nikdy nevrav nikdy ale prieči sa mi predstava, že by som dakoho zradila, že by som mala rozrobených viac vzťahov súčastne alebo že by.. neviem. tak len dve morálne zásady odo mňa
neviem.....snazim sa neklamat inym a hovorit na rovinu co si myslim a vyhybat sa tak "ohovarackam"---
proste neviem vybrat nejake vyslovene zasady....clovek povie ze by nikoho v zivote nezabil, ale keby sa ocitol v zivotunebezpecnej situacii, v sebeobrane by podla mna bola väcsina ludi schopnych to spravit....proste zavisi to od konkretnej situacie
@16 k tomu ublíženiu, tak len v sebaobrane, ale pochybujem, že by sa mi to podarilo... A k tej úprimnosti, je to jedna z mojich úplne najväčších zásad a nevravím, že sa mi nestane, že ju nejako poruším, ale vážne si na tom veľmi zakladám.
to, ze mam mnohe moralne zasady nemeni nic na tom, ze niektore mozem porusit aj bez toho, aby som to tak chcela. povedala by som, ze nikdy nikoho nezabijem. lenze co ak sposobim dopravnu nehodu a niekto zomrie? co ak budem nutena v boji na zivot a na smrt niekoho zabit (nepravdepodobne, ale nie nemozne)?
osud ma moze dostat do situacii, ked budem nutena zahodit vsetky moralne zasady a zachranit si zivot. nikdy nehovor nikdy.
Vlastne asi nemám o__O alebo sa mi väčšina porušila. Teda ja som..
možno taká jedna,ktorej sa snažím stále držať je,aby som bola vždy sama sebou,ale to asi nie je morálna zásada..proste nepretvarovať sa (pokial to nie je nutné/slušné -v škole etc/...
Neviem si pomoct, ale mat moralne zasady, ktore NIKDY neporusim, je podla mna nenormalne naivne a hlupe. Akozeee lebo zivot je v 3. tisicroci VZDY a VSADE pohodlny a idealny ako sme snivaly 2000 rokov, takze kazde primitivne zlo je uz nerealne, hej? Porusila som toho vela, ale nechcela by som zit so svedomim, ze som niekoho zabila.
nezabiť (ani potrat), nekradnúť, nespôsobovať ľuďom svojím správaním psychické choroby, nepodvádzať svojho muža, dosiahnuť, čo som si zaumienila (zaumienila som si len to dobré)
žiadne fyzické násilie, žiadna nevera, žiadna závisť (to tretie možno znie zvláštne, ale závisť mi príde ako naozaj neskutočne otravná ľudská vlastnosť)
Neviem, či napíšem len zásady, ktoré by som neporušila, akosi sa mi to nechce extrahovať.
Snažím sa o to, byť vždy úprimná, aj keď veľa ľudí to nevie oceniť, lebo pravda sa nie vždy dobre počúva...
Nepodviesť - už nikdy. Bola to moja morálna zásada, pošmykla som sa pri bývalom, a preto viem, aký to je hnusný pocit, aj keď ten vzťah bol už v podstate dávno skončený. A už nikdy viac. To sa radšej rozvediem.
Snažiť sa aspoň trochu vážiť si sama seba, uvedomovať si aj svoje klady, nie len zápory a nenechať so sebou zaobchádzať tak, ako si nezaslúžim. Tiež už nikdy viac.
A aj keď sa mi to nie vždy celkom darí, snažiť sa venovať svoj čas ľuďom, ktorých mám rada a ktorí majú radi mňa - moju maminku trochu zanedbávam, musím sa polepšiť Lebo tu nebudú navždy.
Také veci, ako nezradiť priateľa/rodinu, nepreberať partnera, nekradnúť, to je podľa mňa normálne. Viac ma momentálne nenapadá.
Tiež mám svoje zásady, čo sa týka vzťahov. Vraj je to neobvyklé v dnešnej dobe. Neviem.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
62 komentov
Nedávať sa do vzťahu zo zvieraťom.
Nedávať sa do vzťahu s imaginárnym drakom.
nekradnut
nepodvadzat ked som vo vztahu
čo ja viem
neohovárať za chrbtom.
už nikdy neísť na železnú.
ale nejaké mi zostali, také typu "nikoho nezabiť", ale to beriem skôr ako samozrejmosť
Podvádzať budúcu ženu svoju.
