Ake vyzivove doplnky pouzivate a ake by ste odporucili
Ake vyzivove doplnky by ste pouzili na pribratie alebo nabratie svalovej hmoty popripade vyrysovanie postavy ..a kedze su tu aj slecny tak na chudnutie,detoxikaciu..oblubene znacky napr.weider, biotech usa..atd
@kiso77 tak chces schudnut alebo pribrat? bud len jedno alebo druhe.
A co sa tyka detoxikacie tak tam je to zlozite, co konktretne. Napriklad zihlavovy caj, zeleny jacmen, chlorella pripadne aj napriklad cucoriedky a jahody ked sa budu jest ucitu dobu.
potom aj taky iny sposob a to je klystir ale pochybujem ze to by si robil najucinejsi je kavovy z kvalitnej kavy z kavovych zrn
@10 tak brat to je onicom bez poriadneho cvicenia, a ked chces aby tie veci co chces brat mali aspon volaky ucinok, tak zacat ich brat minimalne po 3mesiacoch ako si zacal cvicit.... minimalne....
Odporcil by som stravu , jedz ryby , strukoviny , tvaroh atd. a nemusis brat ziadne doplnky v podstate.
A detoxikacia a vyrysovanie nie je len pre zeny
Weider je sracka , drahe , nahovno.
Odporucil by som ti bud Dymatize alebo Still mass , pokial niesi buzerantska padavka uplna tak ti nebude vadit ze maju vacsinu vyrobkov neochutenych , nepridavaju tam kopu umelych sraciek ako ostatni a stoji to menej
@14 mal som upravenu stravu +cvicenie a nesla vaha hore preto tie doplnky ..a ta detoxikacia a rysovanie nehovorim ze nieje len pre zeny ..bolo to myslene tak aby sa nezabudlo aj na slecny lebo co poznam baby co cvicia a makaju na sebe tak niektory chlapy ich podcenuju ..
Doplnky su naozaj len doplnky, ked uz ti strava leze aj usama ako sa hovori
A ten Glutamin s Ornithinom som zobral koli spanku.
Lebo mam poruchu spanku a nedokazem spavat, co si myslim dost brzdi dalsi rast
Neocakavam od toho ani tak nejaky narast hmoty ci sily, skor spanok dlhsi ako 3 hodky, respektive aspon nech mi to v tele spravi taky enviroment v daka ktoremu budem nachylnejsi na dlhsie spanie
A nechcem zatial ist do nejakych sraciek na predpis
@nobile Ale zas ked je clovek mimo domu dlho tak nemoze jest moc , cize je dobre mat nieco po ruke co len vypijes.
Len mi pride odveci ze kazdy mlady chalan co zacne cvicit sa prv pyta na doplnky ako na cvicenie , ale toto je v pohode , celkom rozumne , horsi su ti kreatinovi guruovia co cvicia tyzden a jebu si kilo kreatinu.
No pokial sa ti to oplati tak v pohode , skusit mozes , niesu to ziadne jedy
A mas recht s tym spankom , zislo by sa aspon tych 5,6 hodin.
@prasaman proteiny sa stravou doplnia lahko pokial ma clovek cas , vitaminy este lahsie a aj keby si mal kupit tak rozhodne je odveci si kupovat predrazene kokotiny na strankach s doplnkami , pojdem do lekarne a mam to lepsie.
@mm47 no ja ako silovy sportovec si to velmi neviem predstavit.
A neviem si to ani predstavit u velkej vacsiny ludi.
Ludia co jedia 4 a viac PEVNYCH jedal denne su bud vrcholovy sportovci, alebo ludia co vedia co robia.
Optimalna hranica je 3 pevne jedla a 2 "chody" z doplnkov, za predpokladu ze niekto kto dviha cinky potrebuje aspon 1.2-1.5 g na kg bielkovin, by musel papat ine steaky
@kiso77@17 skus cvicit menej ale castejsie cez den...
