Aké sú tvoje krátkodobé a dlhodobé životné priority/plány?
Ahojte, zaujímalo by ma, či si zostavujete nejakú životnú stratégiu alebo robíte plány do budúcnosti, krátkodobé (na tento týždeň/mesiac) alebo dlhodobé (celoživotné?) a ak hej, môžte aj prezradiť aké to sú
ja si vzdy narobim plno planov, ale ked pride cas na ich realizaciu, vzdy z toho akosi zide (jednoducho mam plnu hlavu myslienok a snov, ale ked pride cas nieco pre to urobit, zvitazi moja bojazlivost/lenivost/pohodlnost) :ehm:
aby v roku 2016 strana HZDS vyhrala volby a aby sa pan Mečiar vratil do vlady! jedine pan Mečiar moze zabezpecit Slovensko bez korupcie a kriminality. Pan Mečiar jedine moze zvysit platy a znizit vsetky ceny. Jedine Mečiar a HZDS!
krátkodobé? odrobím niekde na stavbe pár mesiacov, alebo sa dostanem späť do pôvodnej práce...alebo mi jedného pekného dňa zasa zašibe a pôjdem dajme tomu do Škótska, alebo Dánska, či Anglicka zarobiť nejaké dukáty a zasa cestovať...celoživotné plány ani nemám, neviem čo bude o mesiac...nemám na Slovensku voči nikomu zatiaľ záväzky, tak veci riešim dosť spontánne...veci, ktoré nieto plánuje rok, mám ja za tri týždne zmáknuté...budúcnosť ukáže sama...
kratkodoby - zostatnicovat, ist do uk a uspesne tam prezit, ist na top dovolenku
dlhobody - neviem vobec co bude po lete a rozhodla som sa nic neplanovat, budem sa riadit momentalnymi tuzbami/snami/intuiciou
@amikadze ty uz si bola, to nebude fer ked pojdes zas ! chceme ist na mesiac do thajska alebo malajzie, ale bude dost zalezat ake budu v auguste-septembri ceny leteniek tam.
Kratkodobe prezit dnesok a este dalsich par dni v strese,potom ist na tenerife a uzivat
dlhodobe: skoncit medicinu,ist na staze a atestaciu do zahranicia k priatelom,vratit sa na slovensko a robit to comu idem obetovat svoj zivot dokym budem vladat.
kratkodobe-pekne zmaturovat, odstahovat sa, vratit sa na Grape, nerobit nic cele leto len zlepsovat franinu a zacat s rustinou, plus vymakat si telo a urobit si certifikat instruktorky jogy
dlhodobe-najst si robotu, ktora ma neznici, setrit si peniaze aby som mohla precestovat svet, varit frajdesovi super jedla , byt zdrava,ocistit si organizmus, zbavit sa vsetkych alergii co ma otravuju,kupit si filtracku vody, chcem psa Shibu, zit pri mori, kazde rano pred robotou ist plavat a behat, brat moju shibu vsade so mnou koniec
a chcem este zomriet nejak milo a uz sa sem nikdy nenarodit
dlhodobe - najst si dobru pracu, najst si byvanie, naucit sa druhy jazyk na C1, vratit sa k mojej milovanej anglictine a spravit si druhy certifikat, dat sa zdravotne dokopy, zacat sa venovat niecomu relaxacnemu, najst si fajn partnera casom
nejak pevne nie ale circa viem ako sa chcem uberat, najvacsou prioriou je pre mna ale ukoncenie studia, teda az magisterskeho. Okrem toho chcem popracovat na svojich jazykovych zrucnostiach s cim suvisi aj mozna zmena prace, but sa vratim k prekladaniu alebo pojdem ucit, a francuzstinu, z tej chcem certifikat.
mam aj nejake cestovatelske ciele ktore mienim vyplnat, a kratkodobe len take situacne ako dokoncit rocnik, zaobstarat si whiteboard, pravidelne civcit a podobne
prestahovat sa. coznamena ze budem musiet prejst na fulltime...co mi zoberie velacasu a energie...ale budem zit vo vlastnom a budem mat nejake peniazky...potom savratim asi na polovicny..
moje kratkodobe plany ..... hmmm porobiť skušky aby som nemusela nič prenášať, najst si brigadu na leto, schudnuť do konca augusta...
moje dlhodobe plány - hmmmm ja už nemam žiadne , neverím na plány, nikdy mi žiadny nevyšiel, nikdy ... možno teraz spraviť si aspon Bc.
