praješ, taký ľudský prístup od teba...
a keď chceš azizi, nos aj dve rúška pre mňa za mňa jedno na hube a druhé na arane...
ale nevnucuj to druhým a hlavne na Slovensku, keď ty sediš na riti v Praze a tam už všetko skolabovalo, v stredu vymrie a v piatok zaleje voda...také su prognózy pre štát Česko, lebo prestali nosiť od júla rúška...