Ja som v posilovni kedisy travil 2 hodky kazdy vecer a vaha po mesiacoch sa dvihala o jedno kilo max o dva. Jedine co islo hore bola sila...
A to bolo dost vtipne, ked v posilke taky 75 kilovy borec dvihal na bench 95kilo po 10 opacok, 3 serie. Na biceps s 50kilo po 10 na 3 serie, s ruckami 30cm a drepoval 105kilo na 3 serie po 10 opakovani (stehna som nemeral )
Potom som sa na to vyjebal, mi poradili cvicit menej ale castejsie.
A dokonca z vlastnym telom.
Zacal som teda cvicit s vlastnym telom aspon 4x denne a jedno take cvicenie trva max 30 minut.
No a zrazu sa vaha zacala hybat, po prvom mesiaci 8 kilo hore iba zo stravy...
Teraz som nakupil tie doplnky a snad dam za dalsi mesiac aspon 10 (ak sa to nespomali)
prikláňam sa k tomu čo tu už bolo pár krát spomenuté. Netreba brať doplnky. Treba dbať na časový cyklus stravy, jesť mnoho bielkovín, NEPRESTAŤ jesť ostatné veci ako to odporúčajú mnohí, nie len kuracie ale všetky druhy mäsa. Zvoliť si stravu tak aby si v noci netrávil vyprážané huby a ráno zjedol jednu musli tyčinku.
ak doplnky tak sa poraď v shope alebo ss nejakým trénerom. Ale chceš byť veľký tak je to iné. Mysli aj na genetiku. Z komára nespravíš včelu.
@inversi dobre píšeš, ale keďže športovci majú omnoho väčšiu spotrebu na vitamíny tak ich a + dačo na kĺby proste potrebuješ. Bez vitamínov a antioxidantov tvoje telo proste nefunguje, tak ti je tá strava na 2 veci akurát. + oslabená imunita hrá svoje.
@bress ja netvrdím že nie, ale za akú cenu ? (teraz vlastne myslím 2 ceny, úrprimná sústrať tráveniu + mäso je drahšie ako kúpiť si proťák s klasickou využiteľnosťou zo stillmasu za 25e)
@prasaman okej beriem to ale treba si uvedomiť, že športovci majú logicky aj väčšiu spotrebu jedla, NAVYŠE čo si neuvedomujú ľudia, telo ti príjme len toľko koľko môže tak je jedno či si sypneš 10 odmeriek alebo 5 isté hranice sú
+ športovci mali by regenerovať vo vlastnom záujme (plávanie, masáže, sauny) - je to nákladné - mal som výhodu že sme to mali hradené ale má to sovj účinok iba regenerované svaly rastú chodiť každý deň do posilky je záťaž. Tak isto aj doplnok sa stáva záťažou pre telo. 23 rokov nieje zvyknuté používať doplnky to si treba uvedomit.
Jee to môj osobný názor. Ale v prípade doplnkov nepíšeš zle
@prasaman no ak tolko telo vyzaduje a jes dostatok vlakniny a potravin na vyrovnanie acidobazickej rovnovahy, tak s tym travenim by problem byt nemal. A ano protein zo stillmassu je lacnejsi, potom mozes zrat len ten protein
@nobile ciste vajca sa urcite travia tahsie ako uvarene...
@bress to by som si moc nepomohol chýbalo by vela aminokyselín.
@patofbc 1. Strácaš veľa času z dňa zbytočne dlhým spánkom, ktorý sa dá využiť lepšie - na vzdelávanie sa, zarábanie peňazí a miliarda ďalších vecí aké ťa napadnú (na regenráciu ti vlastne stačí aj 4/5 hod spánku)
2. Zbytočne dlho necháš telo bez živín
3. Zbytočne veľa vyplaveného kortizolu - nikdy sa ti nezdalo že čím dlhšie spíš tým si "jebnutejší a nechce sa ti odlepiť z postele" ?
@prasaman Tak chapes, som ich daval surove, lebo rychlejsie som ich mal v zaludku.