akože do smrti by som mohla mať dáky svoj byt ale neviem ani zaco ani kde ...
robotu si najsť taku kde by som sa nezodrala a zarobila aspon 700 plus... snad by ma potešilo keby mi ostali dáke kamošky do buducna aj ked sa usadia...
byt krásna sexy štihla, fit, zdravá ženšká ... to by som chcela,,, aj po 30,40+
kedže deti ani manžela mať nechcem tak neviem čo v tejto oblasti ? ... nič...
cestovať by som chcela... ale neviem no či na to zarobím, uspokojím sa aj s dovolenkou dva krát do roka po dva týždne... už ma opusťa naivita že by som dakedy pocestovala celý svet cez safari az po kambodžu cez taliansko po braziliu...
@27@sisi092 #27 - exact this!
(takmer) každú 1 vetu akoby som ja písala,
presne sedí aj na mňä!..
(biohužial :/(
"byt aspon do smrti, neviem ani zaco ani kde.." njn
"..robotu si najsť taku kde by som sa nezodrala a zarobila aspon 700 plus.." - sory ale aj toto ti okrešem trochu, obe zložky "roboty sú málokedy spolu, dost vzácna práce aj lahká aj hodne dobre €platená..
krátkodobé: spraviť vo štvrtok skúšku z biochémie a začať sa sťahovať , ísť na stáž do Nemecka a spraviť dalšie dve skúšky
Dlhodobé: prežiť sťahovanie v psychickej pohode , naučiť sa byť sama so sebou , nájsť si zumbu v novej lokalite, kúpiť a preštudovať si knihu o paliatívnej medicíne, ísť na kurz, korý organizuje Plamienok a najvzdialenejší plán je kúpiť si malý domčúrik s výhľadom na more
krátkodobé: zmaturovať tento rok, zmaturovať budúci rok, dostať sa na školu, nájsť nejakého chlapa
dlhodobé: chcela by som si urobiť nejaký kurz aby som mohla robiť učiteľku/predcvičovateľku (nviem ako to nazvať po slovensky) yogy, certifikát z francúzštiny na C1, skončiť univerzitu a nájsť si prácu. skončiť sa myslí minimálne doktorát. deti. dom. po 40tke farma niekde vo francúzskch alpách s dvoma koníkmi a stádom oviec.
áno, mám svoj život chorobne do bodky naplánovaný. so what.
hmm zmaturovať na samé jednotky (to sa mi asi nepodarí, newa , spraviť dobre talentovky a dostať sa na VŠ do Nitry (to si dávam takých 50%), potom neskôr sa zamestnať, ako profesionálna herečka niekde v SND, alebo proste v nejakom lepšom divadle
a založiť si rodinu, byť úspešná, dožiť sa vysokého veku (pri mojom zdravotnom stave absolútne nereálne)
Krátkodobé:
-dostať sa na školu, na ktorú chcem ísť.
Dlhodobé:
- úspešne zmaturovať
- dostať sa na LF, úspešne vykonať štátnice z nemčiny, poprípade španielčiny.
- doplniť si vzdelanie, zamestnať sa
-vyliečiť sa z mojich chorôb ( môžem snívať )
- užiť si život, nájsť nových priateľov, cestovať, popritom sa stále vzdelávať a rozširovať si obzory z rôznych oblastí
-nájsť si partnera, usadiť sa a založiť rodinu
- mať dve krásne a zdravé dvojičky :letim: 8)
-byť ako-tak zdravá+ moja rodina
Keby sa mi splní aspoň polovica, som najšťastnejšia :-S
dlhodobe: neviem.. rozhodnut sa kam chcem ist na vysku, dobre si vybrat, odist v septembri na vysku a zacat novy zivot, chodit pravidelne behat a cvicit, nejak si usporiadat priority v zivote a prist na nejaky ten zmysel ze co tu mam robit na tomto svete a tak noo.. aby som nezila zbytocne, aby som niekomu robila radost
strašne ma baví plánovanie, len tá realizácia takže mám len kratkodobé plány, ako napr teraz spraviť skúšky a ísť na leto do zahraničia. Dlhodobé moc neriešim
do ďalekej buducnosti premýšlam tak všeobecne skôr, ono to záleží skôr od toho koľko z mojich potrieb mám naplnených (tých dôležitých), čiže napríklad teraz riešim najviac prítomnú budúcnosť, maximálne 2-3 mesiace dopredu, viem totiž čo mám, čo chcem a čo približne bude, po tých 2-3 mesiacoch príde zmena ktorú ešte nemám pod kontrolou (tieto situacie ktore sa deju teraz pod kontrolou mám) čiže preto to riešim takto ...dostávam sa teoreticky do rovín uvažovania nad buducnosťou vďaka tomu nad čím a do kedy mám a nemám kontrolu ...keď už neviem ako to bude pokračovať a čo nové to prinesie tak okolnosť mi to ukáže a vloží mi nové možnosti (teraz nemám namysli niečo že ,,uvidime čo bude,, teraz mám na mysli to že presne viem čo príde za ten čas, no ešte neviem ako s tým naložím - čiže preto)
a tá ďaleká budúcnosť tak nad tou premýšlam tak že raz chcem milujúcu inteligentnú partnerku a žiť s ňou + mať s ňou dom a deti ... a mať príjemný život ... z toho mám zatial iba finančný príjem a nejaké predstavy a snažím sa teda zbytočne nad tým nepremýšlať lebo je to veľmi ďaleká buducnosť a je to ešte zbytočné ...čiže hej, idem postupne po reálnych-časových etapách pekne po poriadku a zbytočne sa nestresujem a nedávam si týždenné plány alebo čo ...
