Aké využitie voľného času by ste odporučili ľuďom v strednom veku (dajme tomu 40-60 r.)
Myslím, že títo ľudia by mali zmysluplnejšie tráviť voľný čas a nie len vysedávaním po krčmách, na pive, pred telkou a pod. Źivot nie je len o tom ísť do práce - domov - do práce - domov .........
Moj otec lusti sudoku, pozera telku, cita nieco na nete, alebo sa stara o hrozno na zahradke
A mama mimo prace a starania sa o domacnost nema az tolko casu na konicky
@cathy tak ty asi nežiješ v realite....väčšinou ľudí, najmä na východe SLovenska sú zúfalí...tu robia ľudia za 400 ečka, robia 12 hodinovky, na zmeny, sú tak vyčerpaní po fyzickej, či psychickej stránke, že nemajú síl vykonávať nejaké koničky (aj keby chceli), akurát tak ľahnúť na gauč a kukať telku,
@alojzg každý má taký život, aký si ho sám zariadi
nehovorím, že moji rodičia to majú ľahké, a rozhodne ako živnostníci nezarábajú veľa ani tu v BA, ale čas sa nájde vždy, ak si to sám tak zariadiš
tiež nemáme peniaze na dovolenky a neviem aké prepychy, keď už na nejakú ideme raz za pár rokov tak si ju vieme zariadiť tak, aby vyšla čo najmenej /hold aj blbí ľudia sú medzi nami čo chodia cez cestovky, lietadlami a míňajú s prepáčením na chuj*viny aj keď tie peniaze nemajú, berú si pôžičky. Toto by naši nikdy neurobili, nemajú kreditky -možno nejaký sporiaci účet alebo čo-, nechcú mať nič spoločné s bankami/ ľudia v dnešnej dobe sú sprostí a je to len ich chyba a to majú práve z toho sedenia na gauči a pozerania do televízie
A vieš čo? Je nám dobre. Keď chceme niekam vypadnúť dá sa to aj za minimum, aj tu na západe je plno miest kam ideme cez víkend len tak, na prechádzku, a ja som našim za toto vďačná, pretože oni mi ukázali, že čas sa dá zariadiť vždy užitočne a ako chceš.
chodiť na ryby, golf, zbierať starožitnosti, možno skúsiť nejaké drogy, nejaký adrenalín ako paragliding (ak ešte vládze), alebo hocičo, len nech sa nestarajú do mladých
@cathy to majú v pohode, pretože sú sami sebe šéfom, ale takí ľudia, ktorí pracujú v rôznych fabrikách, tam si ľudia nemôžu veľmi rozkazovať.....čo sa týka tých pôžičiek a vypadnúť niekde za minimum - s tým súhlasím
mama chodi s priatelom po turach, k jeho rodine na posedenia, na kupaliska do madarska a tak celkovo asi zije svoj najvacsi sen, ma muza, ktory s nou zaobchadza krasne.
tak môj ocko pestuje kaktusy , ptm chodí na ryby, ptm ku kolegom chodíme opekať a tak na oslavy, ptm lúšti krížovky a venuje sa mne , takže nie každý človek v strednom veku nevie správne využiť čas
a myslím, že v 60 nie je až taký problém sedieť v krčme ako by tam mal sedieť mladý človek okolo 20+ ,desné..
@alojzg ty kde na východe sr žiješ? ja som z Košíc a takých ľudí jak opisuješ nepoznám, v kruhu ludí u ktorýchs a pohybujem zarábajú 900+, 8 hodín práce, športujú a ešte majú čas aj na svoju rodinu
@alex458 ty si totálne diskonektovaná od reality...možno sa pohybuješ v iných kruhoch ako ja, ale poobzeraj sa po tých kruhoch trochu širšie...predpokladám, že navštevuješ strednú školu, opýtaj sa učiteliek, či majú 900 a viac...alebo tvojej zdravotnej sestry...a ak využívaš súkromné služby, zájdi k štátnym zamestnancom a tam sa pýtaj...alebo skoč na blšák atď. Ani ja síce osobne nepoznám veľa ľudí s minimálnou mzdou, zato viem, že existujú...a to aj v KE...čiže okruh ľudí, v ktorom sa pohybuješ, je trochu širší, než si myslíš...
@alojzg ak využívam súkromné služby, načo by som sa chodila pýtať k štátnym? omg si mimo? každý má to, čo chce, ty tiež môžeš zarabáť 900 eur ak pre to budeš niečo robiť a nie len sedieť a škatuľkovať ľudí
a aj tak nechápem kde je pointa tohto fóra, čo sa ty staráš o ľudí v strednom veku, ked máš 25? šak ži svoj život a ne ten iných..
@alex458 načo by si sa mala chodiť pýtať k štátnym? na to, aby si zistila, koľko zarábajú a zistiš, že všade naokolo je takých plno, ktorí zarábajú menej ako 900e a tvoj život s nimi úzko súvisí. (učitelia, zdravotné sestry, úrady, polícia a pod.) Myslíš, že všetci zarábajú 900+?
A aby som ti odpovedal podľa tvojej poslednej otázky: čo sa vlastne ty staráš o mňa a moje fórum, keď mám 25 a ty iba 17? Staraj sa len o 17 ročných. Ži si svoj život a o iné životy sa viac nestaraj...
ja osobne keby som už starý chren tak by som sám sebe odpoučil mať včeliu farmu a v čase jeseňe a zimy by som sám seba poslal cestovať po svete a ke´d by ma to omrzelo, zohnal by som si predvojnovný veterán a renovoval by som ho a mal by som to do konca života ako radosť v ktorej by som sa mohol špárať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
A mama mimo prace a starania sa o domacnost nema az tolko casu na konicky
založiť si živnosť
piecť domáci chlieb
a pod.
nehovorím, že moji rodičia to majú ľahké, a rozhodne ako živnostníci nezarábajú veľa ani tu v BA, ale čas sa nájde vždy, ak si to sám tak zariadiš
tiež nemáme peniaze na dovolenky a neviem aké prepychy, keď už na nejakú ideme raz za pár rokov tak si ju vieme zariadiť tak, aby vyšla čo najmenej /hold aj blbí ľudia sú medzi nami čo chodia cez cestovky, lietadlami a míňajú s prepáčením na chuj*viny aj keď tie peniaze nemajú, berú si pôžičky. Toto by naši nikdy neurobili, nemajú kreditky -možno nejaký sporiaci účet alebo čo-, nechcú mať nič spoločné s bankami/ ľudia v dnešnej dobe sú sprostí a je to len ich chyba a to majú práve z toho sedenia na gauči a pozerania do televízie
A vieš čo? Je nám dobre. Keď chceme niekam vypadnúť dá sa to aj za minimum, aj tu na západe je plno miest kam ideme cez víkend len tak, na prechádzku, a ja som našim za toto vďačná, pretože oni mi ukázali, že čas sa dá zariadiť vždy užitočne a ako chceš.
jebnuta suseda
a myslím, že v 60 nie je až taký problém sedieť v krčme ako by tam mal sedieť mladý človek okolo 20+ ,desné..
a aj tak nechápem kde je pointa tohto fóra, čo sa ty staráš o ľudí v strednom veku, ked máš 25? šak ži svoj život a ne ten iných..
A aby som ti odpovedal podľa tvojej poslednej otázky: čo sa vlastne ty staráš o mňa a moje fórum, keď mám 25 a ty iba 17? Staraj sa len o 17 ročných. Ži si svoj život a o iné životy sa viac nestaraj...