Sezrat 5-6 vajec na posedenie trva urcite dlhsiu dobu, ako ich hodit do pohara, zamiesat s olivovym olejom a za sekundu vypit
Hlavne rano, ked som potreboval cim skor vypadnut z domu to bolo neocenitelne
Skoda, ze sa to dojebalo.
Take rychle prirastky na vahe som este nemal.
Pritom som nijak inak uz stravu nepozmenil, vysvetlujem si to tym, ze to asi lepsie viazalo to co som ziedol, ze to nepreslo cezomna len tak jak dovtedy...
@nobile chlapci vy ste fetaci.. Akoze, ja liftujem od 13 rokov, ale taku picovinu som nikdy nepsravil ani ked nebol cas tie vjcia proste usmazit alebo uvarit
@nobile tie v obchode boh vie ake su stare a brat na vedomie ze to prdia zo seba sliepky ktore boli dospele za 2 tyzdne a kotia denne 3 vajcia, co normalna sliepka vyrastie za 10 krat taku dobu a ked sa postasti tak denne da 1 vajce este ze ja mam len take domace.
inak povedane, davas do seba umelo vytvorene vajco.. Kto vie ci tie vajcia vobec obsahuju nejake bielkoviny
@prasaman viac o tom ze zelenina , ovocie obsahuju plnu rit vitaminov a mineralov? a o tom ze ked si kupis zinok , horcik , b-complex a mozno este aj C v lekarni vyjde ta to 3 krat lacnejsie ako ZMA picoviny ?
@prasaman nasiel som ZMA co ma 90 kapsul a obsahuje 30mg zinku , prepocitaj si to na kapsulu , v lekarni sa predava balenie v ktorom ma jedna ona napr. 15mg.
Ale sak v pohode kupujte z protein.sk a podobnych ved na to tam su aby zarabali na ludoch pre ktorych je moc zlozite prepocitavat si iste veci.
ako vidim sa to tu rozbehlo co som rad .. takze ked som bral doplnky tak ano cvicil som mal som osobneho trenera na pol roka ..mal som 50kg teraz 65-68kg lenze potom som skoncil skolu .. prisla praca ..ked clovek taha 10-12nasky tak vela toho asi nenacvici ..kedze pride z prace a moze lahnut a spat .. a v praci tiez nemozem odbehnut kazdu hodinu sa ist v klude najest .. skusim uvidim vysledky ..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
60 komentov
Som zacal zrat aj L-Arginin, L-Glutamin, L-ornithin ale neviem ci to bude mat nejake realne vysledky
A co sa tyka detoxikacie tak tam je to zlozite, co konktretne. Napriklad zihlavovy caj, zeleny jacmen, chlorella pripadne aj napriklad cucoriedky a jahody ked sa budu jest ucitu dobu.
potom aj taky iny sposob a to je klystir ale pochybujem ze to by si robil najucinejsi je kavovy z kvalitnej kavy z kavovych zrn
A detoxikacia a vyrysovanie nie je len pre zeny
Weider je sracka , drahe , nahovno.
Odporucil by som ti bud Dymatize alebo Still mass , pokial niesi buzerantska padavka uplna tak ti nebude vadit ze maju vacsinu vyrobkov neochutenych , nepridavaju tam kopu umelych sraciek ako ostatni a stoji to menej
@nobile arginin mozno bude , kolko g si davas ?
Glutamin a ornitin nebude.
protein, gainer
kreatin
MSM, inositol, zeleny caj, alfalipoova kyselina, ekdysteron, glukosamin, kolagen
rhodiola
to je asi tak vsetko momentalne
Doplnky su naozaj len doplnky, ked uz ti strava leze aj usama ako sa hovori
A ten Glutamin s Ornithinom som zobral koli spanku.