nevidim zmysel v obmedzovani sa nejakymi planmi, ktore aj taq konecnom dosledku dopadnu lepsie, ako som cakal cize moj jediny plan je neplanovat, pretoze vsetko je fajn fajn fajn tralala
@melancholik nie, nie v piatok mame 3roky a stale je to velalaska
Ale tak dobre nejake tie plany, kratkodobe su: ist na dovolenku s mamcou, ist na dovolenku s frajkom, podat si prihlasku na rigo.
Dlhodobe: dufat, ze sa postasti henta super robotka a ked nie tak najst este lepsiu spravit judr., vychovat s gregora dobreho psa, najst si s frajkom super byvanie, mat krasnu svadbu a malu princeznicku Ninu :happy: Jeeejda a este ten dom chceme stavat, tak aj to! :letim:
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
:ehm:
dlhobody - neviem vobec co bude po lete a rozhodla som sa nic neplanovat, budem sa riadit momentalnymi tuzbami/snami/intuiciou
dlhodobe: skoncit medicinu,ist na staze a atestaciu do zahranicia k priatelom,vratit sa na slovensko a robit to comu idem obetovat svoj zivot dokym budem vladat.
dlhodobe-najst si robotu, ktora ma neznici, setrit si peniaze aby som mohla precestovat svet, varit frajdesovi super jedla , byt zdrava,ocistit si organizmus, zbavit sa vsetkych alergii co ma otravuju,kupit si filtracku vody, chcem psa Shibu, zit pri mori, kazde rano pred robotou ist plavat a behat, brat moju shibu vsade so mnou koniec
a chcem este zomriet nejak milo a uz sa sem nikdy nenarodit
dlhodobe - najst si dobru pracu, najst si byvanie, naucit sa druhy jazyk na C1, vratit sa k mojej milovanej anglictine a spravit si druhy certifikat, dat sa zdravotne dokopy, zacat sa venovat niecomu relaxacnemu, najst si fajn partnera casom
vravim tomu suhrnne - usporiadat si zivot.
dlhodobe- dokoncit skolu
mam aj nejake cestovatelske ciele ktore mienim vyplnat, a kratkodobe len take situacne ako dokoncit rocnik, zaobstarat si whiteboard, pravidelne civcit a podobne
A kratkodobe- byt stastny a spokojny
.D .. ách .. to neni uražka ok
...nejaké veci jednej značky, tu sú 2x drahšie
moje dlhodobe plány - hmmmm ja už nemam žiadne , neverím na plány, nikdy mi žiadny nevyšiel, nikdy ... možno teraz spraviť si aspon Bc.
akože do smrti by som mohla mať dáky svoj byt ale neviem ani zaco ani kde ...
robotu si najsť taku kde by som sa nezodrala a zarobila aspon 700 plus... snad by ma potešilo keby mi ostali dáke kamošky do buducna aj ked sa usadia...
byt krásna sexy štihla, fit, zdravá ženšká ... to by som chcela,,, aj po 30,40+
kedže deti ani manžela mať nechcem tak neviem čo v tejto oblasti ? ... nič...
cestovať by som chcela... ale neviem no či na to zarobím, uspokojím sa aj s dovolenkou dva krát do roka po dva týždne... už ma opusťa naivita že by som dakedy pocestovala celý svet cez safari az po kambodžu cez taliansko po braziliu...
som už skepticka, viac ako skeptická vo všetkom .
