ja mám iba jedny a nosím ich keď svieti slnko alebo je hnusno pod mrakom alebo keď je nasnežené, pretože mám veľmi citlivé oči a vyslovene ma priame svetlo "bolí"..
aké mi sadnú. ale najradšej niečo medzi "warholovkami" a "muchami". také čo majú ten klasický ray ban tvar mi nesvedčia ale niečo podobné len trocha mačací tvar či ako sa tomu hovorí.
nenosím ich síce často, nemám moc rada ten pocit okuliarov na tvári ale pri priamom slnku musím
Ale inak mam taku uzku, hranatu, svojsky-stylovu formu z mojej oblubenej optiky a nie, nemenila by som. Vpodstate sa mi ziadne z tych "modernych" kuskov moc nepacia.
@xhtml A ochrana proti UV žiareniu ktoré ničí zrak?
Vážne, nechcel by si ty radšej žiť niekedy v dávnej minulosti, kedy nepoznali výdobytky dnešnej doby, zomierali pomerne mladí, trpeli ochoreniami, ktoré sú dnes jednoducho liečiteľné (alebo minimálne vieme, ako sa im vyhnúť)
Ak by som verila na reinkarnácie, tak by som tvrdila, že v minulom živote si robil inkvizítora, upaľoval "čarodejnice" alebo sa venoval niečomu podobnému...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
-ludia pred stomi rokmi slnecne okuliare nenosili
-ludia su rozmaznani, akonahle vide slnko, uz im to vadi
-ludia nosia okuliare kvoli tomu, aby boli stylovi (vo vlakoch, v tieni, vecer)
atd
@xhtml - to akože fakt myslíš?
ludia pred sto rokmi nemali tak zdevastovane zivotne prostredie a slnko nebolo tak ostre
ludia nosia okuliare aj preto aby im slnko neposkodilo sietnicu v oku napriklad
Iba raz za čas.
A tie čo nosím, neviem ako sa volajú
nenosím ich síce často, nemám moc rada ten pocit okuliarov na tvári ale pri priamom slnku musím
Ale inak mam taku uzku, hranatu, svojsky-stylovu formu z mojej oblubenej optiky a nie, nemenila by som. Vpodstate sa mi ziadne z tych "modernych" kuskov moc nepacia.
@anzu - tak veru... nehovoriac o tom, že predchodcov sln. okuliarov poznali už v Starom Ríme, potom 13. a 18. stor.
Vážne, nechcel by si ty radšej žiť niekedy v dávnej minulosti, kedy nepoznali výdobytky dnešnej doby, zomierali pomerne mladí, trpeli ochoreniami, ktoré sú dnes jednoducho liečiteľné (alebo minimálne vieme, ako sa im vyhnúť)
Ak by som verila na reinkarnácie, tak by som tvrdila, že v minulom živote si robil inkvizítora, upaľoval "čarodejnice" alebo sa venoval niečomu podobnému...
inak..pilotkyyy