Lebo mam poruchu spanku a nedokazem spavat, co si myslim dost brzdi dalsi rast
Neocakavam od toho ani tak nejaky narast hmoty ci sily, skor spanok dlhsi ako 3 hodky, respektive aspon nech mi to v tele spravi taky enviroment v daka ktoremu budem nachylnejsi na dlhsie spanie
A nechcem zatial ist do nejakych sraciek na predpis
Doplniť tieto veci zo stravy je naivný pokus.
Ja som zacal upravou stravy - hlavne pravodelna, vela ovocia zeleniny, biele maso, obcas hovadzina, hlavne ryby.
A potom praobycajny protein. Za mesiac hore 10 kilov. Potom som to ustalil a som spokojny.
Len mi pride odveci ze kazdy mlady chalan co zacne cvicit sa prv pyta na doplnky ako na cvicenie , ale toto je v pohode , celkom rozumne , horsi su ti kreatinovi guruovia co cvicia tyzden a jebu si kilo kreatinu.
No pokial sa ti to oplati tak v pohode , skusit mozes , niesu to ziadne jedy
A mas recht s tym spankom , zislo by sa aspon tych 5,6 hodin.
A neviem si to ani predstavit u velkej vacsiny ludi.
Ludia co jedia 4 a viac PEVNYCH jedal denne su bud vrcholovy sportovci, alebo ludia co vedia co robia.
Optimalna hranica je 3 pevne jedla a 2 "chody" z doplnkov, za predpokladu ze niekto kto dviha cinky potrebuje aspon 1.2-1.5 g na kg bielkovin, by musel papat ine steaky
To s tymi vitaminmi bola ironia vsak ?
Ja som v posilovni kedisy travil 2 hodky kazdy vecer a vaha po mesiacoch sa dvihala o jedno kilo max o dva. Jedine co islo hore bola sila...
A to bolo dost vtipne, ked v posilke taky 75 kilovy borec dvihal na bench 95kilo po 10 opacok, 3 serie. Na biceps s 50kilo po 10 na 3 serie, s ruckami 30cm a drepoval 105kilo na 3 serie po 10 opakovani (stehna som nemeral )
Potom som sa na to vyjebal, mi poradili cvicit menej ale castejsie.
A dokonca z vlastnym telom.
Zacal som teda cvicit s vlastnym telom aspon 4x denne a jedno take cvicenie trva max 30 minut.
No a zrazu sa vaha zacala hybat, po prvom mesiaci 8 kilo hore iba zo stravy...
Teraz som nakupil tie doplnky a snad dam za dalsi mesiac aspon 10 (ak sa to nespomali)
ak doplnky tak sa poraď v shope alebo ss nejakým trénerom. Ale chceš byť veľký tak je to iné. Mysli aj na genetiku. Z komára nespravíš včelu.
Kamarat ked mal cca 18, zacal cvicit.
Jedol normalne jak stale (ako on zere dost aj normalne
Kupil gainer a creatin, toto jebal vkuse kazdy den.
Creatin beres nejak 5g v jednej davke on daval 20-30
A kokotko nabral za mesiac 22kilo!!!
(Z toho sme ususili, ze je vynikajuce zrat creatin s cukrami)
Akurat, ze posledny tyzden ho uz boleli oblicky jak pes hovoril
@prasaman 1,5g/kg bielkovin naberes aj ked nechces....
@nobile spomali a 8kg cistej hmoty za mesiac by dal mozno nejaky zaciatocnik pri dobrej kure
čo povieš ?
Ale kedze som ektomorf, tak relativne slusny vysledok...
Moc tuku ja nenaberam, ale ano aj ten tuk sa priplietol do cesty
Dokonca mam najlepsi vysledok so surovymi vajciami a olivovym olejom.
To som dal rano hned po prebudeni 6vajec a asi pol deci oleja.
Potom to iste na obed a na veceru, stravu som nemenil absolutne a vybehol som za tyzden 5kg hore.