- neposrat to s jednou prijemnou zenou
- mrte sa nasypat zo C#/CRM/JScriptu v novej praci
longterm:
- zostat s osobou ^^
- nasypat sa este viac z ^^
- prestat fajcit
- dat sa do nas5 do formy
dost hardkor no, ale ja to dam ^__^
(takmer) každú 1 vetu akoby som ja písala,
presne sedí aj na mňä!..
(biohužial :/(
"byt aspon do smrti, neviem ani zaco ani kde.." njn
"..robotu si najsť taku kde by som sa nezodrala a zarobila aspon 700 plus.." - sory ale aj toto ti okrešem trochu, obe zložky "roboty sú málokedy spolu, dost vzácna práce aj lahká aj hodne dobre €platená..
Dlhodobé: prežiť sťahovanie v psychickej pohode , naučiť sa byť sama so sebou , nájsť si zumbu v novej lokalite, kúpiť a preštudovať si knihu o paliatívnej medicíne, ísť na kurz, korý organizuje Plamienok a najvzdialenejší plán je kúpiť si malý domčúrik s výhľadom na more
dlhodobé: chcela by som si urobiť nejaký kurz aby som mohla robiť učiteľku/predcvičovateľku (nviem ako to nazvať po slovensky) yogy, certifikát z francúzštiny na C1, skončiť univerzitu a nájsť si prácu. skončiť sa myslí minimálne doktorát. deti. dom. po 40tke farma niekde vo francúzskch alpách s dvoma koníkmi a stádom oviec.
áno, mám svoj život chorobne do bodky naplánovaný. so what.
a založiť si rodinu, byť úspešná, dožiť sa vysokého veku (pri mojom zdravotnom stave absolútne nereálne)
ako plán fajn, ale realita je proste realita....
-dostať sa na školu, na ktorú chcem ísť.
Dlhodobé:
- úspešne zmaturovať
- dostať sa na LF, úspešne vykonať štátnice z nemčiny, poprípade španielčiny.
- doplniť si vzdelanie, zamestnať sa
-vyliečiť sa z mojich chorôb ( môžem snívať )
- užiť si život, nájsť nových priateľov, cestovať, popritom sa stále vzdelávať a rozširovať si obzory z rôznych oblastí
-nájsť si partnera, usadiť sa a založiť rodinu
- mať dve krásne a zdravé dvojičky :letim: 8)
-byť ako-tak zdravá+ moja rodina
Keby sa mi splní aspoň polovica, som najšťastnejšia :-S
dlhodobe: neviem.. rozhodnut sa kam chcem ist na vysku, dobre si vybrat, odist v septembri na vysku a zacat novy zivot, chodit pravidelne behat a cvicit, nejak si usporiadat priority v zivote a prist na nejaky ten zmysel ze co tu mam robit na tomto svete a tak noo.. aby som nezila zbytocne, aby som niekomu robila radost
Dlho-dokoncit skolu, zalozit si rodinu
a tá ďaleká budúcnosť tak nad tou premýšlam tak že raz chcem milujúcu inteligentnú partnerku a žiť s ňou + mať s ňou dom a deti ... a mať príjemný život ... z toho mám zatial iba finančný príjem a nejaké predstavy a snažím sa teda zbytočne nad tým nepremýšlať lebo je to veľmi ďaleká buducnosť a je to ešte zbytočné ...čiže hej, idem postupne po reálnych-časových etapách pekne po poriadku a zbytočne sa nestresujem a nedávam si týždenné plány alebo čo ...
Ale tak dobre nejake tie plany, kratkodobe su: ist na dovolenku s mamcou, ist na dovolenku s frajkom, podat si prihlasku na rigo.
Dlhodobe: dufat, ze sa postasti henta super robotka a ked nie tak najst este lepsiu spravit judr., vychovat s gregora dobreho psa, najst si s frajkom super byvanie, mat krasnu svadbu a malu princeznicku Ninu :happy: Jeeejda a este ten dom chceme stavat, tak aj to! :letim:
začať mastra na niečom čo by ma aj mohlo baviť
dlhodobe sa mi dost rapidne zmenili, vpodstate vymazali zaroven s predchadzajucim vztahom.. ale jeden plan tam je, splnit partnerovi jeho sen
dlhodobe - najst si super muza, ziskat titul, najst si pracu ktora by ma bavila, kupit si pekny byt a potom sa uvidi..