Zahrešiť pri každej príležitosti.
nestriedat partnerov, nebyt promiskuitny
nepretvarovat sa pred ludmi
proste neviem vybrat nejake vyslovene zasady....clovek povie ze by nikoho v zivote nezabil, ale keby sa ocitol v zivotunebezpecnej situacii, v sebeobrane by podla mna bola väcsina ludi schopnych to spravit....proste zavisi to od konkretnej situacie
ale! určite by som neriešila (ex)frajiira naj kamarátky! napr.
Byť úprimná, nepodvádzať a pod.
Nejesť zajačie a králičie mäso
osud ma moze dostat do situacii, ked budem nutena zahodit vsetky moralne zasady a zachranit si zivot. nikdy nehovor nikdy.
nepodvádzať (najmä v zmysle nepodviesť partnera...ale ani samotné podvádzanie nemám zapotreby)
a taktiež by som nešla na potrat...nedokázala by som to (jop, pustite sa do mňa, ale fakt by mi moje svedomie nedovolilo spávať)
možno taká jedna,ktorej sa snažím stále držať je,aby som bola vždy sama sebou,ale to asi nie je morálna zásada..proste nepretvarovať sa (pokial to nie je nutné/slušné -v škole etc/...
2.ochranovat bezmocnych aj keby to malo viest k mojej smrti
3.pocuvat maminku
2. Nesľubovať niečo, čo nechcem splniť
3. Nespať viac ako 8 hodín
starať sa o seba
veci robiť podľa seba
nebaliť zadaného
nepodvádzať vo vzťahu, z hocijakých dôvodov a za hocijakých okolností
Mať nadhľad.
Jednať čestne a spravodlivo (aj keď ako napísala @40 v rámci možností).
Mám ich viac, ale tieto ma napadli prvé. Zaujímalo by ma prečo.
2. Vždy si džentlmen! Nie si, iba ak z neznámych príčin zabudneš, alebo to nedovoľujú okolnosti. Múdre ženy to vždy ocenia:
3. Naslúchaj otcovým radám. Nemusí mať pravdu, ale je rád, keď ho počúvaš. A občas má pravdu. (aj mama)
Nevolit politicku luzu
Nemat sex bez lasky
zit cestne vo vsetkych smeroch
nejest zlty sneh
@45 kks henten vyzera jak hanes!
nezradila by som blízku osobu
a nezabila nikoho.
1.- neublizit zene
2.- nieje moralna tak ju sem nebudem pisat
3.- nepredavat drogy a nezabit cloveka
Ale som rad ze vy mate viac tych moralnych zasad
a viac ich nie je... tie najhlavnejšie čo som celý život mala som už porušila.
Neviem, či napíšem len zásady, ktoré by som neporušila, akosi sa mi to nechce extrahovať.
Snažím sa o to, byť vždy úprimná, aj keď veľa ľudí to nevie oceniť, lebo pravda sa nie vždy dobre počúva...
Nepodviesť - už nikdy. Bola to moja morálna zásada, pošmykla som sa pri bývalom, a preto viem, aký to je hnusný pocit, aj keď ten vzťah bol už v podstate dávno skončený. A už nikdy viac. To sa radšej rozvediem.
Snažiť sa aspoň trochu vážiť si sama seba, uvedomovať si aj svoje klady, nie len zápory a nenechať so sebou zaobchádzať tak, ako si nezaslúžim. Tiež už nikdy viac.
A aj keď sa mi to nie vždy celkom darí, snažiť sa venovať svoj čas ľuďom, ktorých mám rada a ktorí majú radi mňa - moju maminku trochu zanedbávam, musím sa polepšiť Lebo tu nebudú navždy.
Také veci, ako nezradiť priateľa/rodinu, nepreberať partnera, nekradnúť, to je podľa mňa normálne. Viac ma momentálne nenapadá.
Tiež mám svoje zásady, čo sa týka vzťahov. Vraj je to neobvyklé v dnešnej dobe. Neviem.
2.Nikdy nezávidieť niekomu kto sa má preukázateľne horšie ako ja.
3.Nikdy nemať viac ako 2 zásady.
a potom také veci ako neklamať a nebyť neverná a nebaliť zadaného - zatiaľ som ich neporušila ale neviem zručiť že ich neporuším
2. nenechať kamaráta v sračkách
3. nebozkávať sa alebo nebodaj iné intímnosti s chlapom