Ale potom som asi sezral nejake pokazene a hnackoval som cca 40 dni :/
Takze to bolo uplne zbytocne a po tych 40 dno som vazil este menej, nez pred tym experimentom, no je to skusenost pre mna
+ športovci mali by regenerovať vo vlastnom záujme (plávanie, masáže, sauny) - je to nákladné - mal som výhodu že sme to mali hradené ale má to sovj účinok iba regenerované svaly rastú chodiť každý deň do posilky je záťaž. Tak isto aj doplnok sa stáva záťažou pre telo. 23 rokov nieje zvyknuté používať doplnky to si treba uvedomit.
Jee to môj osobný názor. Ale v prípade doplnkov nepíšeš zle
Viac proste nejde kvôli regeneráci.. v dni volna presne ako píšeš, akurát plávanie nie, ale strečing, sauny a masáže. A nie viac ako 6 hod. spánku.
@nobile ciste vajca sa urcite travia tahsie ako uvarene...
@patofbc 1. Strácaš veľa času z dňa zbytočne dlhým spánkom, ktorý sa dá využiť lepšie - na vzdelávanie sa, zarábanie peňazí a miliarda ďalších vecí aké ťa napadnú (na regenráciu ti vlastne stačí aj 4/5 hod spánku)
2. Zbytočne dlho necháš telo bez živín
3. Zbytočne veľa vyplaveného kortizolu - nikdy sa ti nezdalo že čím dlhšie spíš tým si "jebnutejší a nechce sa ti odlepiť z postele" ?
Lebo jak prisli prve sracky uplne som s tymi vajcami prestal a predsa som este sral 40 dni od kedy som ich odstavil
A to boli sracky 4 -5x denne dpc
A ja napr. ak spim menej ako tak 7,5hod som rozbity, takisto ak spim viac ako 9. A tak je to co mi pamet siaha.
@nobile no ja len hovorim, ze surove vajca nemaju zmysel a tym, ze si ich tepelne nespracoval, si chytil nejaku prijemnu bakteriu
Sezrat 5-6 vajec na posedenie trva urcite dlhsiu dobu, ako ich hodit do pohara, zamiesat s olivovym olejom a za sekundu vypit
Hlavne rano, ked som potreboval cim skor vypadnut z domu to bolo neocenitelne
Skoda, ze sa to dojebalo.
Take rychle prirastky na vahe som este nemal.
Pritom som nijak inak uz stravu nepozmenil, vysvetlujem si to tym, ze to asi lepsie viazalo to co som ziedol, ze to nepreslo cezomna len tak jak dovtedy...
@nobile chlapci vy ste fetaci.. Akoze, ja liftujem od 13 rokov, ale taku picovinu som nikdy nepsravil ani ked nebol cas tie vjcia proste usmazit alebo uvarit
A neskor mi jeden typek povedal, ze ako recept to bol perfektny.
Ze on tak zo surovych vajec nabral 30 kilo a to bolo v dobach, ked k takym doplnkom ako dnes sa len tak nedalo dostat...
Ale dodal, ze tie vajcia musia byt priamo od sliepky a ked uz su starsie ako dva dni, patria do kosa a nie do zaludka
A boh zna jake stare su tie v obchode, tiez som ich v chladnicke myslim, ze mal uz minimalne tyzden aj viac
inak povedane, davas do seba umelo vytvorene vajco.. Kto vie ci tie vajcia vobec obsahuju nejake bielkoviny
vies kolko omnoho uzitocnejsich veci by si spravil za 2 hodiny, keby spis 6?
A zo zeleniny doplnit vitaminy + mineraly pre SPORTOVCA,specialne dvihajuceho cinky, je vazne naivny pokus
Ale sak v pohode kupujte z protein.sk a podobnych ved na to tam su aby zarabali na ludoch pre ktorych je moc zlozite prepocitavat si iste veci.
A protein.sk je predrazeny jak prdel. ved tam stoji optimum whey 53 euro, preboha :o
ja kupujem z nutriexact.sk
tam kupis zinok citrat 25 mg, 100 kpasul za 2.60
v lekrani je to tiez dost predrazene este
a biotech je